24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Georgia Jerman Breaking News Warta Industri Rapat wong Spanyol Breaking News Pariwisata News Wire Plancongan Singapur

Wartawan sing diancam dening Georgia duwe pesen menyang delegasi UNWTO: Vote NO

FrankTetzel
FrankTetzel
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Sawise negesake yen nampa ancaman pati saka Georgia, Frank Tetzel, Editor for Fair-Economics, sawijining publikasi Jerman sing misuwur ing Berlin, dina iki ngajak delegasi sing melu Majelis Umum UNWTO ing China minggu ngarep kanggo milih NO kanggo Sekretaris Jenderal UNWTO. Konfirmasi Pololikashvil. Frank Tetzel uga minangka reporter investigasi kanggo edisi Jerman Huffington Post.

Dina iki Tetzel ngetokake surat terbuka kanggo ngatasi kabeh delegasi UNWTO. Apa pendapat dheweke nggawe kasus sing kuat amarga ora negesake calon Sekretaris Jenderal sing dipilih, Zurab Polikashivil?

Khususipun, Tetzel, warga negara Jerman, ngutus delegasi Jerman menyang Majelis Umum UNWTO lan politisi pariwisata Jerman kanggo ningkatake kesadaran manipulasi pemilihan liar, Georgia terus dilanjutake kanggo nggawe calon dikonfirmasi minggu ngarep ing Majelis Umum ing Chengdu.

Minangka bagean saka pers bebas Jerman, Tetzel wis nindakake rajin banget marang calon Georgia minangka bagean saka artikel-artikel sing ana gandhengane karo pemilihan Sekretaris Jenderal UNWTO. Tetzel wis entuk perhatian pribadi sing luar biasa kanthi akeh ancaman saka wong-wong ing Georgia, kanthi pengarep-arep supaya ora ngupayakake dheweke sinau babagan Polikashivili lan biyen.

Artikel Tetzel lan surat terbuka diterbitake dina iki ing Fair Economics lan The Huffington Post. Klik kene kanggo maca:

TRANSLASI:
Para anggota Menteri Pariwisata Ekonomi Jerman, lan Delegasi Majelis Umum UNWTO:

Sadurunge pungkasan sesi parlemen Jerman saiki, aku pengin nuduhake keprihatinan, yen miturut aku, minangka perkara penting sing kudu diwenehi perhatian lan tumindak cepet.

Aku arep njaluk panjaluk marang wakil kita ing unit pariwisata supaya njupuk keputusan sing tepat sing gegandhengan karo pemilihan kanggo Sekretaris Jenderal UNWTO lan konfirmasi kanggo Zurab Pololikashvili,. Iki dudu kampanye, nanging masalahe supaya Jerman tetep dipercaya karo agensi PBB. Ayo kula jelasake apa sing kedadeyan.

Surat sing negesake investigasi dening kantor Penuntut Federal Jerman ing Berlin babagan ancaman sing ditampa Tetzel saka Georgia.

Aku diancam liwat telpon kaping pirang-pirang kanthi pesen iki: "Yen sampeyan tresna marang kulawarga, luwih becik sampeyan mandheg diselidiki." ID panelpon nuduhake nomer ing negara Georgia. Panelpon mbaleni panjaluk iki kaping pirang-pirang sadurunge medhot sambungan.

Nalika nyoba nelpon nomer iki, aku dikandhani nganggo basa Inggris lan Georgia, nomer kasebut ora kasedhiya. Aku wis ngajokake rong keluhan pidana marang "ora dingerteni" karo Polisi Berlin lan kantor penuntut ing Berlin.

Aku menehi saran marang panguwasa Jerman ancaman iki bisa uga ana gandhengane karo riset babagan proses pemilihan Sekretaris Jenderal UNWTO kanggo Zurab Pololikashvili, sajrone Dewan Eksekutif UNWTO 105th ing Madrid wulan Mei kepungkur. Aku wis nerbitake pirang-pirang artikel ing Ekonomi Adil lan HuffPost kanggo nyampekano kelainan sing ana gandhengane karo pemilihan iki. Aku ngrembug masalah iki karo para politisi lan nyoba nyoba mriksa luwih lanjut.

Risetku babagan Sekretaris Jenderal sing ditunjuk, Zurab Pololikashvili ,, ngasilake bukti lan inkonsistensi sing luar biasa sing wis didokumentasikake. Contone, ing Internet, ora ana bukti-bukti babagan calon calon kepungkur, meh kaya Internet wis diresiki saka urip sadurunge Sekretaris Jenderal UNWTO sing ditunjuk. Dheweke uga ora duwe peran ing manajemen TBC Bank, salah sawijining bank Georgia sing paling gedhe, utawa karya menteri utawa CEO Dynamo Tiflis, ora ana sing ngerti apa wae wong iki. Ing jaman digital internasional, penasaran banget, kayadene umur nominasi sadurunge saka Georgia bakal dihapus.

Kayane pamrentahane nindakake tugas banget kanggo ndhelikake identitas ing ruang maya.

Sekretaris Jenderal UNWTO sing saiki, Taleb Rifai, nerangake babagan sing apik nalika dheweke nindakake konferensi pers sawise pemilihan tanggal 12 Mei ing Madrid. Rifai ujar: "Anggota kasebut milih sing milih calon." Kualifikasi sing durung dibayar saliyane sekunder.

Kayane pemilihan iki babagan nggawe kesepakatan politik. Anggota delegasi Georgia ing Madrid negesake prioritas paling dhuwur kanggo politik Georgia (ora ana gandhengane karo pariwisata) yaiku entuk posisi Sekretaris Jenderal UNWTO. Kanggo iki, pamrentah calon wis kerja keras. Dheweke bakal terus meksa marang delegasi sing milih. Dhukungan sing dituduhake dening kunjungan Giorgi Kwirikaschwili ing rapat umum bakal ditrapake, malah luwih akeh tekanan lan nuduhake kabutuhan konfirmasi sing penting.

Mesthine, saben pamrentah, kalebu Georgia, duwe hak milih salah sawijining pamrentahan kanggo tugas utama ing UNWTO. Nanging, ngundang delegasi pamilih sajrone rapat pemilihan Mei menyang game bal-balan sing wis dadi juara ora cocog.

Manipulasi ing Madrid ora kalebu skandal, lan kayane bakal ditutup. Mungkin undhangan kanggo game bal-balan dening kedutaan besar Georgia dianggep minangka "kacang" kanggo sawetara wong, nanging ora etis yen ngundang tokoh pamilih kanggo rawuh ing game iki kanthi calon lan pujian saka calon sing nglobi wong sing padha kanggo milih dheweke mbesuk Delegasi ngirim ora ana ing dhaptar tamu undhangan. Iki ora bakal kedadeyan ing Jerman lan negara-negara barat sing wis beradab.

Game bal-balan kasebut duwe hiburan sing dhuwur lan nekani game iki ora bakal ana gandhengane karo diskusi bisnis utawa rapat bisnis. Amarga sing diundang minangka keputusan utama lan pamilih, bayangan "tuku" lan kekarepan "adol" swara transparan. Yen kedadeyan ing industri pribadi, manawa manajer kepatuhan bakal nemoni masalah kasebut.

Beda karo agensi PBB liyane, UNWTO kalebu akeh pihak swasta utawa anggota asosiasi. Manajer kepatuhan kanggo anggota asosiasi kasebut bisa uga njaluk dewan supaya batal anggota ing UNWTO. Tindakan anggota Dewan Eksekutif UNWTO sing dituduhake bertentangan karo pemahaman hukum babagan fungsi organisasi iki. Ing kanca pribadi, eksekutif bakal dipecat utawa dituntut kanthi kriminal ing kahanan sing luwih sithik.

Salah sawijining tugas dhasar UNWTO yaiku implementasi Kode Etika Global kanggo Pariwisata. Kabeh anggota ing agensi PBB ndhukung iki. Etika lan entuk wewenang kanggo dadi Sekretaris Jenderal tanpa etika kasebut. Pitakon iki kudu diajokake menyang proposal Sekretaris Jenderal sing dipilih Zurab Polikashvili. Kepiye delegasi bisa milih kanggo milih wong sing kaya ngono?

Biyen, aku duwe sawetara link karier karo UNWTO. Aku minangka jurnalis sing asring nglaporake babagan masalah keberlanjutan lan kerja sama internasional. Aku dadi kasengsem karo UNWTO amarga taun pariwisata tetep lestari.

Napa aku bakal melu proses pemilihan UNWTO? Kaping pisanan, aku lan kulawarga ngancam. Iki tumindak pidana. Ingkang kaping kalih, mula aku mutusake ora mung dadi ahli sejarah utawa wartawan nanging uga duwe panemu.

Apa sing wis dakalami ing sawetara minggu kepungkur nggawe aku sangsi kanggo UNWTO. Wakil ing Majelis Umum ing Chengdu kudu mutusake apa dheweke pengin "terus kaya biasane" utawa apa dheweke pengin wiwitan sing anyar. Tanpa kredibilitas, kompetensi pariwisata lan kekarepan reformasi, agensi iki ora bakal dianggep serius ing mbesuk.

Mula, muga-muga aku njaluk sampeyan menehi tanggepan kanthi swara sing ora disetujoni kanggo calon Georgia, saka negara kita (Jerman) ing Majelis Umum ing Chengdu, China.

Sincerely
Frank Tetzel
Editor ing kepala Ekonomi Adil

Saka Editor eTN: Ora bisa dibuktekake ana ancaman sing dituduhake Pak Tetzel sing ditampa saka Georgia bisa digandhengake karo nominasi UNWTO utawa malah menyang Georgia. Kabeh masalah liyane sing dikepungake kalebu game bal-balan wis asring dilaporake dening publikasi iki. Ing survey, 91% pamaca WorldTourismWire sing nanggapi mikir yen melu pertandingan bal-balan padha karo nampa suap kanggo menehi suara.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.