Bhutan Breaking News Breaking News Internasional Warta Breaking Travel China Breaking News India Breaking News News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan

Dudu China: Bhutan nolak pratelan Doklam Beijing

0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-16
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-16
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Bhutan dina Kamis nolak tuduhan klaim Menteri Luar Negeri Tiongkok ing ngendi Thimphu dilaporake ujar manawa area kabatesan trilateral ing Doklam ing sektor Sikkim dudu wilayah Bhutan, ujare Times of India.

Diplomat senior Tiongkok, Wang Wenli, nglaporake manawa Bhutan wis nyampekno menyang Beijing liwat saluran diplomatik yen wilayah sing ana ing wilayah kasebut dudu wilayahnya.

Wang, wakil direktur jenderal Departemen Batesari lan Samudera ing Kementerian Luar Negeri China, dilaporake ngirim informasi kasebut menyang delegasi media India, Rebo, koran kasebut.

Dheweke ora menehi bukti apa-apa kanggo nuntut klaim kasebut, sing wis ditolak dening Bhutan. Dikandhani tanggal 29 Juni manawa pambangunan dalan ing njero wilayah Bhutan minangka pelanggaran kesepakatan lan mengaruhi proses demarkasi wates antarane rong negara kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov