Airlines Airport Breaking News Internasional Breaking News Korea Lor Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis China Breaking News News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Air China ngikis layanan Pyongyang amarga "operasi bisnis sing ora memuaskan"

Pilih basa sampeyan
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-9
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-9
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Air China mandheg mabur menyang Korea Lor amarga ora akeh panjaluk penumpang.

Print Friendly, PDF & Email

Maskapai Air China duweke Beijing wis mungkasi penerbangan menyang ibukutha Korea Utara Pyongyang, amarga kurang panjaluk penumpang.

Penerbangan "ditanggepi sementara amarga operasi bisnis sing ora memuaskan," ujare karyawan Air China.

Suspensi kasebut tegese Koryo Korea Utara minangka siji-sijine maskapai penerbangan, sing nyambung negara kasebut karo China. Situs web kasebut nyathet penerbangan menyang Beijing, Shanghai, Shenyang, lan Dandong ing China lan Vladivostok ing Rusia.

Ing wulan April, Air China ujar manawa nyuda frekuensi penerbangan menyang tangga teparo. Sawetara maskapai China liyane nawakake layanan piagam ing negara kasebut, nanging uga ora bisa dibatalake.

Juru bicara Kementerian Luar Negeri China, Lu Kang, ujar manawa dheweke ora duwe informasi babagan warta kasebut, nanging keputusan kaya ngono bakal digawe adhedhasar "kahanan operasi lan pasar," jarene.

Dewan Keamanan PBB kanthi sebulat suara menehi sanksi menyang Korea Lor. China ujar manawa bakal nguatake dheweke.

Miturut laporan Reuters, ing pungkasan Oktober, China wis ngethok impor batubara, timah, lan wesi besi saka Lor, sing penting banget kanggo ekonomi Pyongyang.

Impor bijih timah mudhun 84 persen, pengiriman bijih besi mudhun 98 persen, lan impor batu bara mudhun 71.6 persen saka taun sadurunge.

Tiongkok uga mandheg adol bensin lan solar menyang Korea Lor ing pungkasan Juni amarga keprihatinan negara kasebut bakal gagal mbayar barang kasebut. Watesan isih ditrapake.

Data Oktober nuduhake perdagangan antara ekonomi nomer loro paling gedhe ing donya lan tangga teparo sisih lor yaiku $ 412 yuta, paling murah wiwit wulan April.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov