Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Republik Dominika Industri Hospitality wong Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan

Infrastruktur pariwisata Republik Dominika ora ngalami kerusakan material amarga Topan Maria

0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-20
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-20
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Prasarana wisata Republik Dominika, sing kalebu hotel, bandara, plabuhan lan dalan gedhe, durung ngalami karusakan material amarga prahara topan Maria ing pesisir lor lan lor-wétan negara kasebut.

Informasi kasebut ditawakake dening Asosiasi Hotel lan Pariwisata (Asonahores) ing siaran pers sing nyebutake kaya mangkene: "Instalasi lan prasarana pariwisata utama ing Punta Cana, Samanà lan Puerto Plata kalebu Pesisir Lor, durung ngalami kerusakan penting karo Topan Maria ; pengaruhe utamane yaiku ngrusak kebon lan wit sing tiba ”.

Dheweke ngandhani "kabeh turis, luwih saka 50 ewu hotel (umume Punta Cana), ngenteni dina Rebo wengi lan dina iki ing kahanan sing aman, lan sing dipindhah amarga protokol keamanan saiki dikembalikan menyang hotel asline".

ASONAHORES nerangake manawa wilayah lan kutha ing ngisor iki biasane dioperasikake nalika badai, Bayahibe, La Romana, Juan Dolio, Boca Chica lan sisih kidul negara kasebut; uga Santo Domingo, Santiago lan komunitas wisata ing pegunungan (Jarabacoa lan Constanza).

Bandara internasional sing nglayani Santo Domingo, Santiago, Puerto Plata, Samaná lan Punta Cana, ora kena pengaruh. Bandara Punta Cana, sing maling 60% turis sing ngunjungi negara kasebut, wiwit entuk penerbangan awan dina iki.

Siaran pers, njamin manawa ana warta babagan kerusakan parah ing Samaná ora ana dhasar, amarga ora ana prasarana hotel sing ngalami kerusakan material, ing ombak lan udan sing akeh. Ing sawetara kasus wit ambruk lan masalah cilik liyane; lalu lintas normal, kalebu dalan gedhe ing wilayah iki, Autopista del Nordeste lan Boulevard del Atlàntico.

Lulus awan, ASONAHORES negesake, laporan saka entitas teknis nuduhake manawa topan kasebut terus maju saka pesisir lor, lan ing Cabarete, Sosua lan Puerto Plata, udan lan pasang pasang mbatesi kegiatan turisme, nanging ora ngasilake dampak gedhe sing bakal nundha kanthi cepet pamulihan kegiatan hotel lan turisme normal.

ASONAHORES nerangake manawa panguwasa lokal njaga tandha maksimal ing umume negara kanggo nyegah kemungkinan kena pengaruh udan deres, sing bakal mengaruhi sawetara wilayah amarga akeh banyu sing bisa ngasilake banjir kali, "kahanan sing bisa nyebabake sawetara komunitas, nanging ora nate nyegah operasi normal wilayah wisata ing negara kasebut, sing penting banget kanggo perekonomiane ".

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov