Airlines Breaking News Polandia Warta Breaking Travel News transportasi News Wire Plancongan

PANSA lan IATA kanggo kerja sama kanggo Nggawe Strategi Ruang Udara Nasional kanggo Polandia

Poland
Poland
ditulis dening Juergen T Steinmetz

PANSA (Panyedhiya Layanan Navigasi Udara Polandia) lan Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) wis setuju bisa kerja bareng karo para pemangku kepentingan penerbangan liyane kanggo nggawe Strategi Ruang Udara Nasional (NAS) kanggo Polandia.

Panjaluk penerbangan ing Polandia samesthine bakal tikel maneh sajrone rong dekade sabanjure, ngasilake udakara 1.5 yuta penerbangan saben taun. Sanalika, volume penumpang ing bandara Polandia diproyeksikan bakal tuwuh ing tingkat 5.6% saben taun dadi luwih saka 68 yuta penumpang setaun ing taun 2030¹.

Nglindhungi panjaluk iki, nalika njamin keamanan, ningkatake kinerja lingkungan lan nyuda biaya lan telat, Polandia kudu modernisasi jaringan udara lan jaringan manajemen lalu lintas udara (ATM).

Ruang udara sing sukses lan modernisasi ATM diajab bisa ngasilake mupangat signifikan, kalebu tambahan € 6 milyar ing PDB tahunan lan 65,000 lapangan kerja Polandia ing taun 2035.

Amarga kerumitan arus lalu lintas udhara ing Polandia, dadi penting manawa kabeh pihak sing duwe kepentingan penerbangan (Airlines, ANSP, Bandara, Panyedhiya Layanan Penanganan Lemah lan institusi Negara) melu program strategis gabungan kanggo modernisasi ruang udara lan ATM jaringan IATA lan PANSA percaya manawa keterlibatan lan kerjasama kabeh pihak sing duwe penerbangan ing Polandia penting kanggo nggayuh target Langit Eropa sing Tunggal lan menehi manfaate sing diarepake kanggo para penumpang, industri lan ekonomi sing luwih akeh.

Janusz Niedziela, CEO PANSA, nerangake manawa "Modernisasi ruang udara Polandia minangka bagean penting saka rencana pangembangan negara kita lan nggawe strategi nasional sing nggabungake kabeh organisasi sing ditugasake menehi kontribusi kanggo inisiatif penting iki dianggep prioritas utama. ”

Direktur Jenderal lan CEO IATA Alexandre de Juniac ujar, "Polandia minangka kekuwatan ekonomi Eropa sing tuwuh kanthi posisi strategis sing penting minangka jembatan antarane Eropa Kulon lan Timur. Kemitraan antarane PANSA lan IATA bakal dadi penting banget kanggo tugas optimalisasi efisiensi panyambungan udara Polandia. PANSA wis nampilake sesanti nyata kanggo nggawa maskapai penerbangan lan pemangku kepentingan liyane menyang pangembangan strategis ing ruang udara Polandia. Bareng, kita bisa mbantu nggawe strategi sing bakal nggawa mupangate nyata ing Polandia, lan dadi model modernisasi ruang udara ing saindenging Eropa. ”

NAS Polandia bakal nutupi:

  • Arah strategis kanggo masa depan ATM ing Polandia
  • Ganti ruang udara kanggo kapasitas sing luwih akeh lan rute sing luwih efisien sing nyuda pembakaran bahan bakar lan ningkatake kinerja lingkungan
  • Ketahanan jaringan lan kesinambungan bisnis
  • Kolaborasi sing luwih apik karo mitra Eropa kanggo nyepetake pencapaian target Single European Sky

Rencana pangembangan NAS Polandia wis ditindakake. Klompok kerja kolaboratif sing nglibatake perwakilan saka PANSA lan IATA nglumpukake syarat inti sing kalebu safety, kinerja lingkungan, efisiensi penerbangan, konektivitas (kalebu interoperabilitas) lan efisiensi biaya. Klompok pemangku kepentingan penerbangan lan non-penerbangan sing luwih jembar bakal melu awal proses pangembangan strategi, kalebu bandara, pangguna ruang udara liyane lan sektor industri utama sing gumantung karo transportasi udara. Pungkasane organisasi kasebut bakal njaluk dukungan saka Pamrentah NAS kanggo ndorong penyebaran strategi lan modernisasi ruang udara Polandia.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.