Asosiasi Warta Breaking News Finlandia Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Ulang taun kaping Finlandia kaping 100 taun dirayakake suwene rong dina

FINLAND
FINLAND
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Taun iki Finlandia Independence Day bakal dirayakake kanthi wiyar uga ing ibukutha negara minangka Republik Finland dadi satus. Perayaan ulang taun ing Helsinki bakal wujud festival kutha rong dina, program sing digawe bebarengan karo warga, komunitas, lan bisnis lokal. Tradhisi anyar uga digawe Independence Day: nyenengake lan nyenengake Independence Day Hawa.

"Apik banget yen cara nganakake pahargyan anyar digawe bebarengan karo tradhisi lawas lan uga Finlandia kang satus taun menehi inspirasi kanggo warga lokal supaya bisa nindakake perkara bebarengan. Akeh negara sing paling penting Independence Day tradhisi ana ing ibukutha, mula Helsinki nduwe pengaruh penting kanggo memimpin perayaan nasional, ” ujar Walikota Jan Vapaavuori.

Upacara pambukaan resmi saka Independence Day pahargyan bakal dianakake ing Pasar Square ing Helsinki at 6 dina Slasa 5 Desember. Perayaan ulang taun ing Helsinki banjur bakal mungkasi bebarengan karo Finland 100 taun satus ing 10pm dina Rebo 6 Desember kanthi tampilan kembang api sing apik banget liwat South Harbour.

Atusan acara bakal kedadeyan ing antarane rong acara khusus kasebut, ngundang warga lokal lan pengunjung kanggo ngrayakake ulang tahun bangsa bareng - ing njero ruangan utawa ing njero omah, uga ing omah lan kutha. Hockey es sing nyenengake bakal dilebokake ing Helsinki Ice Challenge ing Kaisaniemi, museum-museum kutha lan gelanggang luncur terbuka bakal mbukak, acara kulawarga bakal dianakake ing akeh perpustakaan umum, Art banjur Kapakka bakal nggawa budaya menyang bar lan restoran, lan paduan suara bakal nyanyi ing saindhenging tengah kutha, lan akeh pusat komunitas bakal nganakake perayaan lokal dhewe.

Mengeti Natal lan Taun Anyar kanthi tema "cahya"

Taun iki warga lokal lan pengunjung bakal bisa nikmati lampu ing Helsinkisajrone musim liburan, amarga tema utama wiwit mbukak dalan Natal nganti wiwitan wulan Januari bakal "entheng".

Lampu Natal tradisional ing sekitar Esplanade, Aleksanterinkatu lan Senat Square bakal ditambah taun iki. Lampu khusus bakal nggawe swasana unik ing kutha kasebut Finlandia kang ulang taun tanggal 5 nganti 6 Desember, nalika bangunan utama kalebu Balai Kota, Istana Presiden, Katedral Helsinki, Istana Pamrentahan, bangunan utama Universitas Helsinki, Aula Finlandia, Menara Stadion Olimpiade lan Perpustakaan Pusat Helsinki Oodi bakal madhangi lampu biru lan putih. Töölönlahti Park uga bakal nampilake instalasi lampu interaktif kanthi irah-irahan "Generation.Now" sajrone musim Natal.

Warga lokal uga bakal nantang nggawa cahya ing wektu paling peteng ing taun kasebut minangka bagean saka festival cahya Lux Helsinki. Warga lokal bisa melu "Tantangan Cahya" kanthi nuduhake foto utawa video sing dipasang cahya dhewe ing Instagram utawa Twitter nggunakake hashtag #valohaaste

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.