Ngubur Warta Eswatini Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Industri Rapat News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan

Swaziland nyiapake Tari Reed 2017

Pilih basa sampeyan
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Festival budaya paling gedhe Kerajaan Swaziland, sing dikenal kanthi jeneng Umhlanga utawa Tari Reed, bakal diwiwiti tanggal 29 Agustus kanthi dina utama (Dina 7) sing bakal ditindakake tanggal 4 September. Kapenuhan nyanyi lan nari, lan dirawuhi dening Sang Prabu, dina utama sing uga dadi preinan umum ing Swaziland, narik akeh wong saka cedhak lan adoh kanggo ngrayakake lan melu-melu pesta.

Kanthi tradhisi wiwit abad kepungkur, upacara Tari Reed minangka tontonan sing luar biasa. Nalika upacara kasebut, wanita wadon sing durung kawin lan ora duwe anak, nyedhiyakake alang-alang sing nembe dipotong menyang Ibu Ratu kanggo nglindhungi papan dununge. Saka wektu ke wektu, Raja nggunakake acara kasebut kanggo diadili calon calon tunangan utawa Liphovela.

Nalika dina utama teka, para wanita enom saka kabeh penjuru Swaziland lan ing sanjabane wates dheweke kumpul ing omah kerajaan ing Ludzidzini kanggo acara sing penting iki. Bocah-bocah wadon padha kumpul ing klompok lan metu ing pinggir kali kanggo ngethok lan nglumpukake alang-alang, ngiket banjur bali menyang Ludzidzini, Royal Homestead ing Lobamba. Ewonan ewu prawan, dipimpin dening putri-putri Swazi, nyedhiyakake segara warna nalika nari lan nembang, kanthi bangga nggawa buluh sing dipotong.

Pendhudhuk Kratoning pegunungan iki pancen patriotik banget babagan kabudayane lan melu festival iki minangka wayahe bangga lan istimewa kanggo kabeh kulawarga.

Acara utama yaiku upacara menehi reed - salah sawijining pemandangan budaya paling gedhe lan paling padhang ing Afrika. Para prawan kumpul ing Ludzidzini nganggo klambi tradisional; rok manik-manik cendhak sing padhang kanthi sabuk sing nari, nembang lan ngrayakake nyawijine para wanita Kerajaan. Baginda Raja Mswati lll gabung karo perayaan kasebut kanggo menehi pajeg kanggo para prawan.

Pungkasan dina, yen kabeh bocah wadon wis nampilake alang-alange, pambangunan Guma (pager alang) protèktif ing sakiwa tengene omah Ratu Ibu bisa diwiwiti.

Festival Umhlanga ikatan karo negara cilik sing durung kawujud kanthi sampurna iki. Popularitas sing saya suwe saya gedhe nyebabake ora bisa nyuda budaya tradisional ing papan liya ing Afrika.

Nyekseni festival iki minangka pengalaman unik saka campuran budaya kuno Swaziland, ara-ara samun murni, satwa liar lan semangat petualangan!

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov