24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Industri Hospitality Warta Breaking Maladewa News Pengumuman Pers tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Park Hyatt Maldives Hadahaa dianugerahi Emas ing Maladewa

greenglobe-1
greenglobe-1
ditulis dening editor

Green Globe ngaturake selamat Park Hyatt Maldives Hadahaa dianugerahi status Emas amarga upaya terus-terusan tumuju praktik lingkungan lan berkelanjutan.

Park Hyatt Maldives Hadahaa dununge ana ing salah sawijining 1,200 pulau sing dadi negara Maldives sing apik. Park Hyatt Maldives Hadahaa minangka resort pertama ing Maladewa sing nampa sertifikasi Green Globe kanggo Bangunan, Perencanaan lan Desain Standar ing taun 2005. Desain hotel kasebut ngreksa lan nguatake godhong asli pulau sing ana, promosi panen banyu udan lan nyilikake gangguan saka karang.

Penting banget kanggo inisiatif lingkungan lan sosial sing lestari ing wilayah sing adoh lan murni iki, lan resor iki darmabakti kanggo nglindhungi terumbu karang, segara lan tanduran. Jimena Ramon Montemayor, Ahli Biologi Kelautan ing resor kasebut, nganakake program pemantauan karang Reef Watch saben wulan uga nyathet suhu banyu kanggo nglacak kesehatan karang lan pulih. Minangka bagean saka program outreach, wicara Go Deeper diwenehake kaping pindho saben minggu ing endi tamu bisa sinau luwih akeh babagan macem-macem topik sing ana gandhengane karo lingkungan segara lan uga budaya Maladewa.

Banyu minangka sumber larang regane ing Maladewa lan resor kasebut nduweni tanduran pangobatan banyu ing endi banyu limbah, kalebu banyu abu-abu, diolah kanthi efektif lan digunakake maneh. Iki nyuda polusi banyu, nglindhungi ekosistem akuatik lan nyuda resiko kanggo kesehatan manungsa. Nggunakake maneh banyu limbah nambah kasedhiyan banyu sing bisa diombe uga nyuda limbah lan biaya perawatan. Air limbah ireng lan abu-abu dikelola kanthi cara non-polusi kanthi nggunakake reaktor bakteri biologis kanggo ngresiki banyu. Kajaba iku, banyu STP lan HAVC uga dites dening laboratorium ilmiah terakreditasi kanggo ngonfirmasi manawa bebas saka Legionella lan Coliforms.

Properti kasebut duwe Rencana Manajemen Keberlanjutan sing lengkap. Diikuti program nyuda produksi sampah sing kabeh botol plastik diganti botol kaca, sedotan plastik diganti nganggo kertas lan kothak takeaway plastik diganti kothak bento. Kapsul kopi sing digunakake ing properti kasebut bisa 100 biodegradable lan cocog karo standar Trade Fair. Rencana manajemen sampah sing ketat uga kasedhiya kanggo nyilikake sampah sing ora digunakake maneh utawa didaur ulang, kanthi nemtokake, nyathet lan ngawasi target pangirangan saben wulan. Kajaba iku, ana tanduran misahake sampah ing endi kabeh sampah padat diurutake kanthi apik dadi kategori bahan kayata logam, aluminium lan kertas.

Park Hyatt Maldives Hadahaa duwe tim Hyatt Thrive dhewe sing nganakake kegiyatan CSR lan acara lingkungan. Tim aktif iki kerja bareng karo komunitas lokal sing nyedhiyakake kegiyatan pendhidhikan lan nambah kesadaran. Bocah-bocah sekolah lokal diajak menyang resort kasebut kanggo diskusi babagan topik kalebu perawatan karang lan pelajaran renang uga diwenehake. Kegiatan rekreasi kayata pertandingan bal-balan, kegiatan snorkeling lan pendidikan uga diatur ing komunitas sing cedhak.

Resor kasebut ndhukung pulau-pulau lokal lan warga lokal ing endi wae. Ikan karang lokal, lobster, lan tuna sirip kuning digunakake ing macem-macem sajian sing disenengi para tamu bebarengan karo pepaya, semangka, pisang lan klapa sing ditandur kanthi lokal. Pawon luwih seneng iwak sing disedhiyakake dening para nelayan lokal sing nggunakake tiang tradisional lan mancing garis sing minangka metode sing paling sustainable.

Green Globe minangka sistem keberlanjutan ing saindenging jagad adhedhasar kriteria sing ditampa internasional kanggo operasi berkelanjutan lan manajemen bisnis pariwisata lan pariwisata. Operasi kanthi lisensi saindenging jagad, Green Globe adhedhasar ing California, AS lan diwakili luwih saka 83 negara. Green Globe minangka anggota Afiliasi saka Organisasi Pariwisata Donya (UNWTO). Kanggo informasi, bukak greenglobe.com

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.