Airlines Airport Argentina Breaking News Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Industri Hospitality News Pengumuman Pers Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan

Buenos Aires nyumbang luwih saka setengah pariwisata Argentina

0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-7
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-7
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Buenos Aires duwe katergantungan sing dhuwur marang pariwisata domestik

Print Friendly, PDF & Email

Buenos Aires ngasilake luwih saka separo PDB Pariwisata & Pariwisata Argentina, ngumumake laporan anyar dening Dewan Perjalanan & Pariwisata Dunia (WTTC), Pangembangan Plancongan & Pariwisata Amerika Latin.

Pengaruh Plancongan & Pariwisata Kota Amerika Latin minangka salah sawijining seri laporan saka WTTC sing nuduhake kontribusi Pariwisata & Pariwisata kanggo ekonomi kutha lan nggawe lapangan kerja. Panaliten kasebut nyakup 65 kutha, enem ing Amerika Latin.
Sektor Plancongan & Pariwisata kutha iki nyumbang 5.1% saka ekonomi umume lan gunggunge US $ 11.1 milyar. Sektor iki nggunakake 265,000 wong ing Buenos Aires, utawa 3.8% tenaga kerja kutha. Luwih saka setengah saka PDB pariwisata Argentina (59.1%) ana ing Buenos Aires, lan kutha iki tanggung jawab kanggo 46.3% lapangan kerja ing sektor kasebut ing Argentina.

Buenos Aires nduweni ketergantungan sing tinggi marang pariwisata domestik, sanajan peso Argentina sing ringkih nggawe tujuan kasebut luwih terjangkau kanggo pengunjung manca ing taun-taun pungkasan. Pengunjung domestik umume nyumbang 61% Plancongan & Pariwisata Buenos Aires. Sajrone dasawarsa kepungkur, jumlah kunjungan sewengi luwih saka tikel, sanajan iki utamane didorong dening pasar domestik amarga peningkatan kemampuan durung cukup kanggo narik akeh pengunjung internasional tambahan.

Wutah internasional sing alon bisa dingerteni manawa Brasil, sing dadi pasar internasional top Buenos Aires, ngalami resesi sawetara taun kepungkur.

Belanja internasional tanggung jawab kanggo 14.6% saka sektor Plancongan & Pariwisata Buenos Aires. Pamrentah pamrentah Argentina wulan Januari pungkasan babagan skema sing ngidini para pengunjung internasional nampa pengembalian dana PPN ing akomodasi, kudu nambah biaya internasional ing mbesuk.

Kontribusi total Pariwisata & Pariwisata Argentina menyang PDB yaiku ARS775.3bn (US $ 52.5bn), 9.6% PDB ing taun 2016. Kontribusi total Pariwisata & Pariwisata kanggo lapangan kerja, kalebu lapangan kerja kanthi ora langsung didhukung dening industri yaiku 8.8% ( 1.58 yuta kerja). Sajrone sepuluh taun sabanjure, 400,000 proyek anyar bakal digawe liwat Plancongan & Pariwisata ing Argentina. Buenos Aires bakal dadi tuan rumah KTT Global tahunan 18-19 April 2018. KTT kasebut nglumpukake luwih saka 900 delegasi kanggo ngrembug babagan kesempatan, tantangan lan masalah sing diadhepi industri, dene Pariwisata kanggo Tomorrow Awards ngakoni kekuwatan industri dadi kekuatan positif ing kesinambungan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov