Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Breaking Zambia News Investments News tanggung jawab Pariwisata News Wire Plancongan

Konferensi PMAESA 2017 ing Victoria Falls Zambia

Pilih basa sampeyan
ZMMin
ZMMin
ditulis dening Juergen T Steinmetz
Nozipho P. Mdawe, Sekretaris Jenderal PMAESA wis negesake saka Sekretariat PMAESA ing Gedung KPA No. 480038 Avenue Kaunda, Kizingo, Mombasa, Kenya manawa Konferensi PMAESA 2017 bakal dianakake ing Victoria Falls ing Zambia tanggal 22 lan 23 November miturut tema: - Ngunggahake Profil Negara-Negara sing Gegandhengan Land ing Rantai Logistik lan Nilai Maritim.

PMAESA ngupayakake nulis ulang narasi kanggo Brand Africa liwat rapat iki sing dijadwalake kanggo nggabungake negara-negara kanggo konsolidasi Cruise Africa ing kabeh dimensi lan kalebu ing tlaga lan saluran banyu ing bawana.

Rapat Pelabuhan Afrika Kidul lan Wétan bakal dibukak tanggal 22 November kanthi pidato KeyNote sing diprogram kanggo diwenehake dening Hon Inonge Mutukwa Wina, Wakil Presiden Zambia.

Pangandikan pambuka bakal dening Bapak Bisey / Uirab, Ketua, Dewan PMAESA lan Dewan & CEO PAPC, Otoritas Pelabuhan Namibian kanthi tembung dhukungan kanggo nyetel adegan rapat penting kasebut sing bakal dikandhani dening Pak Davies Pwele, Kepala: Keuangan Internasional: Divisi Internasional - Bank Pembangunan Afrika Kidul (DBSA), Prof. Said Adejumobi, Direktur, Kantor Sub-Regional, Afrika Selatan - Komisi Ekonomi PBB kanggo Afrika (UNECA, SRO-SA), Yang Mulia Sindiso Ngwenya, Sekretaris Jenderal - Umum Pasar kanggo Afrika Wétan lan Kidul (COMESA), Yang Mulia Kitack Lim, Sekretaris Jenderal - Organisasi Maritim Internasional (IMO) lan Hon. Jean Bosco Ntunzwenimana, Menteri Perhubungan, Pekerjaan Umum lan Peralatan - Republik Burundi

Sambutan sambutan bakal disampaikan dening Eng Meshack lungu, Sekretaris Tetep Kementerian Perhubungan Zambia lan dening Hon Eng Brian Mushimba, Menteri Transportasi lan Komunikasi Zambia.

Sesi Teknis pertama ing rapat PMAESA iki yaiku ing Ekonomi Biru lan pengaruhe kanggo Pengembangan Sosial Ekonomi lan bakal dipimpin dening - Pak Davies Pwele, General Manager, Divisi Internasional, DBSA.

Pentinge sektor maritim lan pangembangan kluster ing Negara-negara sing gegandhengan karo Land: apa peran lan faktor keberhasilan sektor maritim ing Negara-negara sing gegandhengan karo Land bakal ditampilake dening Hon. Menteri Workneh Gebeyehu, Menteri Perhubungan lan Komunikasi, Ethiopia lan Fundamentals, prinsip lan kerangka kebijakan sing dibutuhake kanggo sektor maritim kanggo maju pembangunan ekonomi sosial kanggo Negara-negara sing gegandhengan karo Land dening Prof. Said Adejumobi, Direktur, UNECA, SRO-SA

Keuntungan saka pendekatan rantai nilai integral ing identifikasi, perencanaan, finansial lan ngatur kelenjar intermodal kanggo ningkatake pertumbuhan Ekonomi. Apa sing wis ana lan bakal bisa digunakake: Pendekatan DFI dening Pak Seison Reddy, Kepala: Sektor Transportasi, Bank Pembangunan Afrika Selatan (DBSA)

Keamanan lan keamanan saluran banyu sing luwih apik ing Negara-Negara sing Gegandhengan Land: nalika ana hubungan sing kuat ing antarane sektor lan ketergantungan kegiatan keamanan lan keamanan dalan banyu tetep dadi navigasi, transportasi intermodal, lan pangopènan lingkungan laut sing kondusif dening Pak. Boss Mustapha, Chief Executive Officer, National Inland Waterways Authority (NIWA)

Kesempatan sing ditampilake ekonomi biru kanggo dalan banyu darat. Kesempatan sing ora dikepengini bisa didhukung investasi kanggo nggawe lapangan kerja lan tuwuhing negara lan wilayah sing dikunci kanthi dharat uga dening Kapten John K. Mhango, Wakil Direktur Senior, Departemen Kelautan Malawi lan studi Kasus: Ganti saka katergantungan marang ekspor komoditas mentah, pelajaran saka Ekonomi Biru Seychelles dening Ibu Rebecca Loustau-Lalanne, Sekretaris Utama, Departemen Ekonomi Biru

Sesi Teknis 2 bakal ana Pengaruh lan pengaruh Pariwisata Terpadu lan dipimpin dening Kolonel Andre Ciseau, Kepala Eksekutif, Otoritas Pelabuhan Seychelles (SPA)

Nliti hubungan antara wisata dharatan lan wisata pelayaran: Apa pro lan kekurangan saka wisata adhedhasar dharat? Apa model "ukuran siji cocog karo kabeh"? bakal diajukake dening Ibu Betty A. Radier, Chief Executive Officer - Kenya Tourism Board (KTB)

Kebijakan Maritim sing berkembang sing cocog kanggo ningkatake ekonomi biru uga kesempatan ing negara-negara sing gegandhengan karo darat dening Mr. Dumisani T. Ntuli, Wakil Direktur Utama, Kebijakan & Peraturan Pengangkutan Maritim, Departemen Transportasi

Peran Pariwisata Terpadu ngembangake Narasi Pariwisata Afrika: demografi lan pamisahan ing sektor pariwisata kanggo mengaruhi daya saing global dening Hon. Menteri Charles Banda, Menteri Pariwisata lan Seni, Republik Zambia

Merek Cruise Africa: Patokan Sektor Pariwisata Terpadu dening Pak Alain St.Ange, Mantan Menteri Pariwisata, Seychelles lan Studi Kasus: Pendekatan Pariwisata Komunitas Afrika Wétan dening Amb. Liberat Mfumukeko, Sekretaris Jenderal, Komunitas Afrika Wétan (EAC) lan Yatch Lottery minangka wadhah segmen lan diversifikasi pariwisata terpadu

Pak Vincent Didon, Manajer Pangembangan Bisnis, Otoritas Pelabuhan Seychelles

Sesi Teknis 3A babagan Instrumen kanggo Ragam Nilai ing Rantai Nilai bakal dipimpin dening - Ms. Prisca M. Chikwashi, CEO, Kamar Dagang lan Industri Zambia (ZACCI) lan Sesi Teknis 3B babagan Pengembangan Wanita ing Sektor Maritim lan Logistik dening Kementerian Jenis Kelamin, Republik Zambia

Nliti hubungan antara perdagangan, keuangan lan kabijakan industri - apa gambaran saiki ing wilayah kasebut? Kebutuhan nyinaoni kabijakan kanggo nglancarake proses perdagangan lan investasi bakal ditangani bt Dr. Henry K. Mutai, Tralac Associate, Pusat Hukum Perdagangan TRALAC lan Apa kesempatan kanggo wanita ing sektor maritim & logistik ing negara-negara sing gegandhengan karo Land? Ms. Meenaksi Bhirugnath-Bhookun, Ketua WOMESA ing antarane akeh topik menarik liyane sing janjeni kanggo nggawe Konferensi PMAESA 2017 iki dadi langkah maju kanggo Brand Africa saiki dadi bayi menteri Najib Balala, Menteri Pariwisata Kenya lan Kepala CAF ing UNWTO.

Menteri Transportasi & Komunikasi Zambia ujar manawa bakal dadi pakurmatan lan hak istimewa kanggo nyambut para delegasi menyang asosiasi manajemen pelabuhan perdana Forum Investor Afrika wétan lan kidul. "Sajrone Patang Puluh taun panyiapan PMAESA, kita ngupayakake luwih akeh kanthi sabar lan ngatasi masalah sing bakal nyepetake pembangunan infrastruktur pelabuhan lan laut. Forum kasebut diatur kanthi strategis sajrone taun nalika Zambia diangkat dadi Ketua klompok negara-negara Inggris, Negara-negara Ngembang sing dikunci.

Misi Ketua kasebut yaiku ngupayakake ngowahi kabeh negara sing dikunci dadi negara sing aktif kanthi ekonomi sing gegandhengan karo lahan. Iki kanggo ngrampungake strategi Zambia dadi pusat integrasi kanggo Layanan Transportasi, Komunikasi lan Meteorologi ing wilayah Afrika Selatan ing taun 2030. Sajrone rong dina iki, kita ngarep-arep bisa mbongkar lan ngrembug babagan proyek infrastruktur pelabuhan prioritas kanthi tujuan supaya bisa maju ing nggayuh bankabilitas. Kita uga bakal nuduhake update kemajuan babagan kesempatan sing kasedhiya ing sektor transportasi banyu lan laut.

Muga-muga sampeyan bisa nemokake platform mupangat nalika kita mbahas lan ngijolake ilmu ing sektor kasebut. Kita ing kene kanggo ndhukung lan nyengkuyung dialog ing antarane para pengambil keputusan senior lan panguwasa sing gegandhengan kanthi tujuan kanggo nuduhake sesambungan saka pembangunan maritim, pengiriman, logistik lan infrastruktur.

Kita pengin matur nuwun lan matur nuwun marang mitra strategis, Bank Pembangunan Afrika Kidul amarga forum iki bisa ditindakake ”Menteri Hon. Eng. Brian C Mushimba, Menteri Transportasi & Komunikasi Republik Zambia ujar.
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.