Dewan Pariwisata Afrika Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah Industri Hospitality Warta Industri Rapat News Warta Breaking Nigeria wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Dina Pariwisata Afrika bakal dirayakake ing wulan iki

Dina Pariwisata Afrika bakal dirayakake ing wulan iki
Dina Pariwisata Afrika bakal dirayakake ing wulan iki

Ngenali posisi bawana Afrika ing peta turis jagad, Dina Pariwisata Afrika bakal dirayakake kaping pisanan ing wulan iki kanggo promosi promosi lan pemasaran obyek wisata sing akeh, situs turis lan layanan turisme sing kasedhiya lan ditawakake ing macem-macem negara ing bawana .

Direncanakake lan diatur dening Desigo Tourism Development and Facility Management Company Limited kanthi kolaborasi Dewan Pariwisata Afrika (ATB), Dina Pariwisata Afrika (ATD) bakal ditandhani kanthi tema: "Pandemi kemakmuran kanggo Keturunan".

Dina Pariwisata Afrika 2020 bakal dipentasake lan dianakake ing Nigeria, ekonomi paling gedhe ing Afrika lan negara kulit ireng paling gedhe ing saindenging jagad miturut populasi. Sabanjure, acara kasebut bakal diputar ing antarane negara-negara ing Afrika saben taun, ujare penyelenggara.

Dina Pariwisata Afrika bakal ditujokake kanggo ngrayakake endowments budaya lan alam ing Afrika sing sugih lan macem-macem, nalika nggawe kesadaran babagan masalah sing bisa nyebabake pembangunan, kemajuan, integrasi lan tuwuhing industri pariwisata lan uga ngrumusake lan nuduhake solusi lan rencana marshal kanggo mbukak pariwisata industri ing Afrika.

Acara kasebut uga bakal fokus ing sektor pariwisata ing Afrika, kanggo negesake pentinge pariwisata ing bawana, kanggo nggawe kesadharan kaya Dina Pariwisata Dunia sing dirayakake ing tataran global.

Afrika ora duwe dina sing ditemtokake ing benua kasebut kanggo ngrayakake lan fokus pariwisata sing dadi salah sawijining sektor ekonomi utama, ujare penyelenggara acara.

Lairake Hari Pariwisata Afrika bakal nampilake partisipasi ing 55 negara Afrika lan dianakake negara liya ing Afrika saben taun sing bakal menang bid ing taun sadurunge kanthi basis saindenging bawana Afrika.

Penyelenggara ujar manawa dina kasebut bakal ditandhani lan dirayakake kanthi campuran keterlibatan, pidato, webinar, tur, puncak, acara, karnaval, lan seri festival.

Kegiatan liyane sing direncanakake kanggo acara kasebut yaiku kompetisi, road show, konser musik, konferensi, forum investasi, pameran dagang, pesen mursid lan liya-liyane.

Penyelenggara acara kasebut ujar manawa dheweke ndeleng Dina Pariwisata Afrika miturut Hari Pariwisata Dunia (WTD) sing diprakarsai dening Ignatius Amaduwa Atigbi, wong Nigeria, lan wis dianakake lan dipajang saben taun wiwit taun 1980 dening Organisasi Pariwisata Dunia PBB .

"Nalika tumuju Hari Pariwisata Dunia sing saben taun dirayakake tanggal 27 September, saiki wayahe Afrika nglumpukake ahli waris ing saindenging jagad kanggo ngrayakake macem-macem seni, budaya, tradhisi, macem-macem satwa liar, ekosistem alam, macem-macem bakat para pemuda lan luwih saka siji milyar wong kanthi tenagane kreatif sing unik, ”ujare Penganjur.

Afrika kudu ngrayakake endowmen pariwisata nalika ngrencanakake rencana lan menehi solusi kanggo nglacak pemulihan, stabilitas lan keberlanjutan sektor pariwisata sing kena pengaruh gedhe saka pandemi COVID 19, ujare penyelenggara.

Acara Dina Pariwisata Afrika kerja sama karo organisasi pemasaran lan pengembangan pariwisata paling penting ing Afrika, Dewan Pariwisata Afrika. Tujuan dina Pariwisata Afrika yaiku fokus ing sektor Pariwisata Afrika.

Nalika jagad iki ngrayakake lan nyorot pentinge Pariwisata ing level global ing Dina Pariwisata Sedunia (WTD), Afrika ora duwe dina sing ditemtokake kanggo pariwisata sing ora bisa dibantah minangka sektor ekonomi utama.

Organisasi utama kalebu Dewan Pariwisata Afrika (ATB), Kedutaan Besar lan panguwasa sektor Publik bakal diidentifikasi kanggo kemitraan ing organisasi lan partisipasi ing acara kasebut.

Dewan Pariwisata Afrika, Komisi UNWTO kanggo Afrika, Uni Afrika, Federasi Asosiasi Pariwisata Nigeria (FTAN), lan Menteri Pariwisata ing saindenging Afrika kalebu mitra utama lan pemangku kepentingan ing acara kasebut.

Klompok mitra pribadi lan profesional bakal mbentuk Think Tank kanggo organisasi lan masa depan acara taunan iki.

Edisi 2020 minangka edisi pilot kanggo ngluncurake lan ngenalake Dina Pariwisata Afrika lan kanggo nyiapake perayaan gedhe ing taun 2021 lan sabanjure.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania