Airlines Airport Breaking News Ghana Warta Breaking Travel wong Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Wakil Presiden Ghana prihatin babagan tarif udara ing Afrika sing dhuwur

Pilih basa sampeyan
Dr-Mahamudu-Bawumia
Dr-Mahamudu-Bawumia
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Tarif tinggi ing Afrika, keprihatinan sing diumumake Wakil Presiden Ghana, Dr Mahamudu Bawumia

Print Friendly, PDF & Email

Wakil Presiden Ghana, Dr Mahamudu Bawumia bubar nyatakake keprihatinan babagan tarif dhuwur ing Afrika, lan dheweke njaluk negara-negara Afrika mbukak ruang udara kanthi nyuda pajak kanggo penerbangan antar negara kanggo nambah industri pariwisata.

Telpon sing padha iki digawe dening Kepulauan Vanilla Samudra Hindia lan Komisi Samudra Hindia ing Rapat Menteri, dianakake Seychelles ing jabatan Kepala SG ing wilayah kasebut. Pulo-pulau kasebut ngundang panjaluk penerbangan ing antarane Pulo Samudra Hindia ing Seychelles, Mauritius, Reunion, Madagascar, Comoros lan Mayotte kanggo duwe biaya pajak sing apik uga kanggo ngatasi biaya kanggo nyurung akses udara antar-pulau. Pilihan preinan kembar lan telung pulau bakal tuwuh kanggo kepentingan kabeh warga pulau ing wilayah kasebut nalika biaya kursi antarane pulau-pulau ing Samodra India diturunake kanggo mbantu wilayah kasebut tuwuh.

Saiki, panggilan sing padha digawe dening VP Dr Mahamudu Bawumia saka Ghana nalika pidato ing KTT Pariwisata Dunia, ing Accra manawa Ghana kerja sama karo negara-negara Afrika Barat liyane kanggo nggampangake gerakan ing wilayah kasebut minangka bagean saka inisiatif bawana kanggo nggampangake gerakan bebas visa ing Afrika. KTT diwiwiti kanggo nggawa para ahli, penggemar, pemain utama lan pemangku kepentingan ing industri pariwisata global, kanggo ningkataké investasi lan ngisi jurang industri pariwisata internasional. Ghana wis dadi negara Afrika pertama sing dadi tuan rumah KTT, sing wis tuwuh terus wiwit didegake ing 2014.

Wakil Presiden ujar manawa Ghana wis nyakseni kenaikan kunjungan para turis saka 286,600 ing taun 1995 dadi kira-kira 1.2 yuta, ing 2016. Dheweke ujar manawa pariwisata mung nyumbang udakara telung persen kanggo Produk Domestik Bruto ing negara kasebut lan nyedhiyakake udakara 450,000 lapangan kerja ing 2016, lan mupangate ora langsung liyane.

Wakil Presiden ujar yen KTT penting banget kanggo bangsa amarga selaras karo tujuane nyedhiyakake posisi pusat wisata utama ing Benua. Dheweke ujar manawa Pamrentah komitmen kanggo ningkatake potensi pariwisata, mula, bakal kerja keras kanggo negesake supaya bangsa bisa nggayuh target sajrone pirang-pirang taun kepungkur.

Wakil Presiden Bawumia ujar: "Minangka negara, kekuwatan kita ana ing lingkungan sing anget, ramah lan ramah, ing babagan masarakat, lingkungan alam, keamanan, uga iklim politik sing stabil." Dheweke ujar manawa Ghana fokus ing pembangunan anyar lan upgrade infrastruktur pariwisata sing ana kanggo ndhukung industri pariwisata supaya berkembang.

Wakil Presiden ujar manawa proyek pariwisata utama Pamrentah yaiku ekspansi lan perbaikan bandara internasional utama, Bandara Internasional Kotoka, kanggo nggawe gerbang menyang Afrika Kulon lan Hub Penerbangan Regional. Dheweke ujar manawa kerja ekspansi ing Bandara saiki wis kabukten lan ditambahake, Kementerian Seni Pariwisata lan Budaya lan lembaga pelaksanaane, kayata Otoritas Pariwisata Ghana lan Perusahaan Pengembangan Pariwisata Ghana, nuntun Proyek Investasi Drive Laut kanggo nambah pariwisata sektor.

Proyek kasebut mbutuhake pangembangan kabeh lahan pinggiran pantai sing 241 hektar dadi lingkungan pariwisata kanggo nyukupi kebutuhan para turis bisnis lan rekreasi, nalika nggawe Ghana dadi tujuan pariwisata sing disenengi ing Afrika. Nalika proyek rampung, samesthine bakal dadi tuan rumah luwih saka 70 hotel, taman hiburan, taman hiburan, restoran, pusat perbelanjaan, ruang konferensi, amfiteater, desa budaya lan konser kelas internasional.

Wakil Presiden Bawumia nyathet manawa pariwisata minangka prioritas utama target pembangunan Pemerintah. Kanggo tujuan kasebut, ujare, Pamrentah wis ngrubah Menteri Pariwisata lan nunjuk anggota kabinet tingkat tinggi, Madam Catherine Afeku, dadi Menteri Pariwisata, Seni lan Budaya, kanthi tugas utamane kanggo mesthekake manawa Ghana pindhah saka off- lokal kanggo pemain Pariwisata Afrika utama. Dheweke ngamati manawa sektor pariwisata negara kasebut saya suwe saya suwe saya tuwuh, mula seneng banget yen dipilih ing antarane negara-negara liyane sing padha nduweni kualifikasi kanggo dadi tuan rumah acara taun iki.

Wakil Presiden Bawumia nyathet manawa pilihan topik, kayata Manajemen Tujuan, Pariwisata Warisan, Investasi Pariwisata, Pariwisata Online lan Pariwisata Petualangan ing acara taun iki, nggambarake target negara kasebut lan ambisi akeh negara-negara Afrika liyane supaya bisa dadi pemain utama ing industri multi-milyar dolar.

Jalur pangembangan sektor pariwisata sing diarepake, miturut Rencana Pembangunan Pariwisata Nasional, bakal luwih saka tikel turis dobel nganti $ 8.38 milyar ing taun 2027 saka $ 2.2 yuta saiki.

Kanggo nggayuh target sing ambisius iki, Pamrentah wis nyedhiyakake cara kanggo nyedhiyakake lingkungan sing kondusif kanggo investasi pariwisata, nyuda tekanan bisnis marang operator bisnis pariwisata, lan nggawe maneh insentif sing cocog kanggo ningkatake pertumbuhan.

Source: gna

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.