Asosiasi Warta Warta Breaking Botswana Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Warta Industri Rapat Warta Breaking Afrika Selatan Pariwisata News Wire Plancongan Singapur

Sekretariat SADC kanggo ndhukung RETOSA babagan strategi pemasaran tujuan pariwisata

Air Terjun Victoria
Air Terjun Victoria

Sekretariat Komunitas Pembangunan Afrika Selatan (SADC) ing Gaborone, Botswana sarujuk kanggo dhukungan lan aktif mbantu Organisasi Pariwisata Daerah Afrika Selatan (RETOSA) kanggo nggawe kemitraan lan ngamanake sumber daya saka mitra kerja sama internasional menyang strategi pemasaran tujuan pariwisata.

Print Friendly, PDF & Email

Sekretariat Komunitas Pembangunan Afrika Selatan (SADC) ing Gaborone, Botswana sarujuk kanggo dhukungan lan aktif mbantu Organisasi Pariwisata Daerah Afrika Selatan (RETOSA) kanggo nggawe kemitraan lan ngamanake sumber daya saka mitra kerja sama internasional menyang strategi pemasaran tujuan pariwisata.

Eksekutif saka RETOSA nganakake rapat karo pejabat Sekretariat SADC ing Gaborore pungkasan wulan Oktober kanggo mbahas masalah sing mengko bakal dibahas para menteri pariwisata saka wilayah Afrika Selatan wulan iki.

Kesepakatan kasebut ditujokake kanggo mindhah bagean pariwisata ing wilayah SADC saka rong persen pengunjung lan resi turis global saiki dadi lima persen sajrone dasawarsa sabanjure.

Kajaba iku, RETOSA entuk dhukungan kanggo macem-macem mekanisme sing bakal digunakake kanggo njaluk persetujuan saka para menteri SADC kanggo implementasi Tahap II Area Konservasi Trans-Frontier (TFCA).

Kepala Eksekutif Perhimpunan Perhotelan lan Pariwisata Botswana (HATAB) lan ketua RETOSA Lily Rakorong sing anyar, ujar manawa prioritas anyar Organisasi yaiku ngamanake kemitraan cerdas karo para pemain sektor swasta wilayah kasebut menyang strategi pemasaran tujuan sing fokus ing wilayah kasebut.

"Asil rapat karo Sekretariat SADC iki bakal ngandhani kontribusi RETOSA tumrap persiapan rapat rapat menteri pariwisata, lingkungan lan sumber daya alam SADC sing bakal ditindakake ing Johannesburg tanggal 23 lan 24 November taun iki", jarene.

"Pamrentah SADC saiki duwe tugas penting kanggo ngaktifake Unit Koordinasi Pariwisata (TCU) ing Sekretariat Komunitas sing dadi syarat utama kanggo ngrampungake transformasi RETOSA," ujare.

Wiwit RETOSA, minangka anak perusahaan Sekretariat SADC, nglaporake menyang direktorat panganan, pertanian lan sumber daya alam sing anyar, penting uga RETOSA uga nampa ringkesan babagan aktivasi Unit Koordinasi Pariwisata (TCU), jarene.

RETOSA ngarepake TCU bisa mbantu ngatasi masalah lan tantangan ing kabijakan pariwisata sing ngalangi investasi pariwisata lan gerakan pengusaha kasebut.

Kenneth Racombo, CEO CEO ing RETOSA ujar manawa tujuan utama rapat antara Organisasi lan Sekretariat SADC proses transformasi target ing REOTSA kanggo miwiti formalisasi kemitraan lan kerja sama antara SADC lan RETOSA, kaya sing diwajibake karo pedoman anak perusahaan SADC.

Prioritas anyar dibahas sawise nyusun strukture perusahaan ing RETOSA pungkasan sing ngasilake usulan nilai anyar kanggo para pemangku kepentingan utama, lan visi anyar sing bakal ditindakake liwat pemasaran tujuan sing fokus lan investasi strategis.

Visi anyar iki didegake kanthi kuat ing kemitraan karo sektor swasta sing beroperasi ing wilayah kasebut - keberangkatan sing tajem lan owah-owahan paradigma serius saka praktik kepungkur sing wis luwih seneng karo pamrentah utawa sektor publik.

Organisasi kasebut uga meksa pariwisata Intra-regional minangka prekara penting kanggo ekonomi pariwisata sing maju ing wilayah kasebut

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania