Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Jerman Breaking News Investments Warta Breaking Lithuania News Pariwisata transportasi

Pengganti pilot - solusi drastis kanggo masalah sing nyebabake

0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-16
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-16
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Ing 2016 Lufthansa nglaporake manawa mogok pilot siji suwene nem dina suwene biaya maskapai € 100 juta ($ 118 yuta). Iki kaping 15 ing rong taun nalika pilot ing maskapai jenenge Lufthansa wis metu ing perang dawa sing dipimpin dening serikat pekerja lokal. Lan pelaku usaha Warisan adoh saka siji-sijine sing nandhang ahli sing diarani "pemerasan serikat pekerja". Pembatalan penerbangan anyar amarga masalah dhaptar pilot sing dilaporake kanthi resmi bakal ngetokake getih raksasa murah Ryanair udakara. € 35 yuta ($ 41 yuta) kanggo mbayar ganti rugi lan biaya liyane.

Nalika bos maskapai dikepung karo pimpinan serikat kerja babagan gaji lan perbaikan macem-macem kahanan kerja sing wis "santai", para ahli industri ngupayakake solusi anyar kanggo ngilangi ancaman sing tetep ana ing serikat pekerja pilot kasebut. "Salah sawijining opsi sing bisa ditrapake - pilot pengganti, sing bisa entuk pelatihan dibiayai karo maskapai penerbangan, lan nalika butuh, langkah kanggo ngganti kolega nalika mogok, ngirit jutaan dolar lan, sing paling penting, nyedhiyakake kebutuhan ora penumpang sing luwih frustasi, "ujare profesional bisnis penerbangan sing wis suwe lan Ketua Dewan ing Avia Solutions Group Gediminas Ziemelis.

Serikat pekerja sing ora tetep - kerah pilihan kanggo maskapai

Saiki, akeh pilot sing makarya maskapai dadi anggota sing dudu mung karo serikat pekerja lokal, nanging uga internasional. Pungkasan, paket remunerasi sing cukup ngidini supaya gampang nutupi ragad keanggotaan sing cukup dhuwur, lan sabanjure, nyedhiyakake serikat dana kanthi cukup kanggo njaga layanan para pengacara sing dibayar kanthi bayaran lan banjur negosiasi kontrak sing digawe paling apik. Akibate, akeh operator sing nate kesepakatan sing nglarang nyewa kru kanggo pucuk mangsan, nggawe anak perusahaan maskapai putri tanpa berkah serikat lan nggunakake hak-hak liyane sing biasane dinikmati dening perusahaan sing makarya ing industri bisnis liyane.

"Bayangake manawa panyedhiya TI gedhe sing nglayani pembangkit listrik tenaga nuklir (industri berisiko tinggi) kudu tundhuk marang tuntutan serikat pekerja supaya ora nyewa tenaga kerja eksternal, sanajan kena beban kerja sing saya tambah. Sampeyan kudu setuju, ora bakal ana artine apa-apa. Nanging piye wae, ing bidang penerbangan, kayane wis lumrah ... ”ujare Gediminas Ziemelis.

Pilot komersial - salah sawijining profesional sing paling akeh mbayar ing Kulon?

Miturut G. Ziemelis, sanajan serikat pekerja bisa mbuktekake panjaluk sing tambah akeh kanthi nyebutake keprihatinan babagan keamanan penerbangan, nanging kasunyatane umume negesake mung njaluk apa sing dikarepake ... amarga bisa. Adhedhasar pengamatan para ahli industri, ora liya yaiku kekuatan serikat pekerja sing sugih sing diiringi ora bisa nemokake pilot sing kasedhiya sing wis nggawe profesi kasebut ing antarane sing paling akeh regane ing belahan bumi Kulon. Dadi, kanggo dadi pilot, wong ora butuh bakat misterius. Kabeh sing dibutuhake yaiku kesehatan, responsif, tekad, lan macem-macem sipat sing kuwat, supaya bisa ngatasi kahanan stres sing cocog karo prosedur sing ditemtokake. Kabeh liyane bisa diwulangake sajrone latihan penerbangan.

Paling ora butuh wektu 21 wulan kanggo entuk lisensi pilot kanggo sapa wae tanpa latihan sadurunge lan mabur 12-14 wulan maneh karo instruktur kanggo nglumpukake jam gelut sing dibutuhake. “Contone, supir bis. Dheweke uga tanggung jawab kanggo ngeterake puluhan wong kanthi aman. Nanging, supir bis ora dibayar saprotelon saka pilot. ” ujare G. Ziemelis.

Peta rata-rata gaji pilot nuduhake kesenjangan sing jelas ing macem-macem wilayah. Mesthi wae, tanggung jawab pilot 10000 ($ 12,000) sing golek pilot Prancis utawa Irlandia bakal ditangkep kanthi seneng dening profesional sing duwe pelatihan finansial perusahaan, entuk udakara. € 4300 ($ 5000) saben wulan saka Polandia utawa Lithuania. "Lan kita ngomong babagan pilot sing duwe pengalaman saka negara sing duwe tradhisi penerbangan sing jero lan prasarana latihan sing padhet. Dheweke mabur amarga darmabakti kanggo profesi lan seneng banget karo proyek kasebut, dudu amarga sawetara serikat pekerja wis bisa negosiasi sawetara tunjangan utawa hak istimewa, "komentar eksekutif kasebut.

Grup Solusi Avia, ngatur salah sawijining pusat pilot paling gedhe ing Latihan BAA Eropa Wétan, wis mlebu sawetara kontrak rahasia awal karo operator gedhe kanggo nglatih sawetara pilot pengganti sing diarani. Perusahaan-perusahaan kasebut siyap ngisi biaya latihan pilot anyar sajrone pirang-pirang taun. Sawise latihan, pilot kasebut bakal entuk pengalaman mabur utama lan nglumpukake jam penerbangan ing maskapai sing luwih cilik. Banjur, yen ana mogok pilot, maskapai sing wiwitane nglatih pelatihane, bisa njaluk pilot supaya ngisi kursi kosong kanthi sementara utawa permanen. Kanthi cara iki ora ana pilot mogok sing bisa kompromi bisnis normal lan udakara 350-500 pilot sulih bakal bisa entuk pengalaman mabur kanggo para raksasa industri. Iku mung solusi win-win.

"Iki matématika sing gampang. Kanggo nglatih jumlah pilot sulih ing ndhuwur, maskapai kudu ngenteni udakara. € 40 nganti 60 yuta ($ 50 nganti 70 yuta). Cekake, aku ngelingake sampeyan yen gangguan jadwal pungkasan iki wis regane Ryanair luwih saka € 35 yuta ($ 41 yuta). Lan sapa sing duwe pikiran sehat sing bakal nyedhiyakake dhuwit mung siji-sijine pilot sing nolak mabur ing dasawarsa mbesuk? Aku, kanthi pribadi, ora bakal, ”ujare Ketua Dewan ing Avia Solutions Group G. Ziemelis.

Miturut pendapat G. Ziemelis, mbesuk kalebu perusahaan penerbangan sing ora wedi golek solusi agresif kanggo masalah sing ditindakake dening serikat pekerja sing kuat banget. "Yen ana kebutuhan, kita bakal nglatih kabeh penduduk sing duwe awak ing Lithuania (udakara 300,000 wong)," guyon G. Ziemelis.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov