24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Breaking Libanon News wong Romantis Pernikahan Bulan Madu Pariwisata

Libanon gabung karo abad kaping 21, ngilangi hukum 'omah-omah karo pemerkosa'

0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-4
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-4
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Libanon ing dina Rebo gabung karo negara-negara Arab liyane kanggo ngilangi undang-undang sing ngidini para pemerkosa bisa uwal saka ukuman yen omah-omah karo korban kanthi langkah sing dikepung para kampanye hak wanita.

Yordania mbatalake ukum kasebut ing awal wulan iki, lan Tunisia nindakake wulan pungkasan, anggota parlemen Libanon milih ngilangi artikel 522 ing kode pidana Libanon.

"Iki mesthi minangka langkah sing kudu dirayakake kanggo kabeh wanita ing Libanon," ujare Roula Masri saka klompok hak lokal Abaad. Abaad wis kampanye nglawan undang-undang negara kasebut luwih saka setahun.

"Parlemen kudu… enggal-enggal nyipta undang-undang kanggo mungkasi perkosaan perkawinan lan uga perkawinan anak, sing isih sah ing Libanon," ujare Bassam Khawaja, peneliti Lebanon ing Human Rights Watch.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov