Asosiasi Warta Breaking Republik Dominika Warta Breaking Travel Industri Hospitality News Pengumuman Pers tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Masa depan Karibia berkelanjutan: Catalonia Bavaro Beach Golf & Casino Resort

Pilih basa sampeyan
greenglobeone-1
greenglobeone-1
ditulis dening editor

Magda Cerda, Kepala Kebersihan lan Kontrol Kualitas lan Direktur tim EcoCat ing Catalonia Bavaro Beach Resort & Golf ing Republik Dominika rincian babagan inisiatif lingkungan sing dileksanakake ing resor kasebut lan nuduhake visibilitas keberlanjutan kanggo masa depan.

Liwat komitmen kabijakan lingkungan lan ekonomi, kolega resor, tamu lan panyedhiya melu tumindak sing nguntungake lingkungan. Klompok ekologis, EcoCat wiwitane didegake ing taun 2010 dening tim ing Catalonia Bávaro lan Catalonia Royal. Motto Grupo Ecologico Ecocat yaiku "Tim sing Nggarap Masa Depan Kita" lan klompok kasebut nduwe dandan terus-terusan ora mung ing fasilitas kompleks Catalonia nanging uga menehi kontribusi kanggo komunitas sing cedhak.

Magda Cerda ujar: "Siji-sijine cara supaya planet kita ora rusak maneh yaiku melu kabeh wong. Saben wong bisa nggawe prabédan. Aja nganti wong liya nglakoni, tindakake bagean sampeyan! Planet bumi ngenteni sampeyan! ”

Berbagai inisiatif lingkungan direncanakake kanthi rutin kanggo cocog karo perayaan ekologis tahunan lan video digawe kanggo ndhidhik wong liya babagan tumindak ramah lingkungan ing resor kasebut.

Taun iki ing wulan April, telung acara Day Bumi diaturake kanggo nglumpukake masarakat lan ningkatake kesadharan babagan ngrawat daerah alam ing sacedhake resor kasebut. Lima puluh loro staf kalebu Direktur Hotel Josep Castellnou bebarengan karo sawetara pimpinan tim melu ngresiki dalan sing tumuju saka resor menyang pantai umum sing diantrekake karo pirang-pirang wilayah mangrove. Dina kasebut kalebu nglumpukake piring, gelas lan karton sing bisa dibuwang.

Tanduran wit uga ana ing kebon resort sing dirawuhi klompok tamu. Kegiatan kasebut diwiwiti kanthi ceramah singkat babagan kesadaran lingkungan, dipimpin dening Pak William Calderon, salah sawijining sutradara EcoCat.

Ngicipi Jus Detox, kegiyatan Day Day liyane sing nyenengake dipimpin dening koki resor Pak Ramón Almanzar kanthi presentasi sing dianakake dening Pak Fernando Recio, menehi tamu kesempatan kanggo sinau babagan nyiyapake jus detoksifikasi. Tamu seneng jus enak sing alami banget lan migunani banget kanggo kesehatan wong lan uga diganjar kaos oblong kanthi logo EcoCat.

September kepungkur, patang puluh lima wong melu reresik Pantai Dina Internasional. Magda Cerda, direktur EcoCat, gabung karo manajer pemasok saka Residues Ecoservices Dominicana, Managers of Pest Control Fumigadora el Siglo, anggota komunitas lan staf hotel, kanggo ngresiki wilayah pesisir kagungane komunitas Cabeza de Toro. Tujuan ngresiki pantai yaiku kanggo nambah kesadaran marang warga lokal babagan pentinge nglestarekake pantai amarga dadi sumber tenaga kerja kanggo para pekerja ing industri mancing, kerajinan tangan lan pariwisata. Rong atus pon sampah kalebu gelas, plastik lan karton dikoleksi.

"Kita bangga banget lan wareg dadi bagean saka tim sing mbantu nglestarekake urip planet kita," ujare Magda Cerda.

Green Globe minangka sistem keberlanjutan ing saindenging jagad adhedhasar kriteria sing ditampa internasional kanggo operasi berkelanjutan lan manajemen bisnis pariwisata lan pariwisata. Operasi kanthi lisensi saindenging jagad, Green Globe adhedhasar ing California, AS lan diwakili luwih saka 83 negara. Green Globe minangka anggota Afiliasi saka Organisasi Pariwisata Donya (UNWTO). Kanggo informasi, bukak greenglobe.com.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.