Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Industri Hospitality News Warta Breaking Somalia Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Puluhan wong tiwas, akeh sing cilaka nalika ngebom hotel ing Mogadishu

0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-19
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-19
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Rong bom mobil nyerang ibukota Somalia, Mogadishu, ujare polisi, nambahake 22 wong tiwas. Jeblugan kaping pisanan dilaporake ditembaki.

Polisi ujar manawa bledosan pertama kedadeyan ing cedhak Hotel Safari, sing umume rusak amarga jeblugan sing kuat. Para pekerja nylametake isih mbalekake wong saka reruntuhan. Hotel kasebut cedhak karo Menteri Luar Negeri Somalia.

"Iki bom truk. Iki njeblug ing Persimpangan K5, "ujare Hussein lan nambahake," adegan kasebut isih kobong. "

"Kita ngerti paling ora 20 warga sipil tiwas, lan puluhan wong liyane tatu," ujare Abdullahi Nur, pejabat polisi.

"Korban pati bakal mundhak. Kita isih sibuk ngeterake korban korban, "jarene.

Hussein ujar manawa bledosan kasebut kedadeyan nalika pasukan keamanan ngetutake truk sing nyebabake curiga. Jeblugan kasebut nyasarake hotel lokal, ujare.

"Ana kemacetan lalu lintas lan dalane dikepeng wong sing nonton lan mobil," ujare Abdinur Abdulle, pelayan ing restoran sing cedhak. "Iki bencana," tambahnya.

Para saksi ujar manawa bledosan kasebut disusul nganggo tembakan.

Jeblugan kaping pindho kedadeyan ing distrik Madina kutha, miturut polisi.

"Iki bom mobil. Rong wong sipil tiwas, "ujare Siyad Farah, sawijining polisi. Dheweke nambahake manawa tersangka ditangkap amarga curiga nandur bahan peledak.

Ledakan kasebut ditindakake rong dina sawise kepala Komando Afrika AS ing Mogadishu kanggo ketemu karo presiden Somalia, Mohamed Abdullahi Mohamed.

Ora ana klompok sing ngaku tanggung jawab kanggo serangan kasebut. Nanging, kelompok militan Al-Shabab sing adhedhasar ing Somalia bubar nindakake serangan ing pangkalan tentara lan pusat kutha ing sisih kidul lan tengah negara kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov