Asosiasi Warta Breaking Rwanda News Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Industri Hospitality News Pengumuman Pers tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan

Kepiye Red Rocks Rwanda nyambungake pariwisata lan konservasi komunitas liwat seni

Amahoro-Tours-1
Amahoro-Tours-1
ditulis dening editor

Kepiye Red Rocks Rwanda nyambungake pariwisata lan konservasi komunitas liwat seni

Print Friendly, PDF & Email

Ing lawang lawang Pusat Budaya Red Rocks ing desa Nyakimana, kabupaten Musanze, Rwanda sisih lor, ana bangunan cilik sing nyedhiyakake macem-macem seni lan kerajinan. Pameran kalebu lukisan apik banget dening Zulu, seniman penduduk pusat, uga macem-macem kerajinan tangan para wanita lokal. Sekilas, sampeyan bisa uga nganggep iki mung galeri seni liyane ing Rwanda… Nganti sampeyan crita.

Ing taun 2011, Pusat Budaya Red Rocks miwiti program sing tujuane kanggo promosi kegiyatan sing gegandhengan karo seniman minangka salah sawijining cara nglestarekake lingkungan ing sekitar Taman Nasional Volcanoes. Nenem taun sabanjure, komunitas lokal saiki duwe dalan kanggo ngasilake produk alami kanggo nggawe seni seni estetis, sing didol menyang turis sing ngunjungi. Intine nggawe dheweke mandhiri, utamane para pemuda lan wanita lokal sing duwe katrampilan lan bakat kanggo nggawe produk kasebut.

Greg Bakunzi, pangadeg Pusat Budaya Red Rocks, ujar babagan inisiatife: "Kita pengin promosi konservasi lingkungan liwat seni lan kerajinan. Ana sawetara arsenal ing gudang senjata ing ngendi kita arep nggayuh tujuan. Nanging, seni, kerajinan, lan konservasi lingkungan ana gandhengane. ”

Dheweke nambahake manawa kabeh wong bisa teka ing Red Rocks kanggo nyedhiyakake bakat lan warisan alam ing negara kasebut kudu dijaga kanthi kabeh biaya.

Amahoro Tours

Bakunzi yakin manawa keterlibatan komunitas lokal iku penting kanggo manajemen wilayah sing dilindhungi kanthi berkelanjutan. "Minangka profesional pariwisata, aku dadi sadar yen komunitas lokal tanggung jawab kanggo meksa terus-terusan lan nindakake kegiatan ilegal kayata nyiksa lan panen alas. Aku nggawe inisiatif seni lan kerajinan iki minangka sarana kanggo nggayuh upaya konservasi. Pungkasane, liwat program pendhidhikan lan pembelaan sing wis diwiwiti ing Red Rocks, kita bakal sukses ing upaya nylametake lingkungan lan warisan alam sing bangga, "jarene.

Ing Pusat Budaya Red Rocks, kabeh seni lan seni digawe saka produk alami, ujare Bakunzi uga minangka cara alami kanggo nglestarekake warisan Rwanda sing sugih.

Dheweke nambahake manawa ana akeh organisasi non-pamrentah (LSM) nasional lan internasional saiki duwe komitmen kanggo kerja sama karo Dewan Pengembangan Rwanda (RDB) sing dikelola negara kanggo promosi pembangunan komunitas liwat seni lan kerajinan. Sawetara organisasi sing disebutake Bakunzi kalebu Program Konservasi Gorilla, Program Komunitas Virunga, Dana Fossey Gorilla Fund (DFGG), Care International, Organisasi Gorilla, Konservasi Seni, Masyarakat Konservasi Margasatwa, lan Rotary Club of Musanze (sing saiki Bakunzi ketua pimpinan).

Amahoro Tours

"Ing Red Rocks, kita arep nggabungake kabeh organisasi kasebut kanggo promosi pariwisata, konservasi, lan pembangunan komunitas. Yaiku sing kita jumenengake, ”ujare Bakunzi.

Dheweke nambahake manawa salah sawijining inisiatif Pusat Budaya Red Rocks, Hands of Hope, wis ndeleng wanita komunitas lokal sing sukses pasar lan adol kerajinan tangan kanggo komunitas internasional, lan Red Rocks ngarep-arep bisa nemokake crita sukses kanggo masarake sawetara inisiatif sing bakal ditindakake munggah karo.

"Nalika Red Rocks didegake, kita mung ngerti babagan kasusahan sing diadhepi dening anggota komunitas lokal ing pemasaran produke kanthi internasional. Nanging nalika saya gedhe, kita nemokake ana sawetara pemuda sing uga duwe bakat nggawe seni lan kerajinan. Iki para pemuda sing saiki digunakake kanggo ningkatake upaya konservasi ing sekitar Taman Nasional Volcanoes… Dheweke nggunakake bakat kanggo duwe penghasilan dhewe lan ora gumantung karo kegiyatan ilegal, "ujare Bakunzi.

Thanks kanggo Tangan Pangarep-arep, para wanita deso ing desa Nyakimana lan desa-desa tetanggan wis entuk kekuwatan ekonomi, lan ing proses kasebut minangka sinar pangarep-arep.

Narasi sawetara wanita kasebut kalebu kabeh. Marie Nyirabigirimana, 33 taun, warga Desa Susa, minangka wanita khas padesan sampeyan. Dheweke mandheg sekolah dhasar sadurunge omah-omah ing taun 2002. Ibu saka anak iku nomer lima sing dilahirake ing kulawarga enem wong lan ora ana sedulur sing ngluwihi Sekolah Enem.

"Wong tuwa kita ora bisa mbayar biaya sekolah kanggo nggawa kita sekolah menengah," ujare Nyirabigirimana. Kulawargane kabeh gumantung karo tani subsistensi.

"Petani minangka siji-sijine cara kanggo urip lan aku malah omah-omah karo wong tani. Nanging saiki, akeh sing owah ing uripku lan kulawarga. Aku dikenalake karo proyek sing diarani 'Tangan Pangarep-arep' ing desaku lan ngowahi status ekonomi, sosial lan emosional, ”ujare Nyirabigirimana.

Kanthi proyek Tangan Tangan Pangarep-arep, Nyirabigirimana ujar manawa dheweke duwe katrampilan tenun lan literasi finansial, lan liya-liyane.

"Kajaba sinau babagan nenun kranjang sing kita adol menyang turis, sejatine aku bisa ngomong basa Inggris karo turis kaya sadurunge. Nalika aku ketemu turis ing desaku, yen dheweke wis ilang, aku kenal karo aku lan menehi petunjuk nganggo basa Inggris, "Nyirabigirimana nambah. Program literasi ing Tangan Tangan Pangarep-arep dianakake dina Slasa lan Jumuah awan.

“Sajrone kelas literasi kasebut, aku bisa sinau akeh prekara lan njupuk keputusan kanggo kulawarga. Kabeh anakku sekolah lan muga-muga terus ndhukung dheweke supaya duwe masa depan sing cerah, berkat Tangan Tangan Pengarep, "ujare Nyirabigirimana.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.