Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Breaking Republik Dominika Industri Hospitality Warta Breaking Jamaika Warta Industri Rapat News wong tanggung jawab Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Presiden Republik Dominika pidato ing Konferensi Kemitraan Pariwisata Berkelanjutan

0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-8
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-8
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Pariwisata minangka salah sawijining cara sing paling langsung kanggo nenun antarane manungsa, nyengkuyung pertukaran ide lan pengalaman

Print Friendly, PDF & Email

Pidato dening Yang Mulia, Presiden Republik Dominika, Lic. Danilo Medina, ing Konferensi Kemitraan Pariwisata Berkelanjutan:

Pangeran Andrew Holness,
Perdana Menteri Jamaika;

Bapak Allen Chastanet ingkang kinurmatan,
Perdana Menteri Saint Lucia;

Pangeran Taleb Rifai,
Sekretaris Jenderal Organisasi Pariwisata Dunia;

Ibu Cecile Fruman ingkang kinurmatan,
Direktur Perdagangan lan Praktek Daya Saing Global, atas jenenge Bank Dunia;

Pangeran Alexandre Meira Da Rosa,
Wakil Presiden Amerika Latin lan Karibia Bank Pembangunan Antar-Amerika;

Anggota Institusi Kerja Sama sing terhormat kanggo organisasi konferensi iki;

Anggota terhormat saka Delegasi Internasional sing beda-beda sing ana;

Anggota Pamrentah Jamaika sing misuwur;

Wanita lan pujian

Seneng banget yen ing kene ing kutha Montego Bay sing apik iki lan dadi pakurmatan kanggo ngunjungi Dominika lan bakal dadi negara kakang ing Jamaika.

Aku arep matur nuwun marang Perdana Menteri, Andrew Holness, kanggo undhangan pribadhi lan ngatur Konferensi Kemitraan Pariwisata Berkelanjutan iki.

Kaya sing sampeyan ngerteni, pariwisata minangka salah sawijining cara sing paling langsung kanggo nenun antarane manungsa, supaya bisa nggawe ide lan pengalaman.

Lan uga cara kanggo nggawe koneksi antarane negara sing nganti saiki durung dingerteni, nanging bisa uga duwe masa depan sing apik.

Aku ndeleng akeh pimpinan pertukaran global sing hebat iki ing kene, aku ndeleng para promotor hebat sektor pariwisata, umum lan swasta.

Lan iki nggawe aku seneng, amarga pariwisata, uga dadi pencipta pengalaman, minangka pendorong pangembangan kanggo negara-negara sing dadi tuan rumah.

Sejatine, mung sajrone nem dekade, pariwisata wiwit dadi industri mewah cilik dadi fenomena massa global.

Miturut tokoh Organisasi Pariwisata Dunia, ing taun 1950 pariwisata mindhah 2 milyar dolar ing skala global, ing taun 2000 tekan 495 milyar dolar, lan sawise kurva iki saya cepet, ing 2015 wis tekan triliun lan setengah dolar. Iki nuduhake 10% Produk Domestik Bruto Dunia.

Ing 2016, luwih saka 1.2 milyar turis ngumbara ing saindenging jagad lan, miturut angka saka Organisasi Pariwisata Dunia kanggo taun 2030, diprakirake angka 1.8 milyar wong bakal digayuh.

Kanggo menehi ide, iki tegese turisme ana ing urutan kaping telu ing ekspor dunya ing 2015, sawise bahan bakar lan produk kimia, lan luwih dhisik saka produk otomotif lan panganan.

Iki penting banget kanggo negara-negara sing kurang maju, sing turisme udakara 7% ekspor barang lan 30% ekspor layanan.

Mula, pengaruh ekonomi saka fenomena iki gedhe banget, kanthi langsung utawa ora langsung, tanggung jawab udakara siji saka sepuluh lapangan kerja ing jagad iki, ngasilake kesempatan kanggo kemajuan kanggo kabeh bangsa ing kabeh garis lintang.

Yen kita nganalisa pertumbuhan pariwisata iki miturut wilayah, kita bakal nemokake yen taun kepungkur Asia lan Pasifik tuwuh 9%, banjur Afrika, kanthi paningkatan 8%, lan Amerika, sing tuwuh 3%.

Ing Eropa, wilayah sing paling akeh dikunjungi ing donya lan dadi pasar sing paling akeh, tuwuh yaiku 2%, lan siji-sijine wilayah sing ilang pengunjung, 4%, yaiku Timur Tengah amarga kahanan politik sing ora stabil ing wilayah kasebut.

Singkatnya, pariwisata dibedakake karo pertumbuhan sing meh ora ngganggu suwe-suwe, sanajan ana krisis kadang-kadang, mesthi nuduhake kekuwatan lan ketahanan minangka sumber generasi penghasilan.

Mesthi wae, ora kalah penting yen tuwuh eksponensial saka alam iki diiringi tantangan lan ancaman liyane. Mula penting banget yen kita mandheg mikir.

Wanita lan pujian

Taun 2017 sing bakal rampung iki dipratelakake dening PBB minangka Taun Internasional Pariwisata Berkelanjutan untuk Pembangunan.

Keputusan sing kita ngrayakake lan wis nyumbang kanthi signifikan kanggo nyorot kebutuhan mikir ing jangka panjang lan ngakoni manawa masa depan sektor iki ora bakal ditinggalake menyang improvisasi.

Wiwit wiwitan Taun Pariwisata Berkelanjutan Internasional, puluhan acara desentralisasi ditindakake saben wulan, ing macem-macem wilayah, nanging kabeh padha karo tujuan umum.
Kanggo nggayuh industri sing tuwuh lan kebak peluang iki, saya luwih fokus marang definisi pariwisata berkelanjutan. Yaiku, kanggo turisme sing njaga keseimbangan antara kepentingan sosial, ekonomi lan ekologis; pariwisata sing nggabungake kegiyatan ekonomi lan rekreasi kanggo ngupayakake konservasi nilai-nilai alam lan budaya.

Topik sing wis dibahas akeh, macem-macem lan menarik. Saka masa depan resor lan pariwisata gastronomi, peran komunikasi ing pariwisata berkelanjutan, inisiatif konservasi satwa lan pesisir utawa prelu njamin pariwisata sing bisa diakses para penyandang cacat. Kalender iki nggabungake para wirausahawan pariwisata saka kabeh jagad lan kabeh ukuran, saka organisasi non-pemerintah, akademisi, pejabat lan teknisi saka institusi multilateral.

Saliyane rapat Komisi Regional lan Majelis Umum, dianakake kegiyatan kanthi skala sing luwih gedhe.

Contone, ing Manila ana Konferensi Dunia Statistik Pariwisata Berkelanjutan, sing penting yen kita pengin duwe data sing objektif supaya bisa nggayuh tujuan.

Ing wulan September, Montreal dadi tuan rumah Konferensi Dunia Pariwisata Berkelanjutan untuk Pembangunan dan Perdamaian lan Meja Bulat Pariwisata Berkelanjutan Berkelanjutan dianakake ing Madrid, sawijining prekara sing pancen narik kawigaten para ibu kota utama Eropa, nanging uga negara-negara berkembang sing ngupayakake macem-macem tawaran.

Kajaba iku, sadurunge Tutup Taun Pariwisata Berkelanjutan Internasional kita isih duwe agenda Konferensi Dunia UNWTO lan UNESCO Pariwisata lan Budaya, ing kutha Muskat Kesultanan Oman.

Melu, kanthi cara utawa cara liyane ing kegiyatan kasebut, lokakarya lan seminar wis dadi kesempatan sing apik kanggo ewu wong sing ana gandhengane karo jagad pariwisata lan uga kanggo aktor liyane sing melu nggawe keputusan.

Ana akeh ilmu, pengalaman, pasinaon, data lan kemampuan sing wis diwenehake amarga prayaan Pariwisata Berkelanjutan Internasional taun iki.

Kesempatan gedhe dibukak kanggo kita mbahas babagan jangka panjang lan miwiti ngrencanakake langkah-langkah konkrit sing bakal nggawe kita nggawe sektor pariwisata sing pengin kita turahake kanggo generasi sabanjure.

Kita butuh pariwisata sing njupuk keputusan lokal, ngasilake lapangan kerja kanggo komunitas lan ngurmati identitas lan kapinterane.

Kita butuh pariwisata sing nyengkuyung pakurmatan kanthi maneka warna, sing ora dadi industri ekstraktif lan mupangate disebar kanthi imbang.

Lan aku ngerti manawa Taun Pariwisata Berkelanjutan Internasional iki nyedhiyakake kita alat kanggo mobilisasi saka pamrentah, sektor swasta lan masyarakat sipil supaya bisa nggarap tujuan kasebut.

Misi kita saiki yaiku akhir taun iki mung wiwitan.

Wiwitan agenda kerja nasional, regional lan global sing luwih kuat lan terkoordinasi kanggo maju menyang masa depan pariwisata.

Ing pangertene iki, kita nganggep positif manawa Agenda 2030 lan Tujuan Pembangunan Berkelanjutan SDO Perserikatan Bangsa-Bangsa, nganggep pariwisata berkelanjutan minangka salah sawijining tujuwane.

Aku uga pengin negesake manawa target transformasi pariwisata iki ora bisa dianggep minangka drastis karo model sing ana. Aku ngerti manawa kasunyatane sing kudu kedadeyan yaiku evolusi alami.

Contone, negara-negara ing wilayah Karibia ora bakal mandheg dibukak ing sisih sing apik kanggo ngrasakake srengenge lan pantai. Ya iku salah sawijining obyek wisata sing apik.

Nanging, kita uga ngerti manawa kanggo pengalaman kasebut, bisa nambah liyane. Kita bisa nawakake wisata petualangan, pariwisata ekologis, pariwisata sejarah lan budaya, pariwisata kuliner, pariwisata agama lan pariwisata kesehatan. Cekakipun, dhaptar pilihan sing ora ana enteke sing luwih adoh.

Nanging minangka tambahan, alat sing saiki duwe kudu ngidini kita ngevaluasi lan ngrancang pangembangan mbesuk sing bakal kita lakoni ing saben papan lan akibate ing kabeh wilayah.

Kita kudu nindakake iki kanggo njaga kelestarian ekonomi lan lingkungan, lan supaya bathi pariwisata bisa nggayuh akeh masarakat.

Kita kudu nyukupi kabutuhane para turis saiki lan mayuta-yuta wong sing manggon ing pariwisata, nanging kita uga kudu nyukupi kebutuhan ekonomi lan sosial warga liyane, uga integritas budaya lan ekologis ekosistem sing ringkih, warisan sing bakal ditinggalake kanggo generasi mbesuk.
Ing negara saya, Republik Dominika kaya ing pirang-pirang wilayah liyane, isih ana akeh wilayah sing duwe atraksi alam lan budaya sing luar biasa sing durung dikembangake kanthi lengkap, kayata sisih kidul-kulon lan sisih lor-kulon republik kasebut.

Nanging kita ngerti manawa ing papan kasebut, kita kudu milih pariwisata sing berkelanjutan lan kurang kerapatan. Pengalaman sing njaga keseimbangan antara kepentingan sosial, ekonomi lan ekologis.

Amarga, saliyane iku, turis saya akeh sing ngerti kabutuhan integrasi pengalaman preinan karo konservasi nilai-nilai alam lan budaya ing wilayah kasebut.

Komitmen kanggo keberlangsungan pariwisata, ing kabeh bentuk, bakal migunani saka kabeh sudut pandang, lan ora ana sangsi, iki uga bakal dadi sumber penghasilan lan pembangunan kanggo masarakat.

Sing teka gabung karo kesempatan sing padha, lan napa uga tantangan global sing gedhe.

Tantangan pariwisata, kanthi paradoks, bisa dadi faktor sing nyebabake yen disalah gunakake, lan dadi solusi yen dikelola kanthi apik.

Tanggepan masalah kesehatan, kayata wabah Zika utawa bencana alam, kayata angin topan utawa banjir, kudu ngelingake kita kudu ana perencanaan permanen lan koordinasi ing antarane negara-negara kita.

Kanthi cara sing padha, kita duwe tanggung jawab kanggo kerja sama kanggo nggoleki solusi regional kanggo masalah umum, kayata manajemen sampah, generasi energi bersih utawa konservasi segara lan samodra.

Lan, mesthine kita kudu njupuk langkah-langkah sing dibutuhake supaya negara-negara lan sektor pariwisata wis siyap adaptasi karo perubahan iklim.

Mula, kita seneng yen sektor pariwisata duwe komitmen kanggo nyuda emisi CO2 nganti 5%.

Kasunyatan ing dina iki 29 negara saya, Republik Dominika bakal dadi bengkel babagan peran pariwisata ing kerangka Inisiatif Iklim Internasional.

Iki uga dadi sebab sing paling penting, utamane ing negara-negara sing paling rentan, kita duwe siji swara ing forum kayata KTT "One Planet" sing bakal dianakake ing Paris babagan perubahan iklim.

Wis wayahe jagad ngerti kasusahan sing kudu ditindakake sajrone ngadhepi bencana alam sing saya asring lan kanggo ndhukung mitigasi lan rekonstruksi.

Wanita lan pujian

Sadurunge ngrampungake intervensi iki, aku pengin fokus ing wilayah Karibia.
Taun kepungkur kita nampa warta gedhe.
Pariwisata ing wilayah Karibia tansaya luwih cepet tinimbang rata-rata ing saindenging jagad lan akibate, iki kanggo kaping pisanan kita ngungkuli 25 yuta pengunjung.
Kabeh nuduhake manawa 2017 bakal dadi taun kaping wolu terus-terusan pariwisata ing Karibia, kanthi 4% padhet sajrone taun kepungkur lan kabeh nuduhake yen tren iki bakal terus.

Ing babagan wilayah Karibia, iki penting banget, amarga kita saiki dadi wilayah sing paling gumantung karo penghasilan pariwisata ing ekonomine.

Kanggo menehi conto, kanggo Republik Dominika, pariwisata ngasilake luwih saka 25% mata uang sing digawe ekonomi kita.

Mula, kita sadurunge dadi kesempatan sing apik banget. Utamane, yen kita bisa milih "Karibia" minangka tujuan terpadu ing pasar global.

Iki ora ateges, tegese, manawa kita Dominikan bakal mandheg promosi Republik Dominika, utawa manawa wong-wong Jamaika mandheg mromosikake Jamaika dadi tujuan.

Iku mung prekara ngakoni manawa ana pasar sing luwih gedhe. Ana pengunjung sing pengin nglumpukake luwih saka siji pengalaman ing perjalanan, ngerti kekayaan lan keragaman budaya kita lan njupuk keuntungan saka kunjungan menyang sisih iki kanggo lelungan menyang macem-macem panggonan.

Kaya ngono, sampeyan ngerti, kaya sing sampeyan ngerteni, papan sing amba kanggo basa teknis sing diarani turisme multi-tujuan.

Republik Dominika, Trinidad lan Tobago, Barbados, Jamaika, Saint Lucia, Cuba, Puerto Rico lan kabeh pulau sing kalebu wilayah sing apik iki duweni potensi sing gedhe banget yen kita bisa nenun jaringan tawaran sing ngidini para pelanggan njelajah kabeh obyek wisata sing nambah iklim, budaya lan pengalaman sing ditawakake Karibia.

Ing pangerten, dina iki negara saya wis mlebu karo Jamaika perjanjian kerjasama pariwisata multi-tujuan, kanthi tujuan nguatake tawaran gabungan iki. Mesthi wae, target kita supaya bisa ditindakake sawetara perjanjian liyane ing antarane negara-negara Karibia, sing ngidini kita bisa ngembangake kabeh potensial.

Saka pamrentah, akeh sing bisa ditindakake kanggo promosi pariwisata ing wilayah kasebut: langit terbuka, fasilitasi migrasi, bandara lan insentif pajak sing luwih apik lan luwih efisien, lan mesthi promosi bebarengan.

Kajaba iku, ana akeh sing bisa ditindakake sektor swasta: operator tur, agensi perjalanan, maskapai, perusahaan pelayaran lan aktor liyane kudu ngerteni akeh mupangat sing bisa diduweni yen wis miwiti ngrancang produk multi-tujuan sing apik.

Kanca,

Negara kita, bisa diarani, negara ekstrovert. Lan ora mung kanggo kabungahan masarakat lan keramahan kita nampa wong asing, nanging uga kekarepan kanggo nggedhekake kita.

Kita wong Dominika luwih milih kabuka ing jagad, nanging luwih penting, kanggo kolaborasi lan kerja sama kanggo entuk asil sing luwih apik.

Kita pengin nggarap sampeyan kabeh kanggo ngowahi sektor pariwisata ora mung dadi mesin pertumbuhan, nanging dadi motor kanggo pertumbuhan berkelanjutan.

Ayo ditrapake kabeh nilai paling apik saengga pariwisata ora mung akeh lapangan kerja, nanging uga kerja formal lan kualitas kanggo kemajuan masarakat.

Ayo ora mung dadi luwih akeh mata uang lan penghasilan, nanging penghasilan kanggo kabeh sektor lan kabeh wilayah, kanthi imbang.

Kabeh wong sing ana ing kene duwe tanggung jawab, ora mung melu, nanging uga kanggo nduwe transformasi sing dialami pariwisata.

Aja ragu: prioritas sampeyan uga prioritas Republik Dominika.

Kita bakal terus taruhan pariwisata sing nuduhake telung nilai sing diajokake dening PBB: Lelungan, seneng lan hormati.

Matur nuwun sanget!

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov