24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Industri Hospitality News Warta Breaking Nigeria Kabar Breaking Senegal Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan

Nigeria, Senegal lan Cape Verde dominasi pipa hotel Afrika Barat

0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-6
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-6
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Laporan Pipa Rantai Hotel 2017 nuduhake manawa klompok hotel kudu ngatasi periode pangembangan sing suwe ing Afrika Kulon.

Print Friendly, PDF & Email

Afrika Kulon dadi inti saka pertumbuhan lan transformasi ekonomi bawana ing taun-taun pungkasan. Sanajan kelambatan sing dialami ing taun 2016 lan 2017, ekonomi wilayah kasebut samesthine bakal pulih ing taun 2017. Ekonomi adhedhasar komoditas, kaya Nigeria, alon-alon pulih saka penurunan rega minyak lan produksi minyak, dene negara-negara kayata Côte d'Ivoire, Mali, lan Senegal wis nuduhake ketahanan ekonomi lan tuwuh terus. Amarga akeh negara sing terus stabil - politik lan ekonomi - wilayah kasebut bakal luwih terintegrasi saka konteks lokal lan internasional. Integrasi sing tambah iki ningkatake kebutuhan infrastruktur lelungan lan akomodasi sing berkualitas.

Wutah sektor hotel minangka indikator penting kepiye pasar ngembangake prasarana lelungan, lan indikator kanggo Afrika Kulon campuran. Miturut laporan Hotel Chains Pipeline W Hospitality Group 2017, Afrika Kulon duwe jalur pipa 114 hotel lan 20,790 kamar, nyumbang 42% pipa hotel Afrika Sub-Sahara. Nanging, transaksi hotel kasebut ditandatangani lan direncanakake, mung udakara 9,875 kamar, utawa 48% wis pindhah menyang konstruksi. Kajaba iku, proyek ing wilayah kasebut duwe wektu pangembangan luwih saka rata-rata udakara enem taun, dibandhingake karo program pangembangan loro nganti telung taun sing biasane direncanakake. Sawetara alasan keterlambatan kasebut yaiku investasi modal sing dibutuhake, kurang akses menyang pilihan pendanaan sing cukup, akses winates kanggo bahan baku, konstruksi lan biaya material sing akeh, katergantungan sing abot ing impor, kapasitas teknis sing ora cukup kanggo ngatur program pangembangan, alangan mlebu.

Saka pipa hotel kanggo Afrika Kulon, Nigeria nyumbang 49.6% utawa luwih saka 10,000 kamar hotel (ing 61 hotel). Nigeria uga dadi pasar paling utama ing Afrika kanggo kamar sing direncanakake.

Pasar substansial liyane ing Afrika Kulon kalebu Cape Verde kanthi 11 hotel lan 3,478 kamar, lan Senegal kanthi 14 hotel lan 2,164 kamar. Katelu pasar kasebut nyumbang total 15,955 kamar hotel, utawa 77% pipa hotel Afrika Barat.

Kira-kira 57% pipa ing negara kasebut wis pindhah menyang situs, nanging sawetara proyek kasebut wis mandheg sawetara. Ing negara, kayata Nigeria, iki bisa uga signifikan. Contone, 40% pipa Nigeria ditandatangani ing antarane 2009 lan 2014, lan kaya grafik ing ndhuwur, bagean gedhe saka proyek kasebut isih ana ing tahap "perencanaan". Ing Senegal, udakara 44% transaksi sing ditandatangani wis pindhah menyang situs.

Sanajan pipa hotel menyang sub-wilayah kasebut nyengkuyung lan nuduhake minat investor sing kuwat, tingkat proyek sing kurang bisa ngrampungake pembangunan sektor hotel. Sampeyan uga angel yen rantai hotel sing rencana ekspansi ing pasar kasebut gumantung karo kemitraan karo investor lokal lan asing kanggo nggawe hotel kasebut. Kabeh rantai hotel global utama duwe rencana ekspansi sing kuat kanggo nambah operasi ing bawana, lan ing Afrika Kulon.

Strategi pertumbuhan rantai hotel kasebut kanthi tradisional gumantung karo tim pangembangane sing menehi tandha perjanjian kanggo hotel konstruksi anyar, utamane karo merek unggulan, karo pamilik lokal. Nanging, luwih akeh rantai nggunakake strategi ekspansi kreatif, kayata konversi lan rebranding properti sing ana, akuisisi operator hotel lokal sing ana, sing tuwuh liwat model waralaba, utawa nggawe hotel duweke luwih dhisik.

Wakil senior saka klompok hotel utama kayata Hilton, Carlson Rezidor lan Mangalis, lan ahli hotel utama liyane bakal mbahas strategi pertumbuhan ing lingkungan ekonomi Afrika Barat sing terus berubah ing KTT Investasi Properti Afrika Barat (WAPI) sing bakal dianakake tanggal 28 November & 29 ing Hotel Eko, Lagos Nigeria.

Hilton bubar ngumumake rencana kanggo ndhukung konversi lan rebranding 100 hotel sing wis ana liwat Hilton Africa Growth Initiative, kanthi menehi dana $ 50 yuta kanggo ndhukung konversi kasebut. Ngomentari sadurunge konferensi kasebut, Mike Collini, Wakil Presiden Pembangunan Sub-Sahara Afrika, Hilton, ujar babagan kesempatan sing diwenehake dening pasokan hotel sing ora nyukupi. Dheweke ujar: "Kanggo ngatasi iki, kita kudu terus muter merek layanan fokus ing pasar utama kanthi fokus karo produk Hilton Garden Inn. Kita uga ngrintis panggunaan modular karo Hilton Garden Inn anyar ing Accra, sing dadi model pambangun cepet lan hemat biaya kanggo pamilik lan pangembang. ”

Andrew McLachlan, Wakil Presiden Senior Carlson Rezidor, Afrika & Samudra Hindia kanggo Pembangunan, ujar ing komentar langsung menyang Estate Intel, "Dina iki kita duwe 17 hotel sing mbukak utawa lagi dikembangake ing wilayah kasebut lan ing strategi pangembangan 5 taun anyar, kita wis ngidhifikasi limang Kutha Tingkat 1 ing Afrika Kulon (Lagos, Abuja, Accra, Abidjan lan Dakar) ing ngendi kita ndeleng kesempatan tuwuhing… ing segmen hotel mewah nganti kelas tengah. ” McLachlan uga menehi komentar babagan model konversi hotel sing wis ana, ujar manawa klompok kasebut duwe kesempatan kanggo nggunakake model iki kanggo ndandani hotel ing sangisore manajemen, utamane ing hotel sing ana ora bisa nindakake maksimal.

Rangkaian hotel anyar lan regional, Mangalis Hospitality Group, arep nambah anané ing Afrika Kulon, sajrone limang taun ngarep. Wessam Oshaka, ing sawijining pernyataan menyang Estate Intel negesake maneh "ambisi kanggo ngoperasikake paling ora 13 hotel ing taun 2020 ing Afrika Kulon." Klompok kasebut wiwitane fokusake hotel ing hotel duweke ing pasar inti kayata Cote d'Ivoire lan Senegal, nanging tahap kaping loro pangembangan saiki bakal fokus ing perjanjian manajemen, ngasilake portofolio sing kalebu 75% hotel duweke lan 25% hotel sing dikelola . Oshaka nerangake: "Afrika kaya sing kita ngerteni, ngalami kekurangan properti sing nanggapi kabutuhane para wisatawan modern. Wilayah kasebut kalebu tantangan utamane babagan finansial, logistik lan tenaga kerja trampil. Ngelingi kabeh faktor kasebut, kita nggunakake pendekatan sing paling cocog kanggo rencana pertumbuhan sing sehat. "
Diskusi sektor hotel ing WAPI bakal nggedhekake topik kasebut, nyoroti kasus sukses lan pasar sing luwih tantangan. Diskusi uga bakal fokus ing indikator utama kinerja hotel ing pasar Afrika Barat.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov