Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Kuwait Breaking News News Teknologi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Pantai Kuwait: al-Khiran - area resor sing kudu adoh

ALKHIRAN
ALKHIRAN
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Turis lan warga ing Kuwait kudu tetep adoh saka wilayah resor sing diarani al-Khiran ing Kuwait.

Kuwait berjuang dina Minggu kanggo ngontrol tumpahan minyak ing pesisir kidul sing noda pesisir, ngancam bakal ngrusak pembangkit listrik lan stasiun banyu, lan ninggalke irisan ireng dawa ing Teluk Persia.

Kapal lan kru wis nyelehake boom menyang banyu kanggo nyoba supaya bisa ngeculake tumpahan. Pejabat pengin nglindhungi saluran banyu, pembangkit listrik, lan fasilitas banyu luwih dhisik, banjur ngresiki pantai sekitar, miturut laporan ing kantor berita KUNA sing dikelola negara.

Khaled al-Hajeri, presiden Kuwait Green Line Society, ujar manawa organisasi nirlaba lingkungan tanggung jawab marang pamrentah kanggo ngrusak utawa efek kesehatan saka tumpahan kasebut.

"Bakal ana konsekuensi parah kanggo wong sing tanggung jawab kanggo kedadeyan iki, lan kita bakal nuntut," ujare Syekh Abdullah al-Sabah, anggota kulawarga pamrentah.

Pejabat berwenang ing Arab Saudi sing cedhak wis ngetrapake rencana aksi darurat kanggo ngatasi tumpahan kasebut lan nganakake survey udara ing wilayah kasebut, miturut pratelan sing ditindakake dening Saudi Press Agency.

Pusat operasi gabungan ing kutha tapel wates Saudi Khafji ujar manawa fasilitas ing kana durung kena pengaruh tumpahan kasebut.

Kuwait ujar manawa perusahaan minyak Amerika Chevron Corp. lan spesialis kontainer Oil Spill Response Limited mbantu ngrewangi pembersihan kasebut. Chevron, adhedhasar ing San Ramon, California, ngoperasikake lapangan ing kalorone tapel wates kasebut.

Wilayah ing Kuwait minangka papan minyak lan gas alam sing dituduhake karo Kuwait lan Arab Saudi. Sawetara lapangan sing kondhang kasebut dibakar dening pasukan Irak mundur saka koalisi pimpinan AS ing Perang Teluk 1991 sing mungkasi penjajahan Saddam Hussein ing negara kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.