Breaking Rwanda News Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Industri Hospitality News tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Pusat Budaya Red Rocks Rwanda ningkatake kampanye kesadaran konservasi

Pilih basa sampeyan
Greg-Bakunzi-ing-siji-acara-diatur-dening-Red-Rocks-Pusat Budaya-ing-sisih Lor-Rwanda
Greg-Bakunzi-ing-siji-acara-diatur-dening-Red-Rocks-Pusat Budaya-ing-sisih Lor-Rwanda
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pusat Budaya Red Rocks ing Rwanda nambah upaya kanggo ningkatake kesadharan babagan pinunjul saka Virunga Massif

Print Friendly, PDF & Email

Pusat Budaya Red Rocks ningkatake upaya kanggo ningkatake kesadharan babagan pinunjul saka Virunga Massif - papan dununge gorila gunung sing kaancam bakal punah - sawijining langkah sing tujuane kanggo ningkatake pariwisata, konservasi lan pembangunan komunitas sing berkelanjutan.

Kanthi melu komunitas lokal ing sekitar taman nasional Volcanoes, Mgahinga lan Virunga, Red Rocks ngarep-arep bisa mbantu ningkatake mata pencaharian masarakat lan umume nyuda kemiskinan. Perusahaan sosial sing berbasis ing Musanze wis miwiti macem-macem program sing tujuane supaya masarakat lokal melu diskusi lan debat umum.

Kanggo nggayuh tujuwane, Red Rocks nglibatake pelacak gorila lan pandhuan alas kanggo melu komunitas lokal lan pengunjung ing diskusi lan debat sing sehat. Pelacak gorila gunung ing Virunga Massif duwe peran penting kanggo maju konservasi lan pariwisata amarga dheweke nglacak pola gerakan primata, perlindungan habitat lan cathetan demografi pedunung. Kajaba iku, prekara kasebut penting banget kanggo nyegah perburuan meriam kanthi ngilangi jebakan lan nyegah kegiyatan satwa liar umume ing taman nasional.

Red Rocks ngupayakake akeh informasi sing diduweni para pelacak gorila lan pandhuan alas kanggo dituduhake karo tamu sajrone interaksi kasebut. Rembugan lan debat duwe macem-macem aplikasi manajemen, kalebu introduksi riset lan inisiatif pengembangan pariwisata komunitas.

"Tujuan utama diskusi kasebut yaiku supaya para turis sing ngunjungi gorila gunung - uga para pengarep liyane - entuk pangerten sing luwih apik babagan konservasi lan pariwisata komunitas ing sekitar Virunga Massif," ujare Greg Bakunzi, pangadeg Budaya Red Rocks Pusat

Program iki minangka komplementer kanggo turis, konservasi, biologis, lan / utawa peneliti, ujar Bakunzi, nambahake manawa ing program iki, organisasine ngupayakake pendekatan desa ijo global sing ngemot teknik panguripan sing luwih apik kanggo nglestarekake lingkungan.

"Model iki fokus ing papat pilar: keberlanjutan, pembangunan komunitas, perlindungan lingkungan lan pembangunan ekonomi," jarene.

Informasi liyane: www.redrocksrwanda.com

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.