Warta Breaking Travel budaya Denmark Breaking News Industri Hospitality News wong Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan

Ancaman teror: Denmark ngeterake pasukan bersenjata ing Kopenhagen kaping pisanan wiwit WWII

0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-24
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-24
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Pasukan bersenjata Denmark dikerahkan menyang lurung-lurung ing ibukutha kanggo njaga target teroris, uga tapel wates Jerman, kanggo mbantu polisi nindakake tugas. Iki minangka panggunaan pasukan pisanan ing Kopenhagen wiwit Perang Dunia II.

Dina Jumuah ana 160 prajurit, nggawa senjata otomatis lan tandha khusus, dikirim kanggo mbantu polisi ing tapel wates Jerman lan kanggo nonton lokasi ing ibukota sing rentan kena serangan teror, lapor media lokal. Iki kalebu sawetara institusi Yahudi, kayata Sinagog Agung ing Kopenhagen tengah lan kedutaan Israel, nalika wong-wong Yahudi nganakake preinan Yom Kippur.

"Iki pisanan digunakake ing kahanan kaya ngono, dadi unik," ujare juru bicara polisi Copenhagen, Rasmus Bernt Skovsgaard.

Perbatasan karo negara Jerman Schleswig-Holstein uga katon tambah akeh ing ngarsane militer. Unit khusus wis disiyapake kanggo njaga lan ngeterake tahanan lan wong golek suaka, dene polisi lan Garda Ngarep Denmark isih tanggung jawab kanggo penangkapan lan pemeriksaan ID, sing diwiwiti ing wiwitan taun 2016. Saiki, misi prajurit ing perbatasan bakal suwene telung wong wulan, miturut pratelan saka Angkatan Bersenjata.

Nanging, langkah kasebut wis nyebabake kritik, utamane saka walikota kutha Jerman Flensburg cedhak tapel wates, sing ngarani keputusan kasebut "bencana" lan "kesalahan gedhe," ujare DR Forsiden.

Keputusan kanggo ngatasi sumber daya polisi sing penting diumumake awal wulan sawise laporan ngeri babagan jam kerja ekstrem sing dikerjakake dening sawetara petugas, lan diskusi sing suwene luwih saka setahun ing pamrentah.

Apa sing durung dingerteni yaiku suwene para prajurit bakal njupuk tugas polisi ing situs-situs Yahudi, kanthi papan pangibadah kasebut diawasi terus-terusan wiwit Februari 2015 nalika dadi salah sawijining target ing telung kasus penembakan sing kapisah.

Ing tanggal 15 Februari 2015, sawijining warga asal Denmark sing asale saka Palestina, sing janji setia karo Negara Islam, ngetokake tembakan ing njaba papan pangibadah, lan mateni wong siji. Sadurunge, wong bersenjata kasebut nyerang pusat budaya, dadi tuan rumah pakumpulan pitenah lan kebebasan berekspresi, dadi siji mati. Tingkat ancaman ing Denmark tetep "serius", rangking papat ing skala lima.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov