Breaking News Finlandia Breaking News Internasional Warta Breaking Travel wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Penyerang nganggo pisau nyuduk sawetara wong, ditembak polisi ing Turku, Finlandia

Pilih basa sampeyan
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-13
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-13
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Polisi Finlandia nembak wong sing nyuduk sawetara wong ing kutha Turku, miturut penegak ukum. Siji wong wis dicekel, polisi nulis ing Twitter.

Polisi uga wis nulis manawa lagi golek tersangka tambahan.

Koran Turun Sanomat nglaporake manawa ana wanita tuwa lan bocah lanang lanang sing wis cilaka, ujar karo saksi mata.

Saksi kasebut nambahake manawa ana wanita tuwa liyane sing cilaka ing sisih liyane alun-alun, insiden kasebut dilaporake.

Sawetara ambulans ana ing lokasi, ujare koran.

Outlet kasebut uga nglaporake manawa ana mayit ditutupi ing persimpangan, lan polisi lan personil penyelamat ana ing lokasi kasebut.

Tabloid Finlandia Ilta-Sanomat nglaporake manawa ana enem wong sing cilaka, siji pria lan lima wanita, lan ana wong wadon sing nyurung kereta dorong kalebu wong sing diserang wong nganggo piso gedhe.

Pejabat berwenang ngelingake masarakat supaya adoh saka pusat kutha sawise serangan kasebut, sing dilaporake kedadeyan ing area Pasar Puutori-Market.

Polisi Finlandia ujar manawa wis nguatake keamanan ing Bandara Helsinki lan stasiun sepur ing saindenging negara.

Video sing dikirim online ditampilake kanggo nuduhake wektu sawise kedadeyan kasebut, lan masarakat mlaku-mlaku ing dalan. Bengak-bengok keprungu ing latar mburi. Tweet kasebut diwaca ana jebule bengok-bengok "Allahu Akbar" lan iki minangka serangan teroris. Nanging, durung ana konfirmasi resmi.

Konferensi pers kanggo ngatasi kedadeyan kasebut bakal dianakake jam 16:00 GMT. Anggota Komisi Nasional lan Menteri Dalam Negeri bakal melu, polisi ngumumake.

Serangan kasebut ditindakake sedina wae sawise van bajak menyang pejalan kaki ing dalan wisata populer ing Barcelona, ​​mateni 13 wong lan korban luwih saka 100 wong liyane.

Pirang-pirang jam mengko, para teroris ngluncurake serangan kaping pindho ing kutha pinggir laut ing Cambrils, lan korban jiwa ana pitu wong, sing siji banjur mati. Polisi tiwas limang wong sing dipercaya dadi penyerang kasebut.

Serangan serangan stabbing wis kedadeyan ing saindenging Eropa ing wulan-wulan pungkasan. Ing pungkasan Juli, ana wong sing nganggo pisau karo bengok-bengok "Allahu Akbar" nyerang polisi ing tapel wates Spanyol-Maroko, nyerang petugas. Suspect langsung dicekel.

Wong sing golek asylum nglancarake ing pasar swalayan ing kutha Jerman ing Hamburg ing wulan kasebut, mateni wong siji lan sawetara wong cilaka. Menteri Dalam Negeri Negeri Hamburg Andy Grote ujar manawa wong kasebut dikenal karo pihak berwenang minangka Islam.

Ing wulan Juni, serangan ing wilayah Jembatan London ibukutha Inggris nyumurupi teroris nyuduk wong ing Pasar Borough sawise bajak mlebu karo wong sing mlaku.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov