24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Rwanda Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Rwanda target pasar turis Timur Jauh

gorilla
gorilla

Rwanda target pasar turis Timur Jauh

Print Friendly, PDF & Email

Rwanda Development Board (RDB) kaping pisanan melu ITB Asia sing kedadeyan ing Singapura wiwit tanggal 25 nganti 27 Oktober. Dewan Pengembangan Rwanda, sing dadi koordinator resmi sektor pariwisata Rwanda sing cepet, melu kemitraan karo Komisi Tinggi Rwanda ing Singapura.

Pejabat saka Rwanda sukses nampilake macem-macem kesempatan sing kasedhiya ing sektor pariwisata ing negara kasebut kalebu atraksi gorila sing misuwur.

Partisipasi Rwanda mbukak kesempatan kanggo para pemangku kepentingan pariwisata utama Asia sing nuli nuduhake minat kanggo miwiti kolaborasi lan kemitraan kanggo promosi paket mewah menyang Rwanda.

Kajaba iku, partisipasi wis diarepake bisa nambah para pengunjung saka Asia lan Australia lan ngenalake Rwanda menyang pasar anyar, utamane kanggo para tamu Rapat, Insentif, Konvensi lan Acara (MICE) sing mewah.

Pembicara utama ing acara kasebut kalebu Lucas Murenzi saka Komisi Tinggi Rwanda ing Singapura, Khassim Bizimungu saka Rwanda Development Board lan Jacqui Sebageni, Direktur Urusan Thousand Hills Africa, operator tur ing Kigali.

Murenzi negesake tekad saka Pamrentah Rwanda kanggo promosi pariwisata lan konservasi satwa sing nyebabake peningkatan jumlah pengunjung ing Rwanda uga bathi pariwisata.

Babagan keragaman atraksi wisata lan potensial ing Rwanda, Sebageni ujar manawa kajaba pengalaman trekking gorila unggulan, Rwanda nawakake macem-macem atraksi liyane ing satwa, budaya lan pengalaman masarakat uga pengunjung MICE.

Rwanda lan Tunisia debut ing acara kasebut sing gabung karo Dewan Pariwisata Kenya lan pameran Afrika liyane saka Tanzania, Botswana, Afrika Selatan, Namibia lan Sudan. Statistik negesake manawa pasar Afrika nuduhake pertunjukan luar biasa 25 persen ing taun iki.

Tujuan wisata sing akeh ditembak ing Afrika, Rwanda ing taun-taun pungkasan diakoni kanthi upaya ngembangake pariwisata lan konservasi satwa lan alam.

Presiden Rwanda Paul Kagame bakal dihormati karo Penghargaan Pariwisata Dunia 2017 kanggo Kepemimpinan visioner. Dheweke bakal dianugerahi kehormatan tanggal 6 November ing dina pembukaan World Travel Market (WTM) ing Excel Center ing London. Taun iki, upacara Tahunan Pariwisata Dunia taunan bakal ngrayakake ulang taune sing kaping 20.

Presiden Kagame nampilake kepemimpinan sing visioner liwat kabijakan rekonsiliasi, pariwisata berkelanjutan, konservasi satwa, lan pembangunan ekonomi sing narik investasi hotel utama, ngasilake puteran sing apik banget sing nggawe Rwanda munggah ing antarane tujuan wisata utama ing Afrika.

Ing pimpinane, Rwanda entuk sukses pariwisata sing luar biasa lan wis ditetepake ing panggung global minangka tujuan pariwisata berkelanjutan ing Afrika.

Pariwisata minangka penghasil valuta asing nomer siji Rwanda sing nduweni peran penting ing pembangunan negara kasebut. Pendapatan saka pariwisata wis tikel kaping loro saka dolar AS 200 yuta ing taun 2010 dadi dolar AS 404 yuta ing 2016 nuduhake kenaikan rata-rata tahunan 10 persen, ngungkuli target Strategi Ekspor Nasional II ing 2016 kanthi 13 persen.

Luwih saka 1.3 yuta turis ngunjungi Rwanda ing 2016. Pengunjung sing teka ing periode sing padha ditandhani saka 2010 nganti 2016 wis nambah 12 persen saben taun tinimbang latar mburi kedatangan UNWTO ing bangku pasar global sing ditandhani 3.3 persen kanggo periode sing padha.

Sektor pariwisata ing Rwanda diarepake bakal tuwuh 15 persen saben taun.

Diatur dening Messe Berlin, pameran wisata sing digelar ing Marina Bay Sands Convention Center ing Singapura.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania