Asosiasi Warta Ngilangi Berita Fiji Macan Watesan Seychelles Warta Breaking Travel News wong tanggung jawab Pariwisata News Wire Plancongan

Mantan Presiden Seychelles pidato "Samodra Berkelanjutan ing Iklim sing Ngganti"

Pilih basa sampeyan
owah-owahan iklim
owah-owahan iklim
ditulis dening editor

Mantan Presiden Seychelles, James Alix Michel, diajak mlebu Konferensi Ekonomi Biru Pasifik Tingkat Tinggi (PBEC) pertama kanthi tema "Samudra Berkelanjutan ing Iklim sing Ngganti," sing diatur dening Forum Pangembangan Kepulauan Pasifik sing bakal dianakake ing Suva Fiji tanggal 23 lan 24 Agustus 2017. Konferensi kasebut dianakake bebarengan karo Konferensi Biennial PIDF.

Pak Michel diundang dadi juru pidato utama Perdana Menteri Kepulauan Solomon lan Ketua Forum Pengembangan Kepulauan Pasifik, Hon. MP MP D. Sogavare, kanggo nuduhake pemahaman babagan pangembangan konsep Ekonomi Biru lan pengalaman Seychelles kanggo kepentingan negara-negara pulau Pasifik.

Ing surat undhangane menyang Presiden Michel, Perdana Menteri Minster Manas Sagavare ujar:

"Kita yakin manawa komitmen sampeyan kanggo pangembangan Ekonomi Biru ora ana tandhingane lan partisipasi sampeyan minangka pembicara konferensi iki bakal menehi mupangat gedhe kanggo Negara-negara Pulau Pasifik."

"Aku seneng banget bisa nuduhake pengalaman karo Negara-negara Pangembangan Pulo Cilik liyane ing Pasifik. Kita duwe rasa solidaritas nalika ngadhepi perubahan iklim lan perjuangan nglindhungi sumber daya segara. Bakal dadi wayahe pas kanggo nggambarake sifat transformatif Ekonomi Biru uga implikasi konkrit kanggo ngetrapake Tujuan Pembangunan Berkelanjutan PBB 14 ", ujare Presiden Michel.

Pak Michel bakal diiringi ing Konferensi kasebut dening Kepala Eksekutif Yayasan James Michel, Pak Jacquelin Dugasse.

Kira-kira 150 peserta dijangka ing konferensi kasebut, utamane teka saka negara anggota PIDF ing wilayah kasebut, perwakilan institusi multilateral, PBB, lan mitra pangembangan liyane, lan organisasi internasional lan regional, perwakilan sektor swasta, perwakilan organisasi filantropi, LSM lan anggota masyarakat sipil liyane, kalebu masarakat uga wakil lembaga riset lan akademi.

Asil utama konferensi kasebut yaiku Pratelan babagan Samodra lan Perubahan Iklim, sing bakal ngasilake asil kanggo Konferensi Samudra PBB (5-9 Juni, New York) uga nyiapake negara-negara Pasifik kanggo rapat iklim internasional sing bakal teka COP23, kedadeyan antarane 6-17 November, ing Bonn, Jerman.

PBEC bakal nyedhiyakake Roadmap sing komprehensif kanggo ngembangake konsep Ekonomi Biru ing Pasifik. Iki bakal nyekel diskusi sesi paripurna lan paralel babagan tantangan, kesempatan lan prioritas sing ana gandhengane karo Ekonomi Biru kanggo Kepulauan Pasifik, sing ana gandhengane karo asil Konferensi PBB ing SDG14 lan SDG13 kanggo njupuk tindakan mendesak kanggo nglawan perubahan iklim lan pengaruhe.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.