Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Warta Industri Rapat News tanggung jawab Berita Breaking Slovenia Teknologi Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan

Minggu Mobilitas Eropa ing Ljubljana, ibukutha Slovenia

0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-16
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-16
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Saben taun, suwene wis 16 taun berturut-turut, Kutha Ljubljana melu ing Minggu Mobilitas Eropa antara 16 lan 22 September, kampanye kasebut, sing nglumpukake ewonan kutha Eropa ing upaya promosi wong lan bentuk mobilitas sing ramah lingkungan.

Kutha Ljubljana bebarengan karo departemen, layanan, perusahaan publik lan lembaga, kanthi kerja sama karo para pemangku kepentingan, organisasi, sekolah lan taman kanak-kanak ngatur minggu macem-macem acara sing menarik, narik kawigaten lan pendhidhikan kanggo menehi kesadaran babagan kebiasaan plancongan sing berkelanjutan.

EMW 2017 kanthi slogan »Nuduhake sampeyan luwih akeh« diarahake kanggo nyengkuyung nggunakake sarana transportasi, ningkatake pamindhahan numpak lan nggabungake macem-macem mode mobilitas kanthi jejak karbon sing kurang ing sawijining perjalanan.

Kanthi 10 langkah sustainable sing direncanakake, 8 kegiatan suwene seminggu, 32 acara sedina lan akeh kegiyatan ing kabeh Komunitas Distrik Kutha Ljubljana ing Dina Bebas Mobil sing saiki daktuduhake maneh babagan carane ngetrapake »ijo «Gol sing wis ditemtokake ing taun 2007 ing Visi Ljubljana 2025 sing entuk judhul Eropa Green Capital 2016 lan rong Penghargaan Minggu Mobilitas Eropa (kanggo prestasi ing wilayah kasebut ing taun 2003 lan 2013).

Langkah-langkah berkelanjutan ing taun iki yaiku:

• Ngilangi muter »titik ireng«

Ing upaya ningkatake kondisi muter ing Ljubljana, kita ngilangi kekurangan infrastruktur bersepeda ing telung lokasi.

• Nggawe jalur bersepeda ing sadawane rel Delenjska

• Nyetel jalur muter ing sisih Vojkova Street

• Ekspansi sistem BicikeLJ

Ing taun iki kita bakal nyipta pitung stasiun anyar kanthi total 70 sepeda minangka bagean saka sistem sewa sepeda kutha BicikeLJ. Iki bakal nggedhekake jaringan kanthi 51 stasiun ing 510 sepeda.

• Nggawe taman sepeda KoloPark

Lahan rekreasi liyane miturut model taman sepeda KoloPark ing Šiška, sisih lor-kulon Ljubljana, lagi digawe, kanggo muter lan ngembangake katrampilan nggunakake kendaraan sing beda-beda saka sepeda, skuter kick, skateboard, rollerblade lan skate roller. mobil. Iki nggampangake mbuwang aktif wektu luang ing papan sing durung digunakake ing Bežigrad, sisih lor Ljubljana.

• Ekspansi sistem stasiun nuduhake mobil

Taun kepungkur, ing framework program Green Green Capital 2016, kita ngenalake sistem enggo bareng mobil listrik, sing dadi luwih gampang diakses amarga stasiun anyar. Kanggo sing wis ana, kita nambah wolung sing anyar.

• Nggawe portal lalu lintas universal PROMinfo

Mobilitas berkelanjutan uga disedhiyakake kanthi aksesibilitas informasi kanggo rencana lelungan sing dipikirake. Kita nyiyapake portal sing nyedhiyakake informasi beda kanggo pangguna babagan kahanan lalu lintas saiki, kalebu informasi babagan kerapatan lalu lintas ing wilayah Kutha Ljubljana, wektu kedatangan bis, status ing terminal Bicikelj, kasedhiyan ing parkiran sing dikelola dening perusahaan kutha LPT, lsp.

• Pambuka platform komunikasi payung »Pusti se zapeLJati« (Ayo Dhewe Dibawa)
Platform komunikasi sing ditujokake kanggo promosi lan ningkatake kesadaran babagan topik mobilitas berkelanjutan digunakake kanggo nyengkuyung warga lan pengunjung ing Ljubljana supaya bisa mlaku-mlaku ngubengi kutha kanthi nggunakake sepeda, transportasi umum utawa bentuk mobilitas sing ramah lingkungan. Slogan kasebut uga ngajak dheweke - nalika nyerah mobil lan kuwatir sing ditindakake - ngrasakake detak jantung ing kutha kasebut lan bisa ditampa dening keramahan, kehangatan lan kaendahan Ljubljana. Slogan kasebut ora mung nuduhake lalu lintas, nanging uga ekspresi karakter Ljubljana lan negesake kepiye mobilitas berkelanjutan menehi kontribusi kanggo kesejahteraan warga. Sanalika minangka panjaluk kanggo tumindak sing tetep lan owah-owahan kebiasaan lelungan menyang »sing luwih ijo.

• Bukak proyek URBAN-E

Ing framework URBAN-E, kita nyiyapake kerja sama karo perusahaan Petrol 50 stasiun pengisian daya anyar kanggo kendaraan listrik lan ngenalake platform web mobilitas berkelanjutan karo Bratislava lan Zagreb. Minangka bagean saka proyek kasebut, kita uga bakal ngenalake layanan taksi nggunakake kendaraan listrik. Proyek kasebut, sing dibiayai karo Uni Eropa, bakal dilanjutake saka 1 Oktober 2017 nganti 31 Desember 2020.

• Akuisisi piranti pangukuran kacepetan otomatis lan telung omah
Kita nglengkapi langkah kanggo njaga keamanan lalu lintas sing luwih gedhe kanthi ngenalake sistem kontrol kacepetan anyar - siji piranti pangukuran otomatis lan telung omah.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov