Warta Breaking Bahrain Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Bahrain: Model Kanggo Co-orane Regional?

BAH1
BAH1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Bangsa Teluk Arab Sunni cilik Bahrain nggawe warta kaca ngarep, ing kabeh papan, negara Yahudi cilik minggu iki, ing tengah-tengah wahyu yen raja Hamad bin Isa al-Khalifa ngutuk boikot Arab Israel lan negesake manawa wargane bisa ngunjungi Yerusalem nalika pidato karo delegasi Pusat Simon Wiesenthal sing berbasis ing Los Angeles.

Sanajan luwih "mbukak" tinimbang negara-negara Muslim liyane, Bahrain tetep adoh saka "bebas" ing pangerten kulon, amarga Kerajaan sing mayoritas Syiah dipimpin dening para kraton Sunni sing ora ragu-ragu ngrampungake masarakat sipil lan nemplek hak-hak dhasar manungsa lan sipil nalika rumangsa diancam. Manama kanthi mangkono bola-bali dikutuk dening klompok pengawas amarga nahan pambentengan politik, penjara aktivis lan intine nggawe suasana wedi ing antarane wong-wong sing nentang kabijakan pimpinan.

Lan sanadyan monarki kanthi rutin nargetake para ulama Syiah lan pandhita Sunni radikal umume kaiket karo Ikhwanul Muslimin Islam utawa klompok jihad liyane, nyatane, ana modicum kebebasan beragama ing negara kasebut sing ora umum ing jagad Islam sing luwih gedhe.

Ing Bahrain, wong bisa nemokake wong Yahudi ndedonga ing sinagoge, dununge cedhak karo candhi Hindu, dununge cedhak karo mesjid.

Kanggo tujuan iki, Pangeran Bahrainini Nasser bin Hamad al Khalifa tanggal 14 September nekani konperensi antar agama sing dadi tuan rumah saka Pusat Wiesenthal ing ngendi dheweke mlebu Deklarasi Bahrain tentang Toleransi Agama lan ngumumake Kerajaan bakal mbangun museum sing khusus kanggo tujuan kasebut.

"Iki dudu tembakan sepisan," ujare Rabi Marvin Hier, Pendiri & Dekan Pusat Wiesenthal, nanging "prekara gedhe yen raja Bahrain nindakake iki. Dheweke cukup cilik dadi sing pertama. Negara sing luwih gedhe, saya angel uga akeh wong sing mangsuli.

"Raja pancen padhang, cocog karo budaya Amerika - dheweke seneng banget karo Frank Sinatra— [lan] bertekad kanggo metu saka gangguan Timur Tengah," jarene menyang The Media Line.

Minangka acara kasebut, Rabi Hier negesake manawa lagu kebangsaan Israel dinyanyikan bareng karo negara-negara Arab, mula bisa negesake validasi deklarasi al-Kalifa. "Ana perwakilan saka UEA, duta besar Kuwait, kontingen Muslim sing kuat, sawetara Arab saka Eropa. Warga garis keras wilayah kasebut kudu sadhar yen iki minangka wiwitane revolusi anyar, ”prediksi kasebut.

Kasunyatane, pratelan manawa derajat moderat kudu dikembangake minangka gerbang potensial tumuju ko-eksistensi sing luwih gedhe. Umume, wong-wong Yahudi, contone, ora diidini mlaku ing Mekah, kutha sing paling suci ing Islam, lan sebagian besar diusir liwat perintah utawa pengungsi saka negara-negara Muslim regional sawise nggawe Israel ing taun 1948.

Saiki, minoritas agama saka Koptik nganti Zoroastrian ditindhes maneh saka Mesir menyang Iran, dene ewonan Yazidis disembelih sawetara taun kepungkur dening Negara Islam ing Irak. Ing konteks kasebut ana sawetara sing nyengkuyung manawa kebebasan beragama bisa dianggep relatif lan terus-terusan ing Timur Tengah sing intoleran.

Pitakon sing saiki ditrapake yaiku apa Bahrain kudu dianakake, utawa malah dirayakake kanthi ati-ati, minangka model potensial kanggo jagad Muslim; lan, yen mangkono, kepiye cara nggawe infus massa ultra-konservatif kanthi rasa panrima sing padha sing dituduhake dening al-Khalifa?

Kesulitan kasebut ditrapake kanthi sampurna nalika The Media Line ngubungi wartawan terkenal Bahrain, sing nolak malah ora menehi komentar ing ndhuwur rekaman amarga "sensitivitas" perkara kasebut. Ing babagan iki, Menteri Luar Negeri Israel wiwitane nulis ing akun Twitter Arab sing, "Raja Bahrain Hamad bin Isa al-Khalifa nyalahake boikot Arab nglawan Israel lan wis negesake manawa warga Bahrain saiki bebas ngunjungi # Israel" - sadurunge cepet mbusak .

Kasunyatane, tugas sing ditindakake saiki minangka tugas monumental nalika nerangake babagan masarakat Yahudi lan negarane amarga pirang-pirang survey sing ditindakake sajrone dasawarsa kepungkur nuduhake manawa bagean saka Muslim Timur Tengah sing nggumunake pandangan anti-Semit.

Panaliten semual 2014 babagan 53,000 wong ing saindenging jagad sing ditindakake dening organisasi Yahudi ing AS nuduhake manawa 92 persen warga Irak duwe sikap negatif tumrap wong-wong Yahudi, dene 81% ing Yordania, 80% ing Uni Emirat Arab lan 74% ing Arab Saudi. Mungkin sing paling mbingungake yaiku tingkat paling dhuwur saka pandangan anti-Semitik saka pedunung regional sing ditemokake ing wilayah Palestina, kanthi 93% pedunung ing Tepi Kulon lan Gaza njaga animus tumrap wong-wong Yahudi.

Minangka kanggo Bahrain, miturut survey luwih saka patang kalima warga negarane duwe sentimen anti-Semit, bisa uga ateges ana udakara sejuta wong Bahrain ora bisa njupuk al-Khalifa nalika ngajak lelungan menyang Israel. Akibate, pratelan raja Bahraini, sanajan positif, kalebu nanging mung langkah bayi ing arah sing bener.

Utawa, dhasar toleransi agama sing nyebar ing Timur Tengah mung bakal bisa digayuh nalika komentar kasebut wiwit diarahake dening pimpinan Muslim menyang penerbitane dhewe; kaya ngono, nuwuhake prinsip-prinsip sing dibutuhake kanggo nggayuh perdamaian sing tetep ana.

SUMBER: Medialine

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.