Warta Breaking Travel Kabar Breaking Haiti News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan USA Breaking News

Peringatan perjalanan Kedutaan Besar Haiti AS: Warga AS lan turis lunga!

USEMBHAU
USEMBHAU
ditulis dening Juergen T Steinmetz

 

Kedutaan Besar AS ing Haiti nerbitake peringatan lelungan dina iki lan meksa warga AS ninggalake negara kasebut lan ora lelungan menyang Haiti. Ana esuk dina Kamis esuk ing Haiti lan kedutaan dikunci lan staf ing papan perlindungan ngenteni Topan Irma kanggo nyerang pulau kasebut.

Peringatan kasebut ujar manawa warga AS sing manggon lan lelungan ing Haiti kudu waspada karo banjir. Amarga angin topan sing nyedhaki, kasedhiya wektu winates kanggo mangkat sing aman liwat udara. Departemen Luar Negeri wis menehi wewenang marang personel non-darurat lan anggota kulawarga kanggo mangkat Haiti sadurunge badai kasebut. Disaranake warga AS mangkat menyang Haiti sadurunge tekane angin topan. Bandara dijangka bakal ditutup yen kondhisi saya parah. Kedutaan Besar nglarang kabeh lelungan pribadi ing sisih lor Port-au-Prince lan wis mbatalake rencana perjalanan kabeh karyawan sing mlebu nganti ancamane kliwat.

Warga sing ora bisa mangkat kudu ngungsi ing papan sing aman.

Pusat Topan Nasional (http://www.nhc.noaa.gov) nglaporake manawa Topan Irma minangka badai kategori 5 sing kuwat lan mbebayani kanthi angin gedhe lan udan deres. Jam badai wis diterbitake ing pesisir sisih lor Haiti lan jam badai tropis ditanggepi kanggo wilayah kasebut saka Le Mole St. Nicholas nganti Port-au-Prince. Disaranake sampeyan supaya ora lelungan sing ora penting menyang Haiti. Personel Kedutaan Besar lan kulawargane wis diprentah papan perlindungan ing papan wiwit tanggal 1: 00 am dina Kemis tanggal 7 September.

Kedutaan Besar bakal nyuda staf sing akeh ing dinten Kamis lan Ana, mung nyedhiyakake layanan darurat kanggo warga Amerika Serikat.

Informasi tambahan babagan Hurricane Irma kasedhiya ing lelungan. Negara.gov lan saka Haiti Civil Protection situs lan Twitter (ing basa Creole).

Tweet kanthi dhaptar papan perlindungan: https://twitter.com/USEmbassyHaiti

Warga AS kudu ngerti kulawarga lan kanca-kanca ing Amerika Serikat babagan dununge, lan kontak terus karo operator tur, staf hotel, lan pejabat lokal kanggo njaluk instruksi evakuasi. Warga AS sing nganggep teka ing Haiti kanggo mbiyantu upaya pemulihan pasca topan kudu ngerti yen kegiyatan kasebut bakal angel ditindakake tanpa rencana panginepan sing aman, sumber daya independen, pasokan panganan, banyu, lan bahan bakar, mati kendaraan transportasi dalan, lan katrampilan basa Creole.

Kanggo kahanan darurat sing nyakup warga AS ing Haiti, hubungi 509-2229-8000.

Informasi tambahan babagan angin topan lan persiapan badai bisa ditemokake ing kene "Hurricane Season-Know Before You Go" kaca web, lan ing “Bencana Alam”Kaca situs web Biro Konsuler.

Disaranake kabeh warga AS sing plancong utawa manggon ing Haiti, ndaftar ing Departemen Negara kanthi aman online Program Pendaftaran Wisatawan sing cerdas (LANGKAH). Registrasi LANGKAH menehi update keamanan paling anyar lan luwih gampang supaya Kedutaan Besar AS paling cedhak bisa ngubungi sampeyan nalika darurat.

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.