Solusi Praktis kanggo Plancongan lan Pariwisata ing Jaman Era COVID-19

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Lengganan YOUTUBE kita |


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Solusi Praktis kanggo Plancongan lan Pariwisata ing Jaman Era COVID-19

Korea Selatan minangka papan virtual sing bangga kanggo acara virtual level tinggi ing Majelis Umum Amforth sing diatur dening Phillipe Francois, Presiden Amforht lan Duta Besar Yo-Shim DHO, Ketua Alumni Advokat SDGs.

Antarane panelis yaiku

  • Sheika Mai-Bint Mohammed Al Khalifa, Presiden Otoritas Budaya lan Barang Antik Bahrain, lan calon Sekretaris Jenderal UNWTO
  • Gloria Guevara, Presiden lan CEO, Dewan Pariwisata lan Pariwisata Dunia. 
  • Mario Hardy, CEO, Asosiasi Perjalanan Pasifik-Asia - PATA 
  • Elena Kontoura, anggota Parlemen Eropa lan mantan Menteri Pariwisata, Yunani. 
  • Daniela Otero, CEO Skal International 
  • Hon. Menteri Pariwisata Edmund Bartlett, Jamaika

Menteri Jamaika, Bartlett, nyritakake babagan diskusi ing ngisor iki.

Draft otomatis
  • • Sugeng siang. 
  • • Dina iki luwih saka saiki, jagad iki dadi luwih rentan karo kedadeyan iklim ekstrem, bencana alam, kejutan eksternal, terorisme, kriminal cyber lan pandemi. 
  • • Kerentanan iki tambah amarga konektivitas hiper sing digawe liwat volume, kacepetan, lan jangkauan perjalanan sing akeh. Lan durung ana conto kerentanan sing luwih apik tinimbang pengaruh COVID-19. 
  • • Ing wulan Maret taun iki, nalika ana warta babagan wabah virus ing Tiongkok, sawetara wong bisa prédhiksi pitung wulan sawise, virus anyar iki bakal nyapu donya lan dadi krisis kesehatan global sing paling konsekuensi sajrone urip kita. 
  • • Sajrone periode kasebut, kabeh bagean saka ekonomi global wis ditemokake amarga populasi global dipeksa kanggo nyetel watesan 'normal' anyar kanggo rapat umum, langkah-langkah jarak sosial, kunci nasional, kurfew saben dina, kerja saka pesenan omah, karantina lan tetep ing pesenan omah. 
  • • Pengaruhe pandemi tumrap lelungan lan turisme global lumrahe dadi musibah, amarga umume negara-negara kepeksa 

4) Trigger poin kanggo ngatasi tumindak, sing nyakup visi sing direncanakake ing jagad sing sinau evolusi kanthi cepet. 

• Amarga musnah banget kaya pandemi iki, kasunyatane ora bakal kedadeyan pungkasan iki. Serangkaian ancaman kalebu perubahan iklim lan dampak pemanasan global, kriminal cyber lan epidemi lan pandemi dikarepake bakal terus menehi tantangan kanggo pariwisata global ing mbesuk. 

• Kerentanan industri global iki lan sejarah wis ditampilake kanthi gangguan kayata SARS, krisis ekonomi global lan 9/11. 

• Minangka prioritas utama, tujuan global kudu menehi perhatian sejarah babagan pembangunan resiliensi. Sektor kasebut kudu luwih adaptasi, tangguh, lan lincah. 

• Pandemi iki nyedhiyakake kesempatan unik kanggo transisi menyang pariwisata sing luwih ijo lan luwih imbang amarga diantisipasi luwih akeh turis internasional sing milih tujuan sing "berkelanjutan" ing jaman pasko kovid. 

• Kanthi krisis, perlu adaptasi lan prigel. 

• Tujuan sing ora bisa nganyari maneh supaya bisa terus lestari bisa uga ditinggalake. Produk pariwisata luwih akeh 

  • kudu dibangun babagan kesehatan, kesehatan lan ekonomi ijo - sing negesake tumindak lan praktik berkelanjutan dening kabeh pihak sing melu rantai nilai pariwisata saka turis nganti hotel lan perusahaan liyane menyang komunitas lokal. 
  • • Kita kudu nyengkuyung model pariwisata sing njamin manawa aset alam lan budaya dihargai lan dilindhungi, lan warisan budaya masarakat lokal sing ora bisa diwujudake sing njaga supaya kreatifitas bisa dijaga. 
  • • Iki mbutuhake model pariwisata sing luwih tangguh sing selaras karo lingkungan, njaga mata pencaharian lan entuk manfaat saka komunitas lokal. 
  • • Konsep keamanan tujuan lan daya tarik ing jaman pasko kovida bakal luwih negesake standar kesehatan lan keamanan. Pariwisata tradisional laissez faire, sing wis nuntut panjaluk kanggo sosialisasi lan pengalaman tanpa perawatan, bakal saya diganti karo model pariwisata anyar sing ngimbangi syarat-syarat kesehatan lan keamanan kanthi nyenengake lan rekreasi. 
  • • Kanggo nggayuh keseimbangan iki, kita ngarepake bisa ndeleng luwih akeh hotel, kapal pesiar, restoran lan operator tur nganyari fasilitas kesehatan lan sanitasi. 
  • • Kita ngarep-arep uga bisa ndeleng perbaikan ruang umum supaya bisa adoh saka jarak fisik, instalasi alangan lan maju 

• Rencana kapal pesiar bisa uga kalebu pemeriksaan suhu lan pemeriksaan medis. Para tamu uga kudu ngarep-arep ndeleng reresik, tameng transparan sing luwih asring, sanitizer tangan sing akeh banget, pangeling babagan jarak lan konfigurasi ulang lobi kanggo nggawe papan sing luwih akeh. 

• Wis, ing Jamaika, entitas pariwisata dipandu karo protokol COVID-19 sing kuat sing dikembangake ing tahap wiwitan pandemi. Protokol kasebut bebarengan karo koridor inovatif sing inovatif, ngidini katentreman lan keamanan kanggo para lelungan lan warga lokal. 

• Kacepetan digitalisasi wiwit pandemi uga nyedhiyakake tujuan kanthi kesempatan kanggo nggunakake potensial teknologi virtual kanggo ngembangake produk pariwisata anyar. 

• Digitalisasi cepet ditambah karo teknologi sing lagi maju, kayata kasunyatan virtual lan tambahan, bisa nggawe pengalaman budaya, penyebaran lan model bisnis anyar kanthi potensial pasar. 

• Akeh produk turis sing bisa dipasarake menyang turis internasional kanthi cara sing sehat, aman lan terjangkau kalebu 

• Tanpa ninggalake lokasi fisik, turis bakal bisa nggawe pengalaman kanthi nggunakake simulator, headset, livestreaming lan webcam, mung kanggo sawetara jeneng. 

• Salah sawijining konsensus sing muncul yaiku pariwisata bisa uga katon ing jaman pasca kovalen. Iki tegese luwih akeh tujuan sing kudu pindhah kanggo nambah bagean saka turis domestik. Iki ora mung bakal mbantu nyambungake komunitas lan negara kanthi kabudayane dhewe nanging uga bakal nyengkuyung luwih akeh warga lokal plancongan ing papan dununge. 

• Iki bisa dadi strategi efektif kanggo njaga tingkat pendhudhukan hotel sing dhuwur, utamane sajrone periode sing ora resmi. 

• Pandemi iki uga mulang manawa kita kudu ndeleng sektor pariwisata minangka mode krisis sawayah-wayah. Iki mbutuhake supaya negara-negara kasebut nggunakake pendekatan proaktif kanggo manajemen krisis sing nggambarake kabeh pendekatan masyarakat. 

• Kanggo tujuan iki, negara kudu luwih nggatekake formulasi standar kanggo penilaian kerentanan, pemetaan risiko lan kampanye pendidikan umum. 

• Dheweke kudu ningkatake kolaborasi lan desain kabijakan kanthi masukan saka akeh pihak internal lan eksternal. Dheweke kudu 

• Sumber daya kudu dialokasikan kanggo riset, pelatihan, simulasi lan prakarsa pembangunan kapasitas liyane. Kesiapan bencana lan manajemen bebaya uga kudu diselarasake lan distandardisasi ing saindenging sektor lan ing saindenging wates regional lan internasional. 

• Pusat Manajemen Ketahanan dan Krisis Pariwisata Global, sing dununge ing Jamaika, didegake kanthi dhasar iki yaiku kanggo mbantu siyap, manajemen lan pulih saka gangguan lan / utawa krisis sing nyebabake pariwisata lan ngancam ekonomi lan mata pencaharian. 

• Tanggepan paling anyar babagan pandemi global iki yaiku nggawe Jamaica Cares, sing minangka program perlindungan lan layanan darurat darurat. 

• Program kasebut bakal nyedhiyakake akses menyang tamu kanggo proteksi lelungan pertama lan layanan tanggap darurat lan darurat darurat kanggo acara nganti uga kalebu bencana alam. 

• Iki minangka jinis inovasi lan solusi proaktif sing dibutuhake pariwisata supaya bisa urip lan ketahanan kanggo post koval-19 lan sateruse. 

  • • Forum iki bakal menehi kita kesempatan kanggo ngrembug babagan rincian sing luwih spesifik, solusi kasebut lan solusi praktis liyane sing bakal nyebabake pariwisata internasional ing jaman pas kovid. 
  • • matur nuwun. 
Print Friendly, PDF & Email