Putus Sint Maarten News Warta Breaking Travel News wong Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Direktur Pariwisata St. Eustatius Charles Lindo: Dislametake dening Irma lan dibukak maneh kanggo pengunjung

Mantep
Mantep
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Direktur pariwisata Charles Lindo ujar manawa St. Eustatius ora dikepengini paling gedhe dening Topan Irma - telpon, listrik, lan internet wis surup lan bandara uga pelabuhan uga mbukak.

St. Eustatius, kanthi tresnane diarani Statia, udakara udakara 5 mil / 8 km lan ambane 2 mil / 3.2 km, jembaré 11.8 mil persegi utawa udakara 30.6 kilometer persegi. Pulo iki duwe pedunung 3183 ing wulan September 2006 lan dununge ana ing sisih lor Karibia sisih wétan. Jarak 150 mil / 240 km sisih wétan Puerto Rico (garis lintang 17.00, garis bujur 63.04), 90 mil / 144 km sisih wétan St. Croix, 38 mil / 60.8 km sisih kidul St.

Statia mung sawetara jam kanthi udhara saka kutha-kutha utama USA lan wektu mabur 15 menit saka St. Maarten. Bebarengan karo adhine kepulauan Saba lan St. Maarten, Statia dadi Kepulauan Windward Karibia Walanda.

Oranjestad, ibukutha paling cilik ing donya.

Walanda minangka basa resmi sing digunakake ing administrasi pamrentahan lan sekolah. Inggris digunakake ing endi wae.

Eustatius mesthi ngakoni sipate lan urip segara minangka salah sawijining aset sing paling larang regane.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.