Breaking News Finlandia Warta Breaking Travel budaya Warta Industri Rapat News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan

Seratus taun kamardikan ing Finlandia dirayakake kanthi epik ing saindenging jagad

Pilih basa sampeyan
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-16
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-16
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Finlandia dadi negara independen tanggal 6 Desember 1917

Print Friendly, PDF & Email

Seratus taun kamardikan Finlandia dipungkasi ing Dina Kemerdekaan Finlandia, 6 Desember 2017. Crita ing Finlandia umur 100 taun iku luar biasa lan gumantung karo nilai-nilai sing disenengi wong Finlandia: demokrasi, pendhidhikan, kesetaraan lan kebebasan bersuara. Klimaks abad kaping bakal dadi upaya gabungan, lan program kasebut bakal dadi sugih lan ora bisa dilalekake. Pahargyan kasebut bakal dianakake ing saindenging Finlandia uga ing luwih saka 100 negara ing kabeh bawana.

Finlandia dadi negara merdika tanggal 6 Desember 1917. Negara sing nembe lair dikersakake dadi Finlandia sawise perjuangan dawa. Sajrone atus taun, Finlandia wis melu mbangun negarane lan njupuk keputusan bebarengan. Periode demokrasi 100 taun sing istirahat luar biasa, lan Finlandia asring entuk posisi paling dhuwur ing rangking internasional *.

"Crita Finlandia umur 100 taun iku unik lan pantes dirayakake khusus. Satus kemerdekaan minangka mengeti paling penting kanggo generasi kita. Taun epik iki dibangun kanthi cara sing unik lan terbuka, bebarengan karo kabeh masarakat, Finlandia lan kanca-kanca Finlandia, ing luwih saka 100 negara, ”ujare Pekka Timonen, Sekretaris Jenderal Kemerdekaan Centenary Finlandia, Kantor Perdana Menteri.

Finlandia 100 wis dadi fenomena: satus taun iki dirayakake sajrone taun. Papat saka limang wong Finlandia nganggep penting kanggo melu ing taun satus taun lan luwih saka 600,000 wong, 14% saka kabeh wong Finlandia umur 15-84 taun, melu nggawe program taun satus taun. Iki wis dadi program paling sugeh lan serbaguna ing kabeh wektu lan menehi gambaran umum babagan bangsa saiki. Akeh 5000 proyek liyane sing kalebu ing program kasebut, kanthi budaya, alam, sejarah, lan uga apik banget kanggo masa depan Finlandia.

Wayahe sejarah bakal dirayakake kanthi mulya lan bungah

Dina Kemerdekaan Finlandia, 6 Desember, bakal didhisiki dening festival tradisional lan anyar sajrone pirang-pirang dina. Umume perayaan resmi bakal dianakake ing ibukutha, Helsinki, nanging bakal ana akeh momen unik liyane ing saindenging Finlandia. Gendera Finlandia bakal mabur rong dina berturut-turut, lan kabeh negara bakal disinari lampu biru lan putih, warna Finlandia. Monumen lan lokasi khusus, kayata kabeh ambruk, Saana ing Lapland, bakal murup.

Akeh perayaan sing nyenengake bakal nggabungake wong liya. Amarga Finlandia minangka ngombe kopi paling gedhe ing saindenging jagad, kabeh negara bakal nglumpukake ngrasakake kopi ulang taun kanggo ngurmati Finlandia sing umure 100 taun. Para penggemar karaoke sing seneng bakal nembang lagu-lagu apik Finlandia sekaligus ing restoran karaoke ing saindenging negara. Olahraga favorit bangsa, hoki es, bakal dirayakake ing stadion ruangan ing jantung Helsinki, sing dibangun khusus kanggo acara kasebut.

Ing luar negeri, kabeh kedutaan Finlandia bakal dadi tuan rumah resepsi lan kamardikan Finnish ing saindenging jagad bakal nganakake perayaan dhewe-dhewe. Ing pirang-pirang negara, konser khusus karo seniman Finlandia terkenal kayata Karita Mattila lan Esa-Pekka Salonen bakal diatur.

"Perayaan bakal dianakake ing kabeh bawana. Ngrenyuhake nalika ndeleng kanca saka negara kita ing saindenging jagad. Kita seneng banget karo kabeh sambutan, hadiah lan kunjungan khusus saka kepala negara sing wis ditampa Finlandia sajrone taun satus. Kita ngajak kabeh wong supaya melu perayaan kasebut, ”ujare Timonen.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov