Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Guyana Warta Industri Rapat News Teknologi Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan

Minggu Internet Guyana maju agenda pangembangan teknologi Karibia

0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-3
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-3
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Ing saindenging jagad, operasi para kriminal cyber luwih maju tinimbang kerangka kerja legislatif nasional. Pamrentah ngadhepi tekanan terus-terusan kanggo netepke ancaman cyber global lan nyusun strategi keamanan cyber lokal sing cocog.

Ing saindenging Karibia, pamrentah nggawe kemitraan strategis karo aktor regional kayata Grup Jaringan Karibia (CaribbeanNOG) lan Union Telecommunications Union (CTU). CaribbeanNOG minangka komunitas insinyur jaringan, ahli keamanan komputer, lan penggemar teknologi paling gedhe ing wilayah kasebut.

Bubar iki, CaribbeanNOG lan CTU kalebu salah sawijining penyelenggara Internet Week Guyana, konferensi teknologi limang dina sing dianakake Menteri Telekomunikasi Publik Guyana, kanthi kolaborasi karo lembaga-lembaga internasional kayata Internet Society, Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN ), Registri Amerika kanggo Nomer Internet (ARIN), lan Amerika Latin lan Karibia Alamat Internet Karibia (LACNIC).

Catherine Hughes, Menteri Telekomunikasi Publik pertama Guyana, ujar manawa acara limang dina kasebut minangka bagean saka agenda nasional kanggo mbangun kapasitas teknologi negara kasebut ing keamanan siber lan wilayah utama liyane.

"Kita nyengkuyung pamrentah Karibia nggawe agenda legislatif lan nambah kerja sama regional, kanggo nguatake kemampuan keamanan cyber ing saindenging wilayah," ujare Kevon Swift, Kepala Hubungan Strategis lan Integrasi ing LACNIC.

"Minangka produsen hukum, pamrentah duwe peran penting ing tanggepan regional kanggo tantangan keamanan cyber. Nanging dheweke ora bisa nindakake gaweyane dhewe-dhewe, "ujare Bevil Wooding, Manajer Outreach Karibia ing American Registry for Internet Nomer (ARIN), lan salah sawijining pendiri CaribbeanNOG.

"Sektor swasta, penegak ukum, yudikatif lan masyarakat sipil uga duwe tanggung jawab kanggo njamin warga negara lan bisnis luwih aman lan aman."

Sajrone minggu iki, wakil saka organisasi sing melu uga nuduhake cara praktis supaya para pemangku kepentingan bisa kerja sama kanggo ngiyatake lan ngamanake jaringan Karibia.

Stephen Lee, pangadeg CaribbeanNOG liyane, nerjemahake masalah keamanan siber global dadi prioritas Karibia, nggambarake sawetara tantangan lan kesempatan sing ana gandhengane khusus karo wilayah kasebut.

Albert Daniels, Manajer Senior kanggo Keterlibatan Stakeholder ing Karibia ing ICANN, negesake manawa kerja organisasi kasebut kanggo ndhukung panyebaran jaringan sing aman ing saindenging jagad.

Shernon Osepa, Manajer, Urusan Regional kanggo Amerika Latin lan Karibia ing Internet Society, siyap kanggo ngluncurake kanthi resmi Internet Society Guyana Chapter, karo Nancy Quiros, Manajer Bab Babagan ing Amerika Latin lan Karibia ing Internet Society, lan Lance Hinds, Penasihat Khusus Menteri, sing dadi Presiden Interim bab kasebut.

Nanging minangka klumpukan para mudha, sing dianakake CTU ing dina penutupan konferensi, sing menehi tandha seru virtual ing minggu sing pengaruh banget. Udakara 400 siswa saka sawetara sekolah menengah sing melu agenda sedina muput, sing dikemas karo video, presentasi interaktif, lan sesi Q&A, kabeh dirancang kanggo nyoroti bebaya nyata saka prilaku online sing ora aman.

"CTU terus ndhukung pangembangan sektor Teknologi Informasi lan Komunikasi (TIK) ing wilayah kasebut kalebu penekanan nggunakake potensi para pemuda. Ana upaya gabungan supaya para pemudha bisa luwih akeh melu lan nggawe dheweke ngerti babagan masalah TIK sing mengaruhi, nggawe pola pikir inovasi lan wirausaha, lan ndhidhik babagan cara efektif nggunakake kekuwatan teknologi sing ana ing tangane, "Ujare Michelle Garcia, Spesialis Komunikasi ing CTU.

Sukses dina kasebut pancen nyata banget sawise diasilake. Sanajan sawise nutup resmi, ana swara sing nyata nyoto ing ruang rapat, karo puluhan siswa tetep bali kanggo ngenalake awake dhewe karo panelis ahli, akeh sing njupuk kesempatan kanggo njaluk pitakon kanthi tindak lanjut ing sisihane.

Kanthi kabeh laporan, Minggu Internet iki bakal ningkatake upaya Guyana kanggo janji sing dikunci ing generasi pimpinan regional mbesuk. Saiki kerja sejatine kudu diterusake, kanggo ngonversi potensial Karibia dadi kasunyatan Karibia.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov