Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Myanmar Breaking News News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Pariwisata Myanmar - dilema moral

0a1a
0a1a
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Apa promosi pariwisata duwe peran kanggo ngrampungake tantangan agama, politik, sosial ekonomi sing kompleks kaya saiki sing dialami dening masarakat Rohingya lan panguwasa Myanmar?

Apa pariwisata bisa menehi solusi kanggo pemukiman jangka panjang atusan ewu pengungsi Muslim Rohingya nyebrang tapel wates Myanmar menyang Bangladesh?

Aku ora percaya. Uga babagan liputan media, aku percaya manawa kabeh media lelungan (beda karo media massa) nyengkuyung pariwisata sing nyedhiyakake aliran penghasilan sing berkelanjutan kanggo masarakat, utamane wong miskin.

Apa komunitas media lelungan pengin matesi dhukungan saka sumber penghasilan iki?

Wangsulan saya TIDAK, aku pengin ndhukung lan nambah. Mesthi wae, aku kuwatir manawa akeh sing wis ngungsi lan muga-muga kahanane bakal cepet. Aku uga yakin manawa ora ndhukung pariwisata lan penghasilan sing diwenehake, dudu wangsulane.

Malang kuna Bagan

Keselamatan kanggo turis ing Myanmar ora kena pengaruh amarga krisis pengungsi ana ing wilayah sing adoh cedhak tapel wates Bangladesh, sing mesthi ora bisa dideleng para turis.

Boneka didol ing pasar lokal cedhak Candi Ananda ing Bagan

Kunjungi Myanmar minangka tumindak sing bener amarga entuk bathi tumrap kabeh wong ing saindenging negara saka sembarang ras utawa agama.

Ing pirang-pirang negara, kita duwe masalah sing padha liwat ketegangan antarane macem-macem kelompok agama, biasane ing wilayah wates.

Kaya Myanmar, aku yakin manawa pariwisata ora duwe peran kanggo ngrampungake masalah iki. Turis umume ora gelem melu menyang wilayah kasebut. Nanging, iki ora mandheg para turis ngrasakake preinan. Kanggo ngrampungake masalah kasebut, kita bakal njupuk solusi politik.

Aku wis kerep ngunjungi Myanmar. Bubar aku niliki kaping pindho; ing wulan Agustus lan Oktober taun iki.

Golden Rock sing luar biasa ing MON State

Kunjunganku ing wulan Agustus yaiku kunjungan pribadi karo kanca sepuluh kanca Thailand. Klompok kasebut utamane tertarik, sajrone 3 dina kunjungan, entuk mupangat; mangan lan lelungan menyang Golden Rock sing misuwur ing Gunung Kyaiktiyo (Kyite Htee Yoe). Salah siji saka telung situs agama paling penting ing Myanmar.

Kunjunganku ing wulan Oktober yaiku nyemak kedadeyan ing Myanmar babagan pariwisata. Aku suwene seminggu lelungan ing negara kasebut kanthi bimbingan Pemasaran Pariwisata Myanmar (MTM).

Prosesi Phaung Daw Oo ing Danau Inle

Sorotan tur kasebut yaiku kunjungan menyang Danau Inle kanggo nonton festival Phaung Daw Oo sing apik banget lan balapan prahu sikil siji.

Ewonan turis lan warga lokal padha rame kanggo nonton balapan kasebut

Sajrone rong kunjungan pungkasan, mung eseman sing nyenengake lan sambutan sing apik. Ora ana keamanan yen ana masalah. Urip pancen nindakake kaya biasane.

Nelayan ing Danau Inle nuduhke fotografer

Myanmar saiki ngalami musim sing luwih dhuwur lan terus terang dadi wektu sing tepat kanggo ngunjungi negara kasebut. Aku nyaranake supaya sampeyan nindakake.

Aku kepenak banget dadi anggota komunitas plancong internasional kanggo terus ngunjungi Myanmar lan nyedhiyakake ekonomi kanthi pendapatan pariwisata lan melu pengalaman plancongan dhewe. Babagan masalah dilema moral (kanggo dhukung pariwisata Myanmar), wangsulane cukup gampang - ya.

About penulis

Lair ing basa Inggris Andrew J Wood, minangka panulis perjalanan lepas lan sajrone karier dadi hoteler profesional. Andrew wis luwih saka 35 taun dadi tamu lan tamu lelungan. Dheweke dadi anggota Skal lan direktur WDA Travel Co. Ltd lan anak perusahaan, Thailand kanthi Desain (tur / lelungan / MICE). Dheweke lulusan hotel ing Universitas Napier, Edinburgh. Andrew uga tilas anggota Komite Eksekutif Skal International (SI), Presiden Nasional SI THAILAND, Presiden Klub SI BANGKOK lan saiki dadi SI AA A.VP Asia Tenggara lan Direktur Hubungan Masyarakat, Skal International Bangkok. Dheweke dadi dosen tamu biasa ing macem-macem Universitas ing Thailand kalebu Sekolah Perhotelan Universitas Asumsi lan Sekolah Hotel Jepang ing Tokyo.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov