24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Antigua & Barbuda Breaking News Warta Breaking Bahama Warta Breaking Barbados Warta Breaking Travel Warta Breaking Kuba Warta Breaking Curacao Kabar Breaking Haiti Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UK USA Breaking News

Nganyari, Ganti, Peringatan, lan Jam Tangan Irma EST Topan 11.00 WIB

NHC
NHC
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Peringatan Badai kanggo AS lan Kepulauan Virgin Inggris wis ora dilanjutake miturut Pusat Badai Nasional NWS Miami sing diterbitake jam 11.00 WIB.

Miturut Pusat Topan Nasional, Hurricane Irma udakara 85 mil NNW saka San Juan Puerto Rico sing ngirit sebagian besar San Juan. Iku 315 mil ESE saka Kepulauan Grand Turk. Angin maksimal saiki 185 mph.

Bebaya Badai ditrapake kanggo…

* Puerto Rico, Vieques, lan Culebra

* Republik Dominika saka Cabo Engano tekan tapel wates lor karo Haiti

* Haiti saka tapel wates sisih lor karo Republik Dominika nganti Le Mole St. Nicholas

* Bahama Tenggara, Kapuloan Turks lan Caicos

* Bahama Tengah

Watch Hurricane ditrapake kanggo

* Kuba saka provinsi Matanzas mangetan tekan propinsi Guantanamo

* Bahama sisih Lor Kulon

Peringatan Badai Tropis ditrapake kanggo…

* Republik Dominika wiwit sisih kidul Cabo Engano mangulon tekan wates kidul karo Haiti

* Haiti saka sisih kidul Le Mole St. Nicholas nganti Port-Au-Prince

* Provinsi Kuba ing Guantanamo, Holguin, lan Las Tunas

Jam 1100 PM EST (0300 UTC), pusat Hurricane Irma dununge cedhak garis lintang 19.4 Lor, bujur 66.8 Kulon. Irma pindhah menyang sisih kulon-kulon mangulon cedhak 16 mph (26 km / jam), lan gerakan umum iki diarepake bakal terus suwene rong dina sabanjure. Ing forecastrack kasebut, inti Irma sing mbebayani banget bakal terus kliwat ing sisih lor Puerto Rico bengi iki, liwat cedhak utawa ing sisih lor pesisir Hispaniola, Kamis, lan cedhak karo Turki lan Caicos lan sisih kidul-wétan Bahama nganti Kamis sore.

Angin maksimum sing tetep cedhak 185 mph (295 km / jam) kanthi angin luwih gedhe. Irma minangka topan kategori 5 ing Skala Angin Topan Saffir-Simpson. Sawetara fluktuasi intensitas bisa uga dina utawa rong dina candhake, nanging Irma diprakirake tetep dadi topan kategori 4 utawa 5 sajrone pirang-pirang dina sabanjure.

Angin pasukan angin topan tekan njaba nganti 50 mil (85 km) saka tengah lan angin tropis-badai terus metu nganti 185 mil (295 km).

Perkiraan tekanan tengah minimal yaiku 916 mb (27.05 inci).

BAHAYA sing mengaruhi LAND

SURAGE STORM: Kombinasi gelombang badai sing ngancam nyawa lan ombak sing gedhe bakal ningkatake level banyu ing ndhuwur level normal pasang ing ngisor iki ing area peringatan topan cedhak lan sisih lor tengah Irma. Ing sacedhake pesisir, gelombang kasebut bakal diiringi ombak gedhe lan bisa ngrusak.

Kapuloan Turks lan Caicos ... 15 nganti 20 ftSamian Timur lan tengah… 15 nganti 20 ft

Bahama Tenggara lan tengah… 15 nganti 20 ft

Pesisir Lor Republik Dominika… 3 nganti 5 ft

Pesisir sisih lor Haiti lan Teluk Gonave… 1 nganti 3 ft

Pesisir Lor Kuba ing wilayah peringatan… 5 nganti 10 kaki

Gabungan gelombang badai sing ngancam nyawa lan pasang surut bakal nyebabake wilayah sing biasane garing ing cedhak pesisir dibanjiri banjir munggah banyu sing mlebu daratan saka garis pantai. Banyu kasebut diarepake bisa tekan HEBURAN ing ndhuwur, yen gelombang puncak kedadeyan nalika pasang ...

Pesisir Lor Puerto Rico… 2 nganti 4 ft

Pesisir kidul Puerto Rico… 1 nganti 3 ft

Tingkat banyu ing AS lan Kepulauan Virgin Inggris bakal sithik mbesuk bengi iki lan Kamis awal.

Banyu sing paling jero bakal kedadeyan ing pesisir pesisir ing wilayah sing ana ing daratan, ing endi ombak kasebut bakal diiringi ombak gedhe lan bisa ngrusak. Banjir sing gegandhengan karo gelombang gumantung saka wektu sing pas kanggo siklus lonjakan lan pasang surut, lan bisa beda-beda kanthi jarak sing adoh. Kanggo informasi sing khusus kanggo wilayah sampeyan, waca produk sing diterbitake dening kantor ramalan Layanan Cuaca Nasional lokal.

ANGIN: Badai Tropis lan Topan bakal terus nyebar mangulon tekan bagean Puerto Rico bengi iki. Kondisi badai samesthine bakal diwiwiti ing wilayah peringatan topan ing Republik Dominika lan Haiti awal Kamis, kanthi kahanan badai tropis diwiwiti mengko bengi. Kondisi badai samesthine diwiwiti ing wilayah peringatan ing sisih kidul wétan Bahama lan Kapuloan Turks lan Caicos nganti pungkasan Kamis kanthi kahanan badai tropis ing dina Kamis. Kondisi kasebut bakal nyebar menyang Bahama Tengah nganti Kamis wengi utawa awal Jumuah.

Topan badai lan badai tropis bisa ditindakake ing wilayah pengawasan ing Kuba nalika dina Jumuah. Kondisi badai tropis samesthine diwiwiti ing area peringatan ing Kuba, Kamis wengi.

RAINFALL: Irma diajab bisa ngasilake akumulasi udan ing ngisor iki nganti Setu:

Kepulauan Leeward Lor… Tambahan 1 nganti 3 inci. Ribut total 8 nganti 12 inci, diisolasi 20 inci.

Puerto Rico sisih wétan lan Kepulauan Virgin Inggris lan AS… 6 nganti 12 inci, diisolasi 20 inci. Puerto Rico Kulon… 3 nganti 6 inci, diisolasi 10 inci.

Kapuloan Leeward Kidul, lan Saint Croix ... 2 nganti 4 inci.

Bahama Tenggara, Bahama Tengah, lan Turki lan Kaicos… 8 nganti 12 inci, diisolasi 20 inci.

Republik Dominika Lor lan Haiti sisih lor ... 4 nganti 10 inci, diisolasi 15 inci.

Kuba Wétan lan Tengah… 4 nganti 10 inci, diisolasi 15 inci.

Haiti Kulon ... 1 nganti 4 inci.

Ing kabeh wilayah, udan iki bisa nyebabake banjir bandhang lan lendhut sing ngancam nyawa.

SURF: Swells sing digawe dening Irma bakal mengaruhi Pulo Leeward sisih lor, Puerto Rico, Kepulauan Virgin, Bahama sisih kidul wétan, Kapuloan Turks lan Caicos, pesisir Lor Dominika

Republik, lan bagean saka pesisir kidul Amerika Serikat sajrone pirang-pirang dina sabanjure. Pembengkakan iki bisa nyebabake surfing sing ngancam nyawa lan ngrusak kahanan saiki. Hubungi produk saka kantor cuaca lokal.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.