Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Breaking Zambia News Cruising News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Brand Afrika maju nalika Zambia ketemu karo Asosiasi Manajemen Pelabuhan

Pilih basa sampeyan
alainone
alainone
ditulis dening editor

Menteri Pariwisata lan Seni Hon. Charles Banda ujar manawa Zambia bakal enggal ndeleng cara paling apik kanggo pariwisata pesiar liwat panggunaan banyu sing kasedhiya nalika Kepala Misi Seychelles ing Zambia, Jamil (Jimmy) Butt, ujar manawa negarane kepengin tuwuh persahabatan bilateral ing selaras karo Perjanjian Kerjasama Umum sing wis ana ing antarane rong negara kasebut.

Ngandika minggu iki nalika Pak Butt diiringi Asosiasi Manajemen Pelabuhan Afrika Wétan lan Kidul (PMAESA) Sekretaris Eksekutif Nozipho Mdawe menehi kunjungan hormat marang dheweke, Hon. Banda ujar manawa dheweke siap nuduhake ide babagan diversifikasi sektor kasebut liwat panggunaan banyu.

Menteri kasebut ujar selaras karo program diversifikasi pariwisata, Zambia nindakake kabeh cara supaya masarakat ngerti manawa potensi pariwisata Zambia ngluwihi Victoria Falls.

Dheweke ujar manawa kasunyatan Menteri Pariwisata Seychelles wis ngirim undangan supaya bisa dikunjungi ing negara kasebut, iku minangka pratandha manawa wilayah kasebut ngupayakake nambah akeh sektor pariwisata.

Pak Butt ujar manawa Seychelles wis suwe banget kerja sama karo Zambia liwat pertukaran budaya sajrone Festival Budaya lan Seni Internasional Livingstone (LICAF).

Utusan Seychelles ujar manawa kekarepane Menteri negesake Hon. Banda dadi bagean saka perayaan FetAfrik sabanjure ing Seychelles.

Sementara Sekretaris Eksekutif PMAESA, Nozipho Mdawe, ujar manawa pariwisata pelayaran bisa digunakake kanthi apik ing ngendi wis diwiwiti lan Zambia bisa entuk manfaat kanthi cara sing padha.

Akeh Perwakilan Negara Pariwisata ngrembug babagan drive "Africa Cruise" dening PMAESA, (Asosiasi Manajemen Pelabuhan Afrika Wétan lan Kidul).

Negara-negara Afrika sing rumangsa duwe fasilitas lan potensial nampa Kapal Pesiar utawa nggawe pelayaran ing kali, saluran banyu lan tlaga bakal diundang dening PMAESA kanggo rapat ing wektu cedhak supaya posisi Cruising ing Afrika dadi agenda ing One Africa.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.