24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Israel Breaking News Warta Breaking Palestina Spanyol Breaking News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Israel: Ora ana Palestina, ora diidini gabung karo Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO)

Akeh sing mikir pariwisata minangka persetujuan Israel lan Palestina lan pariwisata minangka industri perdamaian - bisa uga salah.

Kajaba sidhang konfirmasi kanggo Sekretaris Jenderal UNWTO sabanjure, keputusan penting liyane yaiku aplikasi Menteri Pariwisata Otoritas Palestina kanggo keanggotaan penuh minangka negara ing Organisasi Pariwisata Dunia PBB. Aplikasi kanggo Palestina diajukake taun kepungkur lan Majelis Umum lengkap kudu setuju karo mayoritas loro katelu kanggo nampa Palestina minangka negara anyar kanggo gabung karo organisasi kasebut. Majelis Umum lengkap nglumpuk ing Chengdu, China minggu ngarep. Palestina dadi anggota lengkap UNESCO ing taun 2011.

Pariwisata minangka saluran penghasilan sing penting kanggo Palestina lan uga Israel. Nanging, Israel sacara ora langsung ngontrol pariwisata Palestina amarga kabeh tapel wates internasional dikendhaleni Negara Yahudi. UNWTO "hak asasi manungsa kanggo turis" ora mesthi ditrapake nalika ngunjungi Palestina, lan kudu ngatasi aturan Israel.

Saka wektu ke wektu, Israel luwih akeh watesan pariwisata menyang Palestina, kalebu ora ngidini pengunjung kulon mlebu maneh ing Israel nalika tetep ing hotel ing Palestina.

Nanging, kerja sama antarane Palestina lan Israel minangka kegiatan sing penting lan sukses, lan organisasi kalebu Institut Internasional kanggo Perdamaian Liwat Pariwisata lan pangadege Louis D'Amore wis kerja keras sajrone puluhan taun supaya Israel lan Palestina ngerti pentinge pariwisata lan perdamaian. Louis d'Amore bakal nekani Majelis Umum UNWTO ing Chengdu minggu ngarep.

Juru bicara Kementerian Luar Negeri Israel ujar manawa posisi Israel yaiku "Negara Palestina" ora ana, mula ora bisa ditampa dadi negara ing PBB utawa ing organisasi afiliasine.

Israel, mesthine ngerti yen dhuwit mesthi ngobrol, lan tekanan diplomatis ditindakake Taleb Rifai, Sekretaris Jenderal Yordania saiki kanggo nglarang langkah Palestina. Rembugan dhuwit lan menteri luar negeri Israel ngancam: Menehi keanggotaan negara kanggo wong Palestina bakal nyebabake politisasi organisasi sing luwih gedhe lan suda dana. Kajaba iku, Negara Yahudi terus meksa marang negara anggota UWNTO sing ujar: "Kita ora ngarepake pengaruh negatif marang Israel utawa kegiatan sing tetep ana ing organisasi - karusakan sing diarepake bakal ana ing organisasi kasebut."

Israel wis njupuk kabeh langkah diplomatik kanggo mblokir panjaluk kasebut, "ujare juru bicara Kementerian Luar Negeri Israel menyang Jerusalem Post.

Amerika Serikat saka Amerika Serikat dudu anggota UNWTO, nanging Israel Israel uga melu wong Amerika, sing wis ngelingake wong-wong Palestina yen gabung karo organisasi kasebut bisa uga ana akibat saka hubungane karo AS.

Aplikasi kanggo Palestina dikarepake bakal dikonfirmasi, apamaneh negara-negara sing bisa dipercaya ndhukung Israel lan milih nglawan langkah kasebut - kayata AS, Kanada, UKand Australia - dudu anggota UNWTO.

Palestina minangka anggota pamilih lengkap kanggo komunitas global iki bisa dadi langkah penting kanggo ngamanake perdamaian lan nggedhekake pariwisata nggawe wilayah sing dikuwasani katon kurang dikuasai lan luwih mandiri.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.