Asosiasi Warta Breaking Georgia News Breaking News Internasional Breaking News Spanyol Warta Breaking Travel wong Pariwisata News Wire Plancongan Singapur

Ana sing Mambu ing Madrid: Fiasco Pemilihan UNWTO Terus

Pilih basa sampeyan
forimmediaterelease.netlogo_unwto_texto-9b5e385a7e5a2ede3cdbfeb32326024f9671aa42
forimmediaterelease.netlogo_unwto_texto-9b5e385a7e5a2ede3cdbfeb32326024f9671aa42
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Apa UNWTO ngalangi usulan Walter Mzembi kanggo agenda agenda babagan penyimpangan pemilihan Sekretaris Jenderal sing umum kanggo disajikake menyang Majelis Umum ing wulan ngarep ing Chengdu, China?

Katon yen bisa uga kasus sing paling ora disengaja.

Ing sawetara dina pungkasan, UNWTO kanthi ora sengaja ngusulake nyelehake barang agenda Zimbabwe menyang Dewan Eksekutif, dudu Majelis Umum.

Fiasco terus. Dewan Eksekutif UNWTO, sing katon duwe sawetara cacat ing pemilihan umum, dijaluk mriksa lan nglaporake manawa ana kelainan sing ana gandhengane karo calon Georgia, Zurib Polokashvili, sing ditunjuk dening Dewan Eksekutif minangka pilihan Sekretaris Jenderal.

Sanajan ndhesek pimpinan pariwisata global supaya ora ndhukung proposal Walter Mzembi saka Zimbabwe supaya Rapat Umum mriksa lan ngatasi perkara agenda, UNWTO tetep ngrusak organisasi kasebut. Transparansi, kewaspadaan, lan upaya otentik kanggo nyinaoni conto-conto tumindak salah pamilihan penting kanggo masa depan UNWTO kita. Iki ora kena diganti karo individu sing bisa duwe kepentingan ndhelikake kegiatan pemilihan sing salah. Iki diwiwiti karo keputusan apa sing bakal menehi tabel agenda Mzembi menyang Majelis Umum.

Barang-barang agenda Mzembi pancen kudu diajukake menyang Majelis Umum, amarga kakehan kesalahan kanggo ndhelikake salah laku pemilihan. Cukup kanggo rapat kamar mburi, tawaran, lan salaman rahasia.

Kanthi nyorot cahya saka tumindak salah ing pemilihan, UNWTO bakal njupuk langkah sing penting banget kanggo rehabilitasi apa sing wis kedadeyan ing pirang-pirang wulan pungkasan, reputasi sing wis rusak.

Nominasi Pololikashvili mbutuhake rong pertiga saka kabeh negara anggota sing teka ing Majelis Umum September kanggo milih calon Georgia sadurunge dheweke diratifikasi kanggo mimpin UNWTO kita. Iki dudu kesimpulan sadurunge. Iki ora kudu menehi hasil. Kanthi akses menyang item agenda Mzembi sing njlentrehake kabeh cacat pemilihan sing ana gandhengane karo pencalonan Pololikashvili, kampanye lan nominasi sabanjure dadi Sekretaris Jendral Pilihan, Majelis Umum mung bisa milih kanthi cerdas. Barang agenda Mzembi ora kudu dibubarake utawa dipinggirkan. Barang agenda Mzembi kudu disedhiyakake kanggo kabeh anggota pamilih supaya nominasi palsu Zurab Pololikashvili, para pinilih bisa uga didandani ing Chengdu, China dening Majelis Umum.

Iki minangka posisi paling dhuwur ing pariwisata global. Mungkin ora nggumunake, proses pemilihan wis nuduhake manawa kita ora luput saka tumindak salah ing level paling dhuwur sing dikenal kanthi global minangka organisasi sing ora bisa dideleng kanthi integritas lan martabat. Iki UNWTO kita, kita ngarepake luwih apik, panjaluk luwih apik, kita luwih pantes.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.