24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Kamboja Warta Breaking Eritrea Warta Breaking Guinea News Warta Breaking Sierra Leone Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan USA Breaking News

AS supaya ora nerbitake visa menyang warga Kamboja, Eritrea, Guinea lan Sierra Leone

0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-13
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-13
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Departemen Luar Negeri AS ujar manawa bakal mandheg nerbitake macem-macem visa menyang warga Kamboja, Eritrea, Guinea lan Sierra Leone, amarga ora gelem njupuk maneh warga negara sing dideportasi.

Kabijakan anyar kasebut dilebokake ing kabel Departemen Luar Negeri dening Sekretaris Negara Rex Tillerson, dina Selasa. Juru bicara Departemen Luar Negeri Heather Nauert negesake manawa larangan kasebut wis dileksanakake ing kabeh negara kasebut wiwit dina Rebo, miturut AP.

Watesan kasebut pisanan dibahas dening para pejabat AS wulan pungkasan, sawise Departemen Keamanan Nasional nyaranake Departemen Luar Negeri supaya njupuk tindakan marang papat negara amarga ora gelem kerja sama karo kabijakan imigrasi administrasi Trump.

Ing woro-woro babagan sanksi visa, DHS ujar manawa papat negara kasebut ora bisa dipercaya nalika nerbitake dokumen lelungan kanggo warga negara. Amarga alasan iki, "ICE dipeksa mbebasake menyang Amerika Serikat udakara 2,137 wong Guinea lan 831 warga negara Sierra Leone, akeh sing duwe kapercayan pidana."

DHS ujar manawa ana udakara 700 warga Eritrea sing manggon ing AS kanthi printah pungkasan. Luwih saka 1,900 warga negara Kamboja uga tundhuk ing pambusakan pungkasan, yaiku 1,412 wong sing duwe kapercayan pidana.

Kanggo wong Kamboja, larangan bisnis lan pariwisata mung bakal mengaruhi pejabat menteri luar negeri kanthi jabatan direktur jenderal lan ndhuwur, bebarengan karo kulawargane.

Kedutaan Besar AS ing Eritrea bakal mandheg nerbitake visa bisnis lan pariwisata menyang warga negara Eritrea, kanthi "pangecualian winates," ujare ing sawijining pernyataan.

Bangsa Guinea Kulon ing Afrika Kulon ujar manawa watesan anyar babagan bisnis, pariwisata, lan visa mahasiswa mung bakal dipengaruhi pejabat pemerintah lan anggota kulawarga sing cedhak.

"Kita kabeh kaget karo keputusan panguwasa Amerika babagan keputusan panguwasa Amerika nanging menteri luar negeri saiki lagi kerja supaya kahanane bali dadi normal," ujare juru bicara pamrentah Guinea, Damantang Albert Camara, marang Reuters.

Ing Sierra Leone, larangan visa bisnis lan pariwisata bakal mengaruhi pejabat menteri lan imigrasi asing.

Visa sing wis diwenehake ora kena pengaruh aturan anyar.

Ana selusin negara liyane, ing antarané China, Kuba, Vietnam, Laos, Iran, Burma, Maroko lan Sudan Kidul, sing didaftar minangka recalcitrant amarga nampa wong-wong sing diusir. Ukum federal ngidini Departemen Luar Negeri nyetop kabeh visa utawa jinis visa khusus saka negara kasebut.

Kayata paling anyar yaiku ing wulan Oktober 2016, nalika pamrentahan Obama mandheg nerbitake visa menyang pejabat pamrentah Gambia lan kulawargane, amarga pamrentah ora nggawa wong-wong sing diusir AS saka Gambia.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov