Argentina Breaking News Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Industri Rapat Rilis pers News Wire Plancongan

Argentina dadi tuan rumah Konferensi Global UNWTO kaping 2 babagan Pariwisata Anggur

gastronomy_action_plan_cover_0-150x213
gastronomy_action_plan_cover_0-150x213
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kanggo nyoroti relevansi anggur lan gastronomi minangka komponen utama pangembangan pariwisata, 22nd Konferensi Global Pariwisata Anggur UNWTO dianakake ing Mendoza, Argentina tanggal 29-30 September. Konferensi kasebut diselenggarakake dening UNWTO lan Menteri Pariwisata Argentina, kanthi kolaborasi karo Wilayah Mendoza lan Kamar Pariwisata Argentina.

Mendoza, sing dikenal ing saindenging jagad minangka inti saka pembuatan anggur Argentina, nyumbang 70% produksi anggur nasional lan udakara 85% penjualan anggur kemasan. Identitas kutha kasebut gandhengane banget karo produksi anggur.

Kaya sing kasebut ing 1st Konferensi Global Pariwisata Anggur UNWTO, sing dianakake ing Wilayah Kakheti
Georgia, gastronomi lan anggur wis dadi komponen utama kanggo ngalami budaya lan gaya urip ing sembarang tujuan. Dheweke uga dadi motivasi sing akeh kanggo para plancong lan mulane duwe potensi dhuwur minangka alat pangembangan lokal.

Konferensi kasebut nglumpukake luwih saka 640 peserta saka 23 negara saka Menteri Pariwisata, organisasi manajemen tujuan (DMOS), organisasi internasional lan antar pemerintah uga operator tur, ahli anggur lan media. Sajrone telung sesi kasebut, diskusi dinamis sing dilengkapi karo presentasi para ahli nerangake babagan tantangan, pangembangan pungkasan lan conto inisiatif sukses sing ana ing pariwisata anggur.

Nalika konferensi kasebut ditindakake ing kerangka Taun Pariwisata Berkelanjutan Pembangunan Internasional 2017, fokus khusus diwenehake kanggo nguatake hubungan antara keberlanjutan lan pariwisata anggur, sing nyoroti peran penting pariwisata anggur ing pembangunan berkelanjutan tujuan pariwisata.

"Liwat keterlibatan UNWTO ing acara iki, kita bisa negesake manawa kabeh jagad saiki rapat ing Mendoza kanggo menehi dhukungan kanggo pariwisata ing Argentina lan utamane ing Mendoza, sawijining propinsi sing dadi inti ing sektor kita. Pramila kita pengin nglengkapi konferensi kasebut kanthi nuduhake metodologi prototipe UNWTO, ing ngendi kita wis melu aktif wiwit wulan Juni kepungkur nganti Perjalanan Nyenengake Mendoza,”Ujare Menteri Pariwisata Argentina Gustavo Santos

“Pariwisata anggur ngewangi pengayaan pariwisata lan narik kawigaten para publikasi sing beda. Konferensi iki nyoba ningkatake pertukaran lan nggawe kerja sama ing antarane tujuan sing nuduhake potensial ing lapangan iki, "ujare Sekretaris Jenderal UNWTO, Taleb Rifai.

Dina pertama konferensi kasebut menehi intervensi lan cathetan penting saka para ahli pariwisata, uga panel babagan metodologi prototipe UNWTO babagan pariwisata anggur. 'The Joyful Journey Mendoza' kalebu komponen tanggung jawab perusahaan sosial lan pentinge karo relevansi SDG. Ing antarane para peserta yaiku Mariángeles Samamé, Direktur Pengembangan Produk Pariwisata ing Menteri Pariwisata Argentina, Gabriela Testa, Presiden Pariwisata Mendoza lan Yolanda Perdomo, Direktur Anggota Afiliasi ing UNWTO.

Dina kapindho konferensi kasebut kalebu uga loro panel. Pisanan didedikake kanggo 'integrasi regional lan kemitraan publik / pribadi lan pertukaran praktik sing tanggung jawab.' Antarane peserta yaiku Gustavo Santos, Menteri Pariwisata Argentina, Zurab Pololikashvili, Sekretaris Jenderal-terpilih UNWTO, Stanislav Rusu, Direktur Jenderal Pariwisata Republik Moldova, Catherine Leparmentier Dayot, Pendhiri lan Direktur Eksekutif Jaringan Global Ibukota Anggur Global, lan José Miguel Viu, Presiden Program Strategis Regional Pariwisata Anggur ing Chili.

Panel kaping pindho sesi iki ngandhani babagan relevan 'warisan, arsitektur, pusat interpretasi lan praktik paling apik ing pariwisata anggur.' Intervensi kalebu Eliana Bórmida, salah sawijining pendiri Bórmida & Yazon Architects, Santiago Vivanco, Presiden ing The Joyful Journey Spain, Tornike Zirakishvili, Kepala Biro Konvensi lan Pameran Georgia lan Óscar Bustos Navarta, Kepala Pedoman Mutu Pabrik Anggur ing Kementerian Pariwisata Argentina.

Konferensi kaping 3 Pariwisata Anggur bakal ditindakake ing Moldova ing taun 2018 lan kaping 4 ing Chili ing taun 2019.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.