Asosiasi Warta Warta Breaking Botswana Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Education Warta Industri Rapat rapat News wong tanggung jawab Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

UNWTO nyengkuyung peran media minangka panyengkuyung pariwisata satwa

0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Lokakarya sing dianakake ing Kasane minangka kegiyatan nomer loro kanggo kerangka Program UNWTO / Chimelong

Print Friendly, PDF & Email

Sekitar 30 wartawan wis nglumpuk ing Kasane, Botswana kanggo debat babagan peran media kanggo nyengkuyung pariwisata berkelanjutan lan konservasi satwa minangka aset utamane. Acara kasebut minangka bagean saka Program UNWTO / Chimelong sing nyengkuyung satwa minangka pendhiri utama pembangunan pariwisata.

Wartawan internasional lan lokal saka toko media terkenal wis ngrampungake lokakarya pelatihan media ing Kasane, Botswana, kanggo nambah ilmu babagan pariwisata lan satwa berkelanjutan lan nganalisa pengaruh saka pakaryan lan kontribusine ing topik kasebut. Lokakarya kasebut minangka bagean saka kegiatan Program UNWTO / Chimelong sing diwiwiti ing wiwitan taun 2017 lan kalebu upaya pengembangan kapasitas, pelatihan lan pembelaan babagan pariwisata lan satwa berkelanjutan.

Latihan kasebut nyebabake pengaruh pariwisata satwa ing bawana Afrika, macem-macem sudut jurnalistik topik lan relevan karo crita nalika nglaporake. Tantangan kayata akses menyang informasi sing ana gandhengane karo manajemen satwa, kapasitas media kanggo nutupi aspek teknis tema iki lan kebutuhan kanggo ningkatake hubungan lan ijol-ijolan karo panguwasa sing relevan dikatutake dening sebagian besar peserta.

Peserta duwe kesempatan kanggo ngusulake solusi lan rekomendasi babagan kesulitan sing biasane diadhepi kanggo nutupi topik kasebut. Nggawe jaringan wartawan Afrika khusus kanggo pariwisata berkelanjutan, kegiatan sing ana gandhengane karo kapasitas kanggo ngatasi media lan pertukaran rutin karo para pemangku kepentingan pariwisata minangka sawetara ide sing dituduhake dening para peserta.

Lokakarya sing dianakake ing Kasane minangka kegiyatan nomer loro kanggo kerangka Program UNWTO / Chimelong. Sing pertama kedadeyan ing Republik Kongo pungkasan Juli 2017, ing ngendi meh 20 wartawan Afrika nambah kapasitas ing jangkoan pariwisata berkelanjutan kanthi multidimensi.

Program UNWTO / Chimelong asil saka kemitraan antarane UNWTO lan Chimelong Group sing bakal dileksanakake ing antarane 2017 lan 2019 kanthi tema pariwisata berkelanjutan lan perlindungan satwa. Inisiatif kasebut kalebu upaya advokasi kanggo nyumbang menyang Tujuan Pembangunan Berkelanjutan (SDGs) liwat pariwisata berkelanjutan kanthi referensi khusus kanggo konservasi satwa, kanggo ningkatake kapasitas pariwisata berkelanjutan lan konservasi satwa saka pihak berwenang pariwisata lan media global, kanggo narik minat para pemangku kepentingan saka sektor swasta babagan topik kasebut lan kanggo nuwuhake panliten.

Media sing melu: BBC, Lonely Planet, Xinhua News Agency, EL PAIS, Radio France Internationale, Jeune Afrique, Radio Botswana, Botswana Gazette, Channel Africa, Africa Renewal, First Issues, The Telegraph, Botswana Guardian, Botswana Unplugs lan Gabz FM.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov