Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Industri Rapat News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Warta Breaking Vanuatu

Vanuatu dadi tuan rumah rapat Menteri Pariwisata

vanuatu
vanuatu
ditulis dening editor

Menteri Pariwisata saka 17 negara pulau Pasifik bakal nglumpuk ing Port Vila minggu ngarep (Jumuah, 27 Oktober) kanggo rawuh ing rapat Dewan Menteri Pariwisata tahunan lan ngrembug sawetara aspek utama pangembangan pariwisata ing wilayah kasebut.

Rapat Menteri ing dina Jumuah bakal nemoni puncak rapat SPTO tingkat dhuwur liyane ing Vanuatu, kabeh dituju kanggo ningkatake pangembangan pariwisata ing wilayah kasebut lan menehi kontribusi pariwisata berkelanjutan.

Rapat Dewan Menteri saiki ing taun kaping 27, diatur saben taun dening SPTO, badan pangembangan pariwisata lan pemasaran paling dhuwur ing wilayah kasebut, kanthi kemitraan karo saben negara tuan rumah.

Barang-barang sing ana ing agenda kasebut kalebu Taun Pariwisata China Pasifik (CPTY) 2019 lan Pangembangan Pariwisata China Pasifik uga proyek regional sing dibiayai para donatur kayata Asian Development Bank (ADB). Para Menteri uga bakal menehi informasi babagan presentasi saka Iklim Iklim Hijau, Pariwisata Maori Selandia Baru, Penasihat Perjalanan lan Asosiasi Perjalanan Pasifik Asia (PATA).

Sajrone rapat Dewan Menteri, SPTO uga bakal nggampangake rapat kabeh Manajer Pemasaran lan Eksekutif negara-negara SPTO kanggo ngrembug program pemasaran regional SPTO ing dina Selasa 24 Oktober.

Rapat kasebut bakal nyinaoni kegiatan pemasaran SPTO ing taun 2017 lan ngarepake strategi lan kegiyatan pemasaran sing bakal ditindakake kanggo taun 2018. Rencana pemasaran regional SPTO 2018 bakal diwenehi tabel sadurunge diajukake menyang rapat Dewan SPTO kanggo disetujoni pungkasan.

Sorotan liyane saka rapat pemasaran kalebu nganyari saka Trip Advisor babagan konsumen pemasaran digital pertama sing ditindakake ing 2017 lan rencana kanggo ngembangake iki menyang taun 2018.

"Diarepake bakal dadi minggu sing rame kanggo kita ing Vanuatu amarga uga duwe Konferensi Wawasan Pariwisata Pasifik sing pertama, sing nyenengake banget minangka wilayah," ujare Kepala Eksekutif SPTO, Chris Cocker.

"Kita ngarepake rapat kasebut bakal menehi kontribusi kanggo wawasan lan pendekatan anyar kanggo mbantu nambah cara nindakake bisnis pariwisata ing wilayah kasebut lan nggawa kita menyang level sabanjure," ujare.

SPTO kerja sama karo Asosiasi Perjalanan Pasifik Asia (PATA) Kantor Pariwisata Vanuatu (VTO) kanthi dhukungan saka Air Vanuatu dadi tuan rumah PTIC ing Pusat Konvensi Vanuatu ing Port Vila, Rebo tanggal 25 Oktober.

Konferensi kasebut nggabungake jajaran pimpinan pamikiran internasional sing dinamis lan unik ing pamikiran inovatif lan ngganggu kanthi topik utama sing bakal dianalisis lan dibahas kalebu; sambung karo wong lelungan anyar, bedane konsumen lan pelanggan, krisis lan pemulihan lan bahan kanggo sukses lan berkelanjutan.

"PTIC nyedhiyakake kesempatan sing sampurna kanggo para pemangku kepentingan industri pariwisata lan pariwisata ing Pasifik kanggo entuk pemahaman sing luwih jero babagan cara nyiapake masa depan lan pangowahan teknologi sing ora bisa diendhani lan pangembangan sing bakal nyebabake urip," ujare Pak Cocker.

"Diskusi utama sing diarepake bisa narik kawigaten Pasifik yaiku inovasi teknologi lan pentinge data pariwisata. Ing babagan inovasi, internet terus merevolusi pemasaran pariwisata lan distribusi produk global. Wilayah Pasifik ing pirang-pirang aspek gagal cocog karo level pangowahan teknologi lan implikasi sing ana ing pangowahan pariwisata lan Kantor Pariwisata Nasional, "tambahnya.

"Data pariwisata penting amarga kasunyatan manawa lelungan minangka industri sing cepet banget sing nyengkuyung kabutuhan analitik data kanthi cepet lan njupuk keputusan kanthi cepet."

Satus sèket peserta diantisipasi rawuh ing konferensi kasebut saka Vanuatu lan internasional lan registrasi isih mbukak kanggo sing isih kasengsem.

Diskusi konferensi kasebut ditujokake kanggo menehi kontribusi kanggo nggayuh tujuan Strategi Pariwisata Pasifik 2015-2019 sing nyedhiyakake kerangka strategis kanggo ndhukung pangembangan pariwisata ing Pasifik. Konferensi kasebut diajab bisa nyedhiyakake konvergensi unik kanggo jaringan, sinau lan tuwuh.

Dina Kamis, 26 Oktober, Dewan SPTO uga bakal rapat ing Vanuatu kanggo ndhukung rencana kerja SPTO 2018 lan ngrembug sawetara kegiatan SPTO liyane kalebu Exchange Pariwisata Pasifik Selatan 2018 lan 2019.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.