Breaking News Internasional Breaking News Iran Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Iran ngetokake cathetan bank kanthi nol 'phantom' kanggo menehi tandha transisi menyang mata uang anyar

Pilih basa sampeyan
Iran ngetokake cathetan bank kanthi nol 'phantom' kanggo menehi tandha transisi menyang mata uang anyar
Iran ngetokake cathetan bank kanthi nol 'phantom' kanggo menehi tandha transisi menyang mata uang anyar
ditulis dening Harry S. Johnson

Kanggo nandhakake transisi menyang mata uang anyar, Bank Sentral Iran ngluncurake versi "nol phantom" anyar saka cathetan bank sing paling asring digunakake ing negara kasebut.

Miturut Bank Sentral Iran (CBI), desain anyar cathetan kasebut nuduhake langkah-langkah Iran sing terus maju menyang toman, mata uang anyar sing bakal padha karo 10,000 rial sawise dilebokake ing Iran ing wiwitan taun 2022.

Papat nol ing cathetan 100,000 rial CBI sing anyar katon entheng, gambar cathetan sing nyebar ing media lokal dina Rebo dituduhake.

Undhang-undhang sing disahke dening parlemen Iran sadurunge ing Mei negesake manawa transisi lengkap menyang toman butuh paling ora rong taun supaya pasar lan bisnis bisa adaptasi karo kahanan anyar kasebut.

Kepala CBI, Abdolnasser Hemmati, bubar ujar manawa nyithak cathetan bank kanthi papat nol nol wis diwiwiti kanthi pangowahan desain sing ditrapake kanggo tagihan mata uang denominasi sing gedhe.  

"Rencana mbanting patang nol saiki digayuh ing parlemen anyar, nanging CBI bakal nyithak angka nol kanthi bentuk ringan ing cathetan anyar sing dicithak supaya bisa nglambangake transisi." ujare Hemmati.

Toman isih digunakake minangka mata uang denominasi populer ing Iran kurang saka setaun sawise ditolak kanggo rial. Toman populer padha karo 10 rial, regane luwih murah tinimbang toman sing bakal direncanakake.

Pejabat pamrentah terus-terusan negesake manawa ngenalake mata uang sing luwih dhuwur mung bakal nyederhanakake proses administrasi lan finansial lan ora ana gandhengane karo upaya ngemot inflasi ing negara kasebut.

Rial rebound nglawan mata uang internasional ing awal November lan sawise pemilihan presiden ing Amerika Serikat.

Investor ngarepake yen rial bakal entuk luwih akeh ing tengah-tengah spekulasi manawa pamrentah AS sing anyar bakal miwiti sanksi saka Iran amarga rencana kasebut bakal bali menyang kesepakatan nuklir sing ditinggalake ing taun 2018 dening pamrentah ing Washington.   

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.