Ngilangi Berita Fiji Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Investments News wong Pariwisata News Wire Plancongan

Tamu lan staf Outrigger Fiji Beach Resort nggawe kelas sekolah

Pilih basa sampeyan
Outrgg
Outrgg
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Rong kelas anyar bakal ngucapake salam marang siswa ing taun 2018 ing Sekolah Dasar Conua ing Lembah Sigatoka Fiji amarga proyek wisata komunitas dening Outrigger Fiji Beach Resort.

Sajrone 12 wulan kepungkur, luwih saka 800 tamu sing plancongan ing Resor Coral Coast ing Outrigger ngewangi pembangunan kelas, njupuk wektu metu saka plancongan kanggo menehi pitulung.

Dibukak kanthi resmi dening Jaksa Agung lan Menteri ekonomi, Yang Terhormat Aiyaz Sayed-Kaiyum tanggal 24 Novemberth, total biaya proyek kasebut yaiku FJD $ 100,000 (US $ 48,000) kanthi FJD $ 20,000 (US $ 9,600) sing dikumpulake dening Asosiasi Anak Laki-Laki Conua kanggo biaya konstruksi

Liwat proyek wisata komunitas aksi langsung resor kasebut, para tamu bisa ngunjungi sekolah nalika dina Selasa utawa Kamis minangka bagean saka kunjungan mbayar kalebu transportasi bali menyang sekolah, makan siang lan kunjungan menyang Benteng Tavuni Hill sing penting budaya. Para tamu nggarap proyek kasebut kanthi arahan tim rekayasa resor sing nindakake apa wae sing dibutuhake nalika semana - kayata nyampur semen, mbikak bata utawa nggambar.

Tamu kanthi murah nyumbang FJD $ 100 (US $ 48) kanggo wong diwasa lan FJD $ 60 (US $ 28) kanggo bocah-bocah, sing udakara 30% disimpen kanggo ngatasi biaya lan 70% golek dana bangunan kanggo tuku bahan.

Manajer Umum Outrigger Fiji Beach Resort Peter Hopgood ujar manawa pitung taun kepungkur nalika resor kasebut pisanan nyedhaki Sekolah Conua kanthi proposal pariwisata komunitas, ana 55 siswa.

Wiwit kuwi, Outrigger Fiji Beach Resort nyumbang perpustakaan anyar, laboratorium komputer, rapat gedhe bure (pondok) lan taman kanak-kanak anyar. Nalika mbukak kelas anyar kasebut, sekolah kasebut bakal ndaftar 150 siswa kanthi 30 bocah liyane sing mlebu taman kanak-kanak.

"Kita rumangsa yen kita minangka bagean integral saka komunitas iki, lan kanthi pribadi, pancen bermanfaat banget yen bocah-bocah kasebut tuwuh lan tuwuh," ujare Pak Hopgood.

Resor kasebut wis wiwit ngrencanakake proyek wisata komunitas sabanjure kanggo Sekolah Conua, pambangunan rong papan guru anyar sing bakal diwiwiti sadurunge pungkasan taun.

Saliyane proyek outreach komunitas adhedhasar sekolah kasebut, Outrigger Fiji Beach Resort bubar ndhukung tim spesialis mata saka Amerika Serikat sing nindakake 800 konsultasi lan mulihake luwih saka 80 warga lokal ing propinsi Nadroga.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.