Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Georgia wong Pariwisata News Wire Plancongan Singapur

Kepiye wartawan Georgia ndeleng nominasi UNWTO, Zurab Pololikashvili, kanggo Sekretaris Jenderal?

Zurab1
Zurab1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Panyerat Laporan Tlatah Dilaporake Nominee Zurab Pololikashvili saka UNWTO minangka analis geopolitik sing duweni hubungan sing kuat karo negara Georgia. Yen ana pilih kasih ing laporan iki, mula dadi perhatian lan perhatian penulis babagan Georgia. Amarga alesan kasebut, ora dadi kepentingan penulis kanggo nglanggar kesempatan calon Georgia, Zurab Pololikashvili, dadi Sekretaris Jenderal UNWTO Georgia pertama. Ing teori pangembangan kaya ngono iku bakal apik kanggo Georgia. nanging yen calon Georgia dipilih kanthi kahanan sing kompromi utawa mbebayani banget, mula negara Georgia duwe bridge kalah.

Amarga pamrentah Georgian duwe kapentingan ing pemilihan iki lan jaringan panyengkuyung Pololikashvili sing akeh, para penulis laporan iki duwe risiko serius kanggo nyusun. Georgia minangka negara cilik. Kita duwe risiko reaksi lan reaksi sing signifikan nalika nerbitake iki. Alesan sing kita pilih kanggo nerusake amarga ana bedane sing dijelasake ing kene bisa uga nyebabake negara kasebut - negara sing padha dilayani Pololikashvili kanthi apik. Sing dadi taruhan uga kemajuan negara-negara berkembang sing ora gumantung karo pariwisata ora mung kanggo entuk manfaat ekonomi nanging uga kemajuan lan perbaikane umume.

Iki dudu pribadi. Penulis laporan iki nganggep paling penting karo Zurab Pololikashvili. Pelayanane kanggo negara Georgia ora ana tandhingane. Kompetensi dheweke ing sektor publik lan swasta nggawe dheweke penting banget ing telung pamrentah Georgia pungkasan.

Ing enem minggu wawancara, ora ana sing ujar negatif babagan Zurab. Malah mungsuh-mungsuhé sing sah, anggota koran sing nuntut bank sing nulungi dibangun, ora ndangu apa-apa sing ala kanggo dheweke. (Deleng bagean pungkasan)

Laporan rajin amarga Nominasi UNWTO Zurab Pololikashvili

Ing ngisor iki minangka laporan babagan peran Zurab Pololikashvili minangka calon Sekretaris Jenderal Organisasi Pariwisata Dunia PBB (UNWTO), kurang transparansi, integritas, lan akuntabilitas saka meh kabeh partai ing kampanye kasebut, kegagalan kabeh sistem lan kepemimpinan sing ngidini kedadeyan kasebut. Laporan iki wis disusun sajrone enem minggu kepungkur. Iki ora dimaksudake dadi akun lengkap kanggo kabeh pemain lan kegagalan nalika proses pemilihan. Nanging, kita menehi gambaran ringkes babagan proses nominasi sing cacat, nomine, apa sing salah lan kenapa

Ing Mei 12th, 2017, Zurab Pololikashvili (lair tanggal 12 Januarith, 1977, ing Tbilisi, Georgia) nominasi Dewan Eksekutif UNWTO kanggo jabatan Sekretaris Jenderal kanggo taun 2018-2021. Sesi kaping 105 dianakake ing Madrid, Spanyol, ing kana dadi duta besar Georgia.

Miturut sejarah, nominasi dipilih. Utawa minangka UNWTO nempatake, "Rekomendasi Dewan Eksekutif UNWTO bakal diajukake menyang Majelis Umum UNWTO 22 kanggo ratifikasi (11-16 Septemberth, 2017, Chengdu, China). ”

Nanging ing taun iki, sadurunge sejarah ora bisa mutusake asil pungkasan. Pololikashvili kudu nampa 2/3 swara supaya bisa menang. Lan dheweke wis ilang kapercayan kanthi cepet.

Pemilihan kanggo Sekretaris Jenderal UNWTO dimaksudake dadi pemilihan individu sing duwe calon kandidat pengalaman. Nanging, proses iki didominasi transaksi kamar mburi FIFA-esc, ndukung lan negosiasi antarane macem-macem negara lan ora dening pengalaman lan integritas calon individu. Akibate wakil saka sektor pariwisata saya tambah kuwatir babagan integritas kabeh proses.

Garis ngisor,

Ana akeh banget sing diperbolehkan kanggo proses iki kanggo dirusak dening kepentingan nasional. Utawa kaya sing dikatutake UNWTO:

"Dina iki, volume pariwisata padha utawa malah ngungkuli ekspor minyak, produk panganan utawa mobil. Pariwisata wis dadi salah sawijining pemain utama perdagangan internasional lan sekaligus dadi salah sawijining sumber penghasilan utama kanggo akeh negara berkembang. Wutah iki cocog karo macem-macem tujuan lan persaingan ing antarane tujuan. Penyebaran pariwisata global ing negara-negara industri lan maju wis ngasilake tunjangan ekonomi lan lapangan kerja ing pirang-pirang sektor sing gegandhengan — wiwit konstruksi nganti pertanian utawa telekomunikasi. pariwisata kanggo kesejahteraan ekonomi gumantung karo kualitas lan bathi saka tawaran pariwisata. UNWTO mbantu tujuan ing posisi sing tetep ing pasar nasional lan internasional sing luwih rumit. Minangka lembaga PBB sing didedikake kanggo pariwisata, UNWTO negesake manawa negara-negara berkembang utamane entuk manfaat saka pariwisata berkelanjutan lan tumindak supaya bisa dadi kasunyatan. "

Amarga alasan kasebut, akeh perwakilan saka macem-macem negara saiki wis wiwit takon babagan transparansi lan integritas proses nominasi. Kita yakin manawa sinar srengenge minangka disinfektan paling gedhe.

Tujuan saka laporan iki yaiku kanggo menehi cahya lan transparansi kanggo proses sing kita yakin wis kompromi. Tujuan saka laporan iki yaiku ora kanggo target utawa nyerang sapa wae nanging mbabarake kesalahan ing sistem UNWTO umume lan sing katon gagal ing tanpa pilihane kabeh proses pemilihan.

Perwakilan saka saben negara bakal duwe siji kesempatan pungkasan kanggo milih utawa nolak Zurab Pololikashvili dadi kepala "paling gedhe ing donya industri sektor jasa komersial. ” Sayange, alternatif kasebut minangka masalah.

Walter Mzembi saka Zimbabwe nuntut tuduhan kasebut marang Pololikashvili, nangis, nggawe tuduhan korupsi, nuntut perubahan lan pengawasan umum. Sayange Mzembi uga calon sing entuk nomer loro. Dheweke paling bias bisa calon, nanging dheweke ora duwe isin nggawe alternatif "oposisi".

Gagal Sistem

Yen dipilih, Zurab Pololikashvili bakal nggawe Sekretaris Jenderal UNWTO. Sampeyan bisa uga takon, kenapa Pololikashvili dadi titik fokus laporan iki babagan kegagalan integritas proses pemilihan UNTWO?

Ora kaya Pololikashvili iya, nanging apa sing ditindakake ora nindakake Kajaba saka keputusan sing kontroversial kanggo nggawa anggota dewan eksekutif UNWTO menyang game Real Madrid sing wis laris (dheweke entuk kabeh tiket) nalika rapat terus tanggal 10 Mei, Pololikashvili ora sacara terang-terangan kampanye kanggo posisi sing mengko bakal dipilih. Nanging anggota pamrentah Georgia, Perdana Menteri lan Menteri Luar Negeri khusus, kampanye kanggo dheweke. Georgia ora dhewekan.

Meh kabeh negara sing nggawe calon calon maju nindakake kampanye ing tingkat nasional - minangka negara lan dudu calon sing duwe kredensial sing dibutuhake. Puluhan negara liyane sing salah nggawe transaksi rahasia lan tanpa idin karo para pesaing utama. Gagal kasebut ana ing sistem kanthi kepemimpinan.

Pelanggaran paling gedhe Zurab Pololikashvili yaiku dheweke menang nominasi. Dheweke nindakake tanpa ngatasi alamat badan UNWTO. Saliyane kertas putih sing dikutip ing ngisor iki, dheweke ora menehi kasus kanggo pengalaman utawa kabijakan mbesuk. Iki ora mung ngrusak integritas proses, nanging uga sinis banget. Ngirim pesen sing salah banget kanggo individu sing duwe gegayuhan mbesuk kanggo jabatan lan negara sing diwakili.

Minangka kanggo penulis laporan iki, Pololikashvili nolak sawetara upaya wawancara. Dheweke nolak email lan nolak nuli mangsuli utawa nutup telpon nalika nyoba ngubungi, sawise dhisik setuju karo wawancara. Mbok menawa sing paling ora ngeselake yaiku wangsulan awal nalika pisanan njaluk wawancara:

Dheweke ngandhani supaya kita ngenteni nganti menang ing pemilihan.

Ora mung kita. Pololikashvili ora menehi siji konferensi pers, nanging Sekretaris Jenderal saiki Dr. Taleb Rifai ngomong kanggo dheweke, uga perdana menteri Georgia, Giorgi Kvirikashvili. Akuntabilitas minangka kebajikan sing kudu dituntut calon pamimpin salah sawijining industri paling gedhe ing saindenging jagad. Ora mungkin yen tokoh kasebut milih ora nggatekake media. Nanging Pololikashvili ora nglanggar undang-undang utawa peraturan UNWTO kanthi nolak ngomong karo media. Manut pelanggaran paling gedhe Pololikashvili yaiku apa sing ditindakake ora apa.

Pungkasane kepemimpinan UNWTO saiki kudu tanggung jawab. Ana puluhan wong: Abulfas Garaye, Menteri Budaya lan Pariwisata Azerbaijan - negara sing tambah otoriter sing wewatesan karo Georgia lan nuduhake hubungan geopolitik sing erat banget - dadi ketua dewan eksekutif ing Madrid nalika Pololikashvili nominasi. Sekretaris Jenderal UNWTO saiki, Dr. Taleb Rifai, bakal budhal nggawa beban kasebut. Sampeyan bisa uga bakal nemtokake warisane.

Mode Nganyari

Ing ngisor iki minangka biografi Zurab Pololikashvili saka situs web kedutaan: http://spain.mfa.gov.ge/index.php?lang_id=SPA&sec_id=269. Nganti tanggal 31 Agustusst, 2017, biografi iki ora kasedhiya ing basa Inggris lan situs web kasebut kacathet minangka "ing mode nganyari."

Nalika ngelingi bedane antara iki lan biografi (ing ngisor) sing diajukake menyang UNWTO lan kontroversi babagan kekurangan transparansi ing nominasi Pololikashvili, ana sebab sing percaya manawa "nganyari" iki dudu kebetulan.

Ing saben wektu, panulis laporan iki, bebarengan karo sawetara wartawan liyane sing nyelidiki masalah iki, dicegah kanggo ngupayakake informasi, utamane babagan kredensial pariwisata Pololikashvili, sing meh ora ana.

Gambar A: Saka http://spain.mfa.gov.ge/

 Duta Besar Luar Biasa lan Plenipotentiary Georgia ing Kerajaan Spanyol, Pimpinan Andorra, Republik Demokratik Rakyat Aljazair lan Kerajaan Maroko, Perwakilan Tetap Georgia menyang Organisasi Pariwisata Dunia (WTO)

KARIR

  • Wiwit tanggal 15 April 2012, Duta Besar Luar Biasa lan Plenipotensi Georgia ing Kerajaan Spanyol
  • 2009 - 2010 Menteri Pembangunan Ekonomi Georgia

 

NGALAMI SEKTOR SWASTA

Pengalaman profesional Duta Besar Pololikashvili ing sektor swasta kalebu pirang-pirang taun ing sektor finansial lan perbankan, dadi Direktur Operasi Internasional ing entitas "TBC Bank" (salah sawijining bank paling bergengsi ing Georgia). Direktur Cabang Pusat "TBC Bank" (2001-2005) lan Wakil Presiden Grup TBC (2010-2011). 

Ing 2011-2011, Duta Besar Pololikashvili minangka Manajer Umum FC Dinamo de Tbilisi, tim sepak bola profesional sing paling unggul ing Georgia.

ACADEMIC DEGREE

2008-2009 Program Manajemen Senior Global (GSMP), Sekolah Bisnis IE, Instituto de Empresa, Madrid, Spanyol

1994-1998 Gelar Perbankan, Universitas Teknis Georgia, Tbilisi, Georgia

INFORMASI PRIBADHI

Tanggal lair tanggal 12 Januari 1977, Tbilisi, Georgia

Nikah karo anak telu

Basa:

Georgia (asli)

Inggris, Spanyol lan Rusia (Fasih)

Prancis, Jepang lan Polandia (nganggo)

CATETAN:  Pololikashvili lan sing njaluk nominasi wis nggunakake kredensial profesional lan politik sing nyengsemake lan nyoba ngubungake karo sektor pariwisata. Nyatane, nominasi Sekretaris Jenderal WTO meh ora duwe pengalaman kerja ing pariwisata. Nanging Perdana Menteri Georgia lan pejabat liyane nindakake kampanye tanpa tangan kanggo dheweke.

Pololikashvili ora ngupayakake kampanye dhewe. Dheweke pancen nyingkiri. Dheweke nolak wicara ing rapat-rapat resmi organisasi kasebut, sing bisa uga dadi tanggung jawab lan tanggung jawab.

Strategi kampanye Pololikashvili yaiku ngedol pengalaman politik (lan swasta) sing gedhe banget karo telung pamrentah pungkasan Georgia dadi pengalaman ing sektor pariwisata. Iki minangka argumen siji-sijine kamp Pololikashvili sing digawe kenapa dheweke kudu dadi Sekretaris Jenderal industri paling gedhe ing donya sajrone patang taun ngarep.

Sanajan pengalaman profesional lan politik meh ora bisa dikritik, iku salah nalika nyebut dheweke ahli pariwisata kanthi kapasitas apa wae. Paling sinis paling apik lan paling ora disengaja.

Ing ngisor iki minangka kutipan saka Kertas Putih kamp Camp Pololikashvili (sing kayane ora duwe partisipasi) diwenehake menyang UNWTO:

Kanthi mung mbandhingake biografi ing ndhuwur saka situs web minangka duta besar Georgia menyang Spanyol, sing mung ana tembung "pariwisata" Sapisan (kanthi jeneng judhul WTO resmi), nganti kutipan ing ngisor iki saka Kertas Putih, bisa dideleng ing endi "kredensial" pariwisata dilebokake (ing kandel) dadi teks lan tenuous kaiket karo jabatane pirang-pirang taun. Pameran B minangka karya fiksi

Pameran B:
saka http://cf.cdn.unwto.org/sites/all/files/pdf/h_e_mr_zurab_pololikashvili.pdf

Duta Besar POLOLIKASHVILI duwe pengalaman kerja ing sektor swasta lan publik kanthi jabatan sing dhuwur. Dheweke duwe pengalaman diplomatis ekstensif, wis makili Georgia menyang Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO), uga njabat dadi Duta Besar Luar Biasa lan Plenipotensi kanggo Kerajaan Spanyol. Dheweke uga jabatan Wakil Menteri Luar Negeri wiwit taun 2005 nganti 2006.

JAWATAN SAIKI

Minangka Menteri Pengembangan Ekonomi Georgia, Duta Besar Pololikashvili tanggung jawab kanggo ngawasi strategi pertumbuhan fiskal jangka panjang negara kasebut, kanggo maju inisiatif kabijakan perdagangan lan investasi asing., uga kanggo promosi pengembangan pariwisata, sektor infrastruktur lan transportasi. Dheweke dadi penting kanggo ngluncurake kabijakan inovatif kanggo pangembangan pariwisata ing Georgia, kanthi prioritas bidang ing sektor pemerintah lan sektor swasta.

 Duta Besar Pololikashvili njabat dadi Menteri Pembangunan Ekonomi, liwat reformasi kabijakan utama, kegiyatan pemasaran, perbaikan prakarsa prasarana lan liberalisasi visa, Georgia ngatur meh tikel kaping pindho saka jumlah internasional sing teka, saka 1.5 yuta (ing 2009) nganti luwih saka 2.8 yuta tandha ing taun 2011.

Reformasi kasebut mbukak dalan kanggo praktik pariwisata berkelanjutan ing Georgia lan inisiatif pengentasan kemiskinan, dadi Georgia dadi tujuan wisata utama ing wilayah kasebut.

Menteri Pololikashvili sukses memimpin proses liberalisasi ekonomi, ngenalake kabijakan sing luwih dhukungan kanggo UKM, lan program insentif kanggo narik investasi asing kanggo pembangunan infrastruktur sing angel lan alus.

2005 - 2006 Wakil Menteri Luar Negeri Georgia. Ing jabatan kasebut minangka Wakil Menteri Luar Negeri Georgia, dheweke ngawasi departemen kanggo administratif, anggaran, finansial lan urusan konsuler, uga Departemen Manajemen Sumber Daya Manusia.

 Pololikashvili tanggung jawab kanggo mbukak fase anyar rezim visa sing luwih liberal lan aman, fasilitasi proses supaya gampang prosedur nyebrang tapel wates, lan hubungan sing jero karo macem-macem organisasi internasional, kalebu UNWTO.

 NGALAMI sektor swasta.

Pengalaman sektor swasta Duta Besar Pololikashvili kalebu pirang-pirang taun ing sektor finansial lan perbankan, dadi Manager Operasi Internasional kanggo TBC Bank (salah sawijining bank paling sukses ing Georgia), Direktur Kantor Cabang Pusat TBC Bank (2001-2005) lan Wakil Presiden Grup TBC (2010 - 2011).

Ing taun 2001 - 2011 Duta Besar Pololikashvili dadi CEO saka FC Dinamo Tbilisi, tim bal-balan profesional utama ing Georgia.

Pitakon Iki Tetep Ora Wangsulan

(Sanajan pirang-pirang upaya ngubungi calon nominasi). We welcome maneh wangsulane.)

Ing Agustus 25th, calon lan individu saka komunitas diplomatik sing makili 90 negara anggota UNWTO sing nglumpuk ing Madrid kanggo mbahas Majelis Umum ing Chengdu, China, lan kanggo ngrembug babagan tanggepan kontroversi babagan nominasi Pololikashvili ing antarane masalah liyane. Nominee, Zurab Polokishvili, ora ujar apa-apa marang awak sing arep dipimpin.
-Ngaya wae: Napa? Kanggo diplomat canggih sing "reformasi mbukak dalan praktik pariwisata berkelanjutan ing Georgia lan inisiatif pengentasan kemiskinan," paling ora kudu ngerti carane menehi pendapat.

-Napa calon sing ora duwe pengalaman kerja ing pariwisata dipilih kanggo makili Georgia ing UNWTO nalika ana lan puluhan calon calon sing berpengalaman?

-Apa iki asil saka hubungan sing cedhak karo Pololikashvili karo perdana menteri Georgia utawa apa dheweke pancen dianggep wong sing paling trampil ing Georgia adhedhasar kompetensi dheweke dhewe?

-Napa ora ana wong Georgia sing duwe kredensial sing cocog milih janjian kasebut? Kayane ngremehake wong ing Kementerian Pariwisata utawa Luar Negeri.

Georgia nggawe akeh penawaran kamar quid pro quo sajrone proses nominasi.
-Apa sing diperdagangkan lan karo sapa?

-Apakah keputusan Pololikashvili kanggo menehi anggota dewan eksekutif UNWTO kabeh blok tiket menyang game Real Madrid sing wis larang tanggal 10 Mei minangka tumindak korupsi sing nyata-nyata utawa mung keputusan lan wektu sing ora apik ing bagean Pololikashvili?

Ora ana wangsulan sing apik kanggo pitakonan iki. Wong sing duwe posisi politik dhuwur ing telung pamrentah Georgia kanthi berturut-turut ora bisa ngaku naif politik.

-Mulane apa panjelasan Pololikashvili lan kenapa dheweke ora bakal menehi katrangan marang media?

-Pololikashvili bisu babagan masalah kasebut nggawe kesan salah, tanpa preduli kasunyatane. Apa dheweke utawa kamp ora ngerti media kanthi cukup kanggo menehi pernyataan, apa dheweke ora peduli, utawa ana masalah liyane?

-Napa pimpinan UNWTO ora mbukak diskusi lan debat terbuka babagan kualifikasi calon?

-Apa kasep kanggo milih calon kanthi kapercayan sing pas lan kanthi reputasi sing tetep utuh?

Pethikan Kunci saka Wawancara

(Jeneng-jeneng sing diwawancarai ora bisa dingerteni amarga ana sebab sing jelas.)

Saka anggota dhuwur ing partai UNM sing wis ana wiwit sangang puluhan puluhan taun:

"Zura minangka salah sawijining wong ing politik Georgia sing kayane ora nesu. Dheweke slamet ing taun 2012 [ganti kekuwatan] kanthi luwih nyaman, lan ana wong ing kalorone kamp UNM pasca pisah sing nganggep dheweke minangka kanca. ”

Saka politisi Georgia, mantan Anggota Parlemen, mantan kepala IRI ing Irak, lan mantan penasihat Yuschenko (mantan Presiden Ukraina) sing ngerti Georgia ing taun 2000-an kaya wong liya lan sing anti-Saakashvili sing tegas:

"Umume kekayaan Pololikashvili diklumpukake dening bapake, sing dadi pengusaha sing berpengaruh lan pengin golek transaksi sing apik ing pasca-Soviet Georgia, utamane nalika jaman Shevardnadze. Zura dhewe yaiku putra sing apik sing ngrungokake bapake. Ing kana dheweke entuk kepinteran cerdas lan bisa negosiasi. Dheweke wong nomer loro sing sampurna. ”

Saka pengacara kondhang sing urusan karo kulawarga Pololikashvili ing jaman mbiyen:

"Jeneng apik kasebut misuwur ing kulawarga - mesthi dadi bagean saka elit. Pololikashvili, Senior, minangka salah sawijining pengusaha sing malah Shevardnadze ora nentang apa-apa. -Wong sing sugih, sanajan ora kanthi cara sing mewah. ”

Saka wartawan anonim:

"Pololikashvili seneng reputasi tanpa cacat. Dheweke diplomat lan ahli cerdas sing cerdas lan cerdas sing ora nate mungsuh karo sapa wae. ”

Saka kanca mantan kepala Bank Nasional Georgia:

"Dheweke rada ora sopan - jinis ora ana sing nolak utawa nentang. Dheweke dadi wong sing apik ing jamane ing TBC [bank sing dibantu nggawe] lan sajrone dadi menteri. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.