24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Industri Hospitality Investments Warta Mewah Warta Breaking Macau Warta Mecah Monako Seychelles Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Pariwisata Las Vegas, Macau, Monaco dibandhingake karo Hawaii lan Seychelles?

gambSEY
gambSEY
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Diskusi iki kedadeyan nalika krisis, srakah utawa nalika golek cara metu. Ing Hawaii, judi dilarang lan kanggo politikus lan warga ora pengin duwe judi Aloha State, lan dadi Las Vegas dadi tujuan liburan sing disenengi kanggo wong Hawaii.

Judi bisa dadi apik, lan uga ngganti game kanggo tujuan sing diidini. Seychelles minangka negara independen, mesthi duwe kaluwihan kanggo ngatur industri kasebut lan priksa manawa bagean bathi tetep apik ing negara kasebut. Mesthi pelobi saka judi utama seneng ndeleng judi sing ditawakake ing sawijining pulau sing eksotis ing Samodra India.

Mantan menteri pariwisata Seychelles Alain St.Ange, sing saiki dadi konsultan pariwisata ndeleng kesempatan kanggo negarane lan nulis ing laporan mingguan:

"Seychelles saiki ora entuk bathi gedhe tenan sing bisa dipikolehi dening kasino sing didhasarake global. Kasino kasebut bisa nggawa para pemain judi sing sugih ing pesisir kanthi nyediakake penerbangan, transportasi, akomodasi ing resor kelas dunia, lan hiburan kayata lelungan prau lan kunjungan ing pulau. Kajaba iku, rol sing dhuwur iki bakal ngentekake akeh dhuwit kanggo blanja lan mangan nalika nginep, lan nambah keuntungan ekonomi. Uga, kaya sing diandharake 'kemungkinan kasebut mesthi luwih milih kasino'. Ora kanggo nyuda judi, nanging statistik nuduhake manawa ana kemungkinan luwih akeh dhuwit kanggo nginep omah, tinimbang ninggalake omah kasebut. Kanthi 'omah' dadi Seychelles ing kedadeyan iki, entuk manfaat ekonomi luwih lanjut.

"Negara kaya Macau lan Monaco misuwur amarga kasino mewah, lan meh dibangun kanthi ekonomi liwat pacaran para pemain roller tinggi, uga dikenal minangka pemain junket. Pemain Junket diwiwiti ing AS pirang-pirang taun kepungkur kanthi cara kanggo mbangun kutha Las Vegas sing saiki misuwur. Operator kasino ing Las Vegas bakal nyewa 'junketeers' kanggo ngisi pesawat karo para penjudi sing nduweni kualifikasi. Pemain kasebut bakal diwenehake kanthi tarif gratis, akomodasi hotel, dhaharan lan pertunjukan gratis minangka ganti komitmen kanggo muter sawetara jam saben dina kanthi ukuran taruhan sing jelas. Kasino nganggep manawa para pemain bakal kalah tinimbang sing diinvestasikan kanggo nggawa ing meja, lan umume bener. Cepet utawa mengko, konsep pemain junket wis dadi perusahaan global.

"Pemain kasebut wis ujar manawa dheweke seneng digawa menyang Seychelles kanggo main judi lan ing wektu sing padha kanggo ngrasakake kesenengan tropis eksotik ing negara kita, kombinasi sing arang ditemokake ing panggon liya. Sayange saiki undang-undang nglarang kasino lokal ora ngundang dheweke. ”

Mesthi wae bisa dingerteni babagan kemungkinan pencucian dhuwit karo pemain sampah lan kurang kontrol yen transaksi finansial ana ing sanjabane Seychelles. Ing konteks iki, penting banget kanggo dicathet yen para pemain kasebut digawa menyang Seychelles manawa panguwasa kudu ngatur kabeh transaksi awis pemain kanggo junket, lan transaksi kasebut mung bakal ditindakake ing kasino sing adhedhasar ing Seychelles. Undhang-undhang babagan sampah lan kontrol uga kudu ditrapake sadurunge.

Industri pariwisata Seychelles saiki ora duwe kesempatan gedhe kanggo nggawa pemain roller dhuwur kasebut menyang negara kita. Kita wis duwe prasarana sing apik banget karo hotel lan resor sing bakal dirasakake para pemain kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.