24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya News Oman Breaking News tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Konferensi Pariwisata lan Budaya ngundang pimpinan global ing Oman

tanggung jawab-oman
tanggung jawab-oman
ditulis dening editor

Konferensi Pariwisata lan Budaya ngundang pimpinan global ing Oman

Print Friendly, PDF & Email

"Pariwisata budaya saya tuwuh, dadi populer, dadi penting lan maneka warna kagem inovasi lan perubahan. Nanging, kanthi tuwuh akeh tanggung jawab, tanggung jawab nglindhungi aset budaya lan alam, minangka dhasar masarakat lan peradaban kita, "ujare Sekretaris Jenderal UNWTO, Taleb Rifai.

Pemimpin pariwara lan budaya global lan para pemangku kepentingan bakal rapat ing Muscat, ibukutha Kasultanan Oman, 11-12 Desember mbesuk kanggo ngrembug babagan hubungan antara pariwisata lan budaya. Acara sing diselenggarakake dening UNWTO lan UNESCO dianakake kanthi kerangka kerja Taun Pariwisata Berkelanjutan Internasional kanggo Pembangunan 2017 lan tindakake Konferensi Dunia Pariwisata lan Budaya kaping pisanan sing dianakake ing 2015, ing Siem Reap, Kamboja. Luwih saka 20 Menteri Pariwisata lan Budaya wis ngonfirmasi partisipasi.

Konferensi kasebut bakal nemokake cara kanggo mbangun lan ngiyatake kemitraan ing antarane sektor Pariwisata lan Budaya ing framework Agenda Pembangunan Berkelanjutan 2030 lan Tujuan Pembangunan Berkelanjutan (SDG).

"Pariwisata minangka sumber daya utama kanggo komunitas lokal lan kanggo nglestarekake warisan. Warisan, nyoto lan ora nyata, iku penting banget kanggo nyedhiyakake stabilitas lan identitas sosial. Ngubungake budaya lan pariwisata ing proses pembangunan berkelanjutan iku penting banget yen kita kepengin nggayuh Tujuan Pembangunan Berkelanjutan "ujare Asisten Direktur Jenderal Budaya UNESCO, Francesco Bandarin.

Ahmed Bin Nasser Al Mahrizi, Menteri Pariwisata Kesultanan Oman negesake manawa negara tuan rumah kasebut bakal "sukses ing konferensi, sing disedhiyakake kanggo tujuan pertukaran pengalaman lan ide kanggo nggayuh pembangunan pariwisata berkelanjutan."

Sesi pertama ing Konferensi kasebut bakal dadi Dialog Menteri Pariwisata, Budaya, lan Pembangunan Berkelanjutan sing bakal ngatasi kerangka kerja kabijakan lan pamrentah sing dibutuhake kanggo nggawe model pembangunan berkelanjutan. Promosi pertukaran budaya lintas budaya lan njaga warisan sing nyata lan ora nyata uga bakal dianalisis minangka alat kanggo nambah kontribusi Pariwisata lan Budaya menyang 17 SDG. Dialog Khusus bakal khusus kanggo Pariwisata Budaya minangka Faktor Perdamaian lan Kemakmuran.

Konferensi kasebut dilengkapi karo telung tabel babak. Sing pertama babagan 'Pangembangan pariwisata lan perlindungan warisan budaya lan promosi manajemen pariwisata sing tanggung jawab lan berkelanjutan ing situs Warisan Dunia'; sing nomer loro babagan 'Budaya lan pariwisata ing pembangunan kutha lan kreativitas' ing endi inovasi inovasi produk pariwisata lan layanan liwat industri kreatif bakal ditangani. Sesi kaping telu bakal nemokake relevan lanskap budaya ing pariwisata lan integrasi filosofi lan tata cara warisan budaya budaya lan budaya kanggo pembangunan pariwisata berkelanjutan.

Sawetara pamicara sing dikonfirmasi kalebu HE Ms. Eliza Jean Reid, Wanita Pertama Islandia lan HE Shaika Mai Bint Mohammed Al-Khalifa, Presiden Otoritas Budaya Bahrain, minangka Duta Besar Khusus Pariwisata lan Tujuan Pembangunan Berkelanjutan lan Putri HRH Dana Firas, Presiden Petra National Trust (PNT), Yordania & Duta Besar UNESCO.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.