Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Breaking Zambia News Investments News Pariwisata News Wire Plancongan

UNWTO: Proklamasi Lusaka babagan Mromosiaken Pembangunan Pariwisata Berkelanjutan

Pilih basa sampeyan
0a1-12
0a1-12
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Potensi Pariwisata ing pengurangan kemiskinan lan kanggo ngindhuksi perubahan transformatif wis dituduhake ing Lusaka, ibukutha Zambia, ing Konferensi Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) babagan Promosi Pariwisata Berkelanjutan, Alat kanggo Pertumbuhan Inklusif lan Keterlibatan Komunitas ing Afrika. Konferensi kasebut, minangka acara unggulan ing wilayah Afrika kanggo perayaan Taun Pariwisata Berkelanjutan Pembangunan Internasional, ditindakake tanggal 16-18 November kepungkur lan dikoordinasi karo Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) kanthi kerja sama karo Pamrentah Zambia.

Miturut data statistik UNWTO, bawana Afrika duwe peningkatan kedatangan internasional 8% ing 2016, dibandhingake taun sadurunge. Iki, bareng karo komitmen saka pamrentah Afrika kanggo nyedhiyakake pariwisata ing agenda, nuduhake kaunggulan ing sektor kasebut lan uga potensial kuat kanggo nyengkuyung pangowahan lan transformasi positif.

Konferensi sing didhisiki lokakarya teknis kanggo merevisi strategi lan pendekatan kanggo ngembangake inisiatif pariwisata berkelanjutan ing bawana Afrika, ngrampungake masalah kasebut uga potensial pariwisata berkelanjutan kanggo nuwuhake kabijakan kanggo nyengkuyung komunitas. KTT kasebut dirawuhi luwih saka 200 peserta internasional lan lokal saka Angola, Mesir, Yordania, Cabo Verde, Guinea Khatulistiwa Guinea, Mali, Republik Kongo, Sudan, Swiss, Spanyol, Uni Komoro, Malawi, Seychelles, Afrika Selatan, Zambia lan Zimbabwe.

Acara kasebut diwiwiti kanthi Dialog Menteri Pariwisata, Wutah Inklusif lan Pembangunan Berkelanjutan ing bawana Afrika, dirawuhi dening Charles Banda, Menteri Pariwisata lan Seni Zambia, Ronald Chitotela, Menteri Perumahan lan Pembangunan Infrastruktur Zambia, Taleb Rifai, Sekretaris UNWTO -General, Fatuma Hirsi Mohamed, Sekretaris Utama Menteri Pariwisata Kenya, Abdelgadir Dmein Hassan Undersecretary Menteri Pariwisata, Barang Antik lan Margasatwa Sudan lan Dorothy Tembo, Wakil Direktur Eksekutif ing Pusat Perdagangan Internasional. Sesi kasebut dimoderate dening Brownyn Nielsen, Kepala Editor ing CNBC Africa sing ngundang para pamiarsa kanggo nampilake praktik pariwisata berkelanjutan ing wilayah kasebut lan kepiye sektor kasebut bisa mbantu nggayuh SDG lan ngasilake mupangat kanggo masarakat Afrika.

Kerangka Agenda 2030 lan Tujuan Pembangunan Berkelanjutan ditemtokake bebarengan karo Uni Afrika Agenda 2063 minangka skenario paling apik kanggo nuwuhake pariwisata berkelanjutan ing bawana.

Tepat kanggo turisme sing ijo, tanggung jawab lan ramah lingkungan iki didedikake campur tangane Charles Banda, Menteri Pariwisata lan Seni Zambia sing negesake manawa "keberlanjutan dipercaya minangka hubungan antarane saiki lan masa depan. Minangka pelaku sektor pariwisata, peran kita yaiku supaya bocah-bocah uga duwe sipat sing padha kaya ing wujud lan saiki ora ana ing negara sing luwih ala.

Kaya sing dikomentari Edgar Chagwa Lungu, Presiden Republik Zambia, Taun Internasional Pariwisata Berkelanjutan Berkelanjutan minangka kesempatan unik kanggo nyoroti pentinge sektor pariwisata lan ningkatake kegiyatan kanggo nambah kontribusi sektor ekonomi nasional. Presiden negesake kapasitas pariwisata kanggo menehi kontribusi kanggo pangembangan lokal lan negesake manawa "Deklarasi Lusaka minangka tonggak penting ing Agenda 2030 lan kanggo nggayuh Tujuan Pembangunan Berkelanjutan lan pangakuan pariwisata minangka pilar pembangunan penting."

Sekretaris Jenderal UNWTO, Taleb Rifai, sing ngucapake matur suwun karo Zambia amarga dadi tuan rumah Konferensi kasebut minangka anggota Dewan Eksekutif UNWTO lan Ketua taun 2019, negesake manawa jagad saiki lagi ngalami transformasi gedhe yaiku revolusi digital, nyambungake pikiran kanthi virtual lan global, revolusi kutha, nyambungake gaya urip lan mata pencaharian lan revolusi lelungan nyambungake kita kanthi fisik lan budaya "Saiki, jagad iki ana ing transformasi utama, pangowahan sing cepet lan cepet dadi inti saka jaman saiki. Telu kekuwatan global sing nyebabake transformasi iki ”, jarene ditambahake Sajrone kunjungan kasebut, Rifai uga ngumumake Taman Nasional Luangwa Selatan ing Zambia minangka taman berkelanjutan.

Kemitraan, teknologi lan konservasi satwa minangka inti

Sesi kasebut diatur dadi papat panel sing nangani Kemitraan Publik-Swasta, Peran Teknologi ing pangembangan pariwisata, konservasi Margasatwa lan Keterlibatan Komunitas lan Konektivitas Udara ing Afrika.

Asil pungkasan konferensi kasebut yaiku Pranyatan Lusaka babagan Promosi Pengembangan Pariwisata Berkelanjutan, Alat kanggo Pertumbuhan Inklusif lan Keterlibatan Komunitas ing Afrika. Dokumen kasebut, sing ndadekake keberlanjutan dadi inti pangembangan pariwisata lan agenda pembangunan nasional lan internasional, diadopsi kanthi setuju karo kabeh peserta.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.