Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Rwanda Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Rwanda munggah ing pariwisata Afrika kanthi kepemimpinan presiden ing WTM

Kagame-karo-WTA-Team
Kagame-karo-WTA-Team

Rising minangka tujuan wisata khas Afrika kanthi gorila lan konservasi alam kanthi pariwisata berkelanjutan, Rwanda ngalami kemajuan kanthi cepet amarga saka strategi kanggo ngembangake rantai pariwisata, pariwisata lan perhotelan sing narik akeh pimpinan pariwisata jagad ing Pasar Perjalanan Dunia sing pungkasan ing London.

Kanthi ngetrapake strategi kanggo nambah portofolio pariwisata ing negara kasebut, Dewan Pengembangan Rwanda (RDB) saiki nyumbang investasi US $ 1 milyar kanggo pariwisata.

Presiden Rwanda, Mr. Paul Kagame, wis mbuktekake komitmen kepemimpinan kanggo nyengkuyung pembangunan pariwisata berkelanjutan ing Rwanda liwat Penghargaan Pariwisata Dunia (WTA) sing diwenehake nalika mbukak Pasar Perjalanan Dunia (WTM) 2017 ing London, Senen minggu iki.

Penghargaan Pariwisata Dunia 2017 khusus kanggo Kepemimpinan visioner diwenehake marang Kepala Negara Rwandan minangka simbol pangenalan kepemimpinan visioner liwat kabijakan rekonsiliasi, pariwisata berkelanjutan, konservasi satwa, lan pembangunan ekonomi sing narik investasi hotel utama, sing nyebabake turnaround apik banget sing wis digawe Rwanda munggah lan salah siji tujuan wisata utama ing Afrika.

RDB menehi cahya, sawetara prestasi pangembangan lelungan lan pariwisata kalebu Kigali Convention Center (KCC) lan hotel-hotel lima bintang utama ing Kigali sing dibukak kanggo bisnis ing 2016, nuduhake investasi luwih saka US $ 300 yuta.

Investasi luwih saka $ 800 juta menyang infrastruktur lelungan lan pariwisata diluncurake kanthi tuku rong jet A330 Airbus kanthi jembar lan wiwitan pambangunan bandara Bugesera anyar taun iki.

Pengaruh saka KCC lan investasi hotel wis katon ing bentuk konvensi kaliber dhuwur sing wis kedadeyan ing Kigali lan wis dipesen nganti taun 2018 lan taun-taun mbesuk.

Investasi maskapai lan infrastruktur bandara diarepake bisa luwih ningkatake lelungan ing Rwanda. Prakiraan jumlah penumpang RwandAir bakal munggah udakara 600,000 sing kacathet ing 2016 dadi luwih saka sayuta ing taun 2018 lan 2019. Penerbangan jarak jauh menyang Asia lan Eropa bakal mbentuk struktur penumpang, nggawe Kigali dadi pusat penerbangan ing Timur lan Tengah Afrika nawakake kesempatan tambahan kanggo singgah.

Miturut RDB, injeksi siji milyar dolar ditargetake supaya para investor swasta duwe kesempatan miwiti produk pariwisata anyar. Sadawane Sabuk Kivu, situs unik wis diwatesi kanggo pembangunan pariwisata lan kesempatan investasi luwih saka US $ 150 juta siap kanggo pembangunan langsung.

Pamrentah uga wis mbatesi lahan ing Twin Lakes, cedhak Taman Nasional Volcanoes, sing uga kasedhiya kanggo investasi langsung. Nalika Taman Nasional Akagera lan Danau Muhazi bakal entuk bathi saka pembangunan dalan anyar, mbebasake kasedhiyan sawetara situs winates cedhak Taman Nasional Akagera lan Danau Muhazi.

Cathetan pariwisata Afrika anyar nuduhake Rwanda minangka salah sawijining tujuan wisata sing akeh ing Afrika. Industri pariwisata ing negara kasebut nyekseni pertumbuhan digit kaping pindho ing 2016 sajrone taun sadurunge.

Kanthi iki, Dewan Pengembangan Rwanda nganggep negara kasebut dadi tujuan pariwisata mewah sing bakal ngasilake bathi.

Sajrone 15 taun kepungkur, Rwanda ngalami Renaissance sing luar biasa, dadi stabil lan salah sawijining negara paling ekonomi ing Afrika.

Didhukung dening populasi gorila gunung sing misuwur ing jagad iki ing lereng gunung geni Virunga sing luar biasa, Rwanda uga dadi tujuan wisata eko-wisata sing apik lan apik.

Pemasaran dhewe minangka "Land of A Ewu Hills", populasi gorila Rwanda lan alam murni menehi pengalaman macem-macem atraksi.

Safari trekking gorila, budaya sing akeh masarakat Rwandese, pemandangan lan lingkungan investasi wisata sing ramah sing kasedhiya ing Rwanda kabeh nggawe negara Afrika iki dadi tujuan sing paling apik lan apik kanggo para wisatawan global.

Partisipasi Rwanda ing World Travel Market (WTM) mbukak lan menehi inspirasi luwih akeh kesempatan kanggo para pemangku kepentingan pariwisata utama kanggo ngunjungi negara iki lan tujuan Komunitas Afrika Timur (EAC) liyane.

Rapat karo akeh pengunjung saka saindenging jagad, Rwanda minangka pasar berkembang kanggo Rapat, Insentif, Konferensi, Acara lan Pameran (MICE) sing maju. Sub sektor MICE dijangka entuk tujuan ing Afrika iki udakara US $ 64 yuta ing taun iki, saka $ 47 yuta sing kacathet taun kepungkur.

Rwanda bakal dadi negara utama ing Afrika Wétan, narik konferensi regional lan global ing ibukutha Kigali. Luwih saka 30 konferensi regional lan internasional dijadwalake bakal dianakake ing Kigali sadurunge pungkasan taun iki.

Presiden Rwanda Paul Kagame dianugerahi Penghargaan Pariwisata Dunia nalika dibukak Pasar Perjalanan Dunia 2017 sing dianakake ing London. Penghargaan kasebut minangka pengakuan saka kepemimpinan visioner ing pariwisata berkelanjutan, konservasi satwa lan upaya pariwisata.

Presiden Kagame wis nuduhake komitmen sing gedhe lan pribadi ing konservasi, investasi infrastruktur kanthi kabijakan ekonomi sing ndadekake Rwanda dadi tujuan sing apik kanggo pengunjung lan investor.

Ngomong ing Pasar Perjalanan Dunia sing bubar, Kagame ujar manawa Rwanda ngupayakake nambah koneksi menyang saindenging jagad supaya negarane bisa dadi tujuan utama ing Afrika.

"Kita uga nemokake cara kanggo nggandhengake hubungane Rwanda karo jagad liyane sing diwakili penghargaan iki," jarene.

Proses mbukak negara kasebut, jarene, uga ditiru ing saindenging Afrika. "Iki crita sing diulang ing saindenging bawana amarga wong-wong Afrika saya akeh sing ngurus masa depan kita," ujare.

Presiden uga ujar manawa upaya pariwisata berkelanjutan wis melu bagean gedhe saka wong-wong Rwanda sing nglindhungi lingkungan uga investasi ing prasarana sing dibutuhake kanggo tuwuh sektor pariwisata.

"Kita wis kerja keras nglindhungi lingkungan alam nalika nggawe prasarana kanggo para pengunjung lan warga," ujare.

Pendekatan liyane sing digunakake kanggo kemakmuran bareng kalebu skema pembagi penghasilan, mula masarakat sing manggon ing sacedhake taman nasional Rwanda nampa persentase kuitansi pariwisata.

"Asil sing apik iki bisa ditindakake amarga masarakat Rwanda nggawe pola pikir saka katergantungan menyang martabat lan mandhiri. Iki sebabé, contone, mantan pemburu daging saiki dadi pelindung satwa sing paling darmabakti, "ujare Kagame ing London.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania