Asosiasi Warta Warta Breaking Travel budaya Namibia Breaking News tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Menteri Pariwisata Namibia ngilangi pembunuhan gajah ara-ara samun

Gajah Kambonde-Afrika-gajah
Gajah Kambonde-Afrika-gajah
ditulis dening editor

Menteri Pariwisata Namibia ngilangi pembunuhan gajah ara-ara samun

Print Friendly, PDF & Email

Loro saka lima lembu gajah gurun sing isih diwasa sing ngrebut wilayah Ugab Namibia bubar diburu lan tiwas.

Tsaurab lan Tusky, bebarengan karo bantheng bocah enom liyane, Kambonde, ditembak ing tengah-tengah banterane internasional lan petisi sing terus-terusan nyoba nyegah pembunuhan kasebut - keributan sing ditindakake dening Menteri Lingkungan & Pariwisata (MET) Namibia minangka "pabrikan lan salah paham babagan idin ijin kanggo ngrusak kewan sing nyebabake masalah, "uga ujar manawa mejahi kewan sing nyebabake masalah" asring dadi pilihan terakhir sawise ana alternatif liyane sing diadili. "

Nanging, nalika mateni Kambonde, mesthine minangka kewan sing nyebabake masalah, iki dudu.

Rajapati ora manusiawi

Miturut putri saka pemilik properti sing ditembak Kambonde, pamilik tanah lan warga lokal nyoba nylametake gajah kasebut. "Kita akeh usaha kanggo pindhah gajah, nanging pamrentah ora gelem menehi ijin."

Nanging, ijin mburu diterbitake dening MET. Nanging ing dina pembunuhan kasebut, pamburu kasebut ora gelem nerusake mateni amarga Kambonde sing umur 18 taun iku sithik banget. Nanging, pamburu kasebut diwenehi ijin mburu piala menit pungkasan kanggo nembak Tsaurab, sawijining gajah ara-ara samun sing kondhang amarga watake sing lembut lan lembut lan mung siji saka loro sapi lanang diwasa ing wilayah kasebut.

Dina sabanjure, MET uga mrentah supaya mateni Kambonde. Lan, miturut pengawal game komunitas ing Sorris Sorris Conservancy, kematian kewan kasebut minangka korban getih. "Gajah kasebut kudu ditembak kaping wolu sawise pamburu kasebut mung nembak tatu pertama. Sipir MET sing ana ing buruan kasebut kudu ngetrapake coup de grâce, ”utawa welas asih.

Miturut juru bicara MET, Romeo Muyunda, kewan sing duwe masalah asring diserahake supaya bisa dipateni dening pamburu sing mbayar, kaya dene Kambonde.

Voortrekker, sapi lanang umur 45 taun sing misuwur, Bennie umur 35 taun lan Cheeky sing umur 25 taun saiki dadi siji-sijine sapi umur umur ternak ing wilayah kasebut.

Tsaurab ing Afrika

Tsaurab ing Afrika

Napa mateni gajah gurun langka?

Sawise mburu, MET njamin "kabeh pandherek internasional" manawa "nggawe platform sing menehi insentif komunitas supaya bisa urip bareng karo satwa liar". Kaya sing kabukten ing kasus Kambonde, nanging ora ana upaya "eksistensi" sing dianggep, sanajan ana pilihan relokasi sing diajokake dening masarakat kasebut.

Ora ana balesan babagan surat lan dokumen riset ekstensif sing dikepengini para pemangku kepentingan prihatin, kalebu Elephant Human Relation (EHRA). Dokumen lan surat kasebut, sing dipikolehi liwat pondokan ing wilayah sing melu survey, ditujokake langsung menyang Menteri Lingkungan Hidup lan Pariwisata Pohamba Shifeta lan negesake status konservasi, pecahan populasi, nilai finansial, kepentingan ekologis lan kesempatan kerja ing sekitar gajah gurun.

Keengganan MET kanggo nimbang langkah alternatif kanggo ngatasi kewan sing nyebabake masalah, luwih rusak amarga ora ana mekanisme mriksa sah sing nemtokake manawa kewan sing dimaksud pancen "nyebabake masalah," lan apa mateni kasebut pancen dadi pilihan terakhir. Miturut Organisasi Bumi Namibia, MET miturut kaprigelan kasebut negesake manawa kewan liar apa wae minangka "kewan bermasalah".

Kelainan kasebut nyebabake kecurigaan ing antarane para konservasi, sing ujar manawa MET ditrapake dening pengaruh njaba lan dermawan, kayata Dallas Safari Club (DSC) Foundation sing nggampangake golek badhak ireng 2013 ing Namibia.

Senadyan reaksi kasebut nyebabake pamburu kasebut, MET Namibia lan klompok mburu piala AS DSC awal taun iki nandatangani Memorandum of Understanding sing ditujokake kanggo "promosi" perburuan konservasi Namibia lan ngidini klub pamburu bisa mbantu lelang "lawas negara kasebut ”Badhak, kalebu tujuan mburu liyane.

Nolak gajah ara-ara samun

MET tetep mbenerake mateni gajah ara-ara samun liwat moro piala kanthi mbantah kabeh kewan adaptasi kasebut. Ing wulan September, Muyunda ngandhani Namibian manawa ora ana gajah sing diarani gurun. Dheweke ujar manawa definisi kasebut minangka "alat pemasaran kanggo obyek wisata utawa konservasi" kanthi tujuan sing jelas mbebayani utawa kepunahan gajah kasebut. "

Panliten ilmiah, sing ditinjau rekan sejatine beda. Panaliten sing diterbitake ing Ekologi lan Evolusi ing 2016 ora mung nemokake manawa gajah ara-ara samun Namib beda karo sedulure Savanna, nanging adaptasi uga ora ditransfer kanthi genetis menyang generasi sabanjure, nanging liwat ilmu sing diwarisake. Bedane morfologis, kayata awak gajah sing luwih tipis lan sikil sing luwih amba, uga mbedakake karo Gajah Savanna sing khas, sing diarani MET.

Laporan tahunan EHRA kanggo 2016 uga nuduhake manawa mung 62 gajah adaptasi gurun sing isih ana ing wilayah kali Ugab lan Huab. Muyunda, ing tangan liyane, ujar manawa gajah Namibia ora duwe risiko babar pisan.

Sanajan MET ujar manawa nganggep "kabeh aspek adhedhasar ilmu pengetahuan lan riset nalika menehi ijin kanggo mburu spesies apa wae," upaya kanggo nggayuh "ilmu lan riset" kaya kasebut ora dianggep.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.